Stig Lindberg och hans konstnärliga porslin

Stig Lindberg föddes 1916 och det var som 21-åring han började sin karriär. 1937 åkte Stig till porslinsfabriken Gustavsberg för att sommarjobba. Han spenderade hela sommaren med att jobba åt Wilhelm Kåge, som då var konstnärlig ledare på fabriken. Där blev Stig kvar och under hans verksamma år har många fina serviser skapats.

Stig Lindbergs produktserier Berså och Prunus

Bland de mest kända mönster och porslinsserierna som Stig Lindberg designat åt Gustavsberg finns Berså med de klassiska gröna bladen och Prunus med de blåa plommonen. En del av dessa produkter är fortfarande i produktion och man kan köpa allt från muggar och tallrikar till skålar och fat. Andra serier av porslin har avslutats eller åtminstone lagts på is. Vill du få tag på såna får du leta bland auktioner och begagnat porslin.

Populärt porslin med mönster av Stig Lindberg

 • Gustavsberg - SÅLD Smörask med Lock Prunus

  Gustavsberg - SÅLD Smörask med Lock Prunus
  Smörask med lock ur serien Prunus formgiven av Stig Lindberg för Gustavsberg. Märkning Gustavsberg Prunus Stig L. 2 mm stor skada på insidan av lockets kant. Syns ej när locket är på.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg - SÅLD Smörask Berså

  Gustavsberg - SÅLD Smörask Berså
  Smörask med lock, från serien Berså formgiven av Stig Lindberg, Gustavsberg, märkning Berså, gulnad kant på insidan.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg - SÅLD Prunus Muggar 4-pack

  Gustavsberg - SÅLD Prunus Muggar 4-pack
  4 st muggar ur serien Prunus av Stig Lindberg för Gustavsberg. Formgiven 1960-tal.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg - SÅLD Tallrikar Prunus 9 st

  Gustavsberg - SÅLD Tallrikar Prunus 9 st
  5 mattallrikar, 4 assietter ur serien Prunus formgivna av Stig Lindberg för Gustavsberg, ett nagg på en av tallrikarna.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.

Fler tips på stig lindberg

 • Gustavsberg - Spisa Ribb Kaffekoppar med Fat 8 st

  Gustavsberg - Spisa Ribb Kaffekoppar med Fat 8 st
  8 st kaffekoppar ur serien Spisa Ribb formgivna av Stig Lindberg för Gustavsberg.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg - SÅLD Stig Lindberg Spisa Ribb 3 kaffekoppar med fat

  Gustavsberg - SÅLD Stig Lindberg Spisa Ribb 3 kaffekoppar med fat
  3 kaffekoppar med fat ur serien Spisa Ribb, formgiven av Stig Lindberg för Gustavsberg.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg Blå Aster tallrik, 18 cm

  Gustavsberg Blå Aster tallrik, 18 cm
  Tallrik från Gustavsbergs Porslinsfabrik med mönstret Blå Aster, formgivet av Stig Lindberg. Tallriken är tillverkad av benporslin med transparent glasyr. Välj mellan två olika storlekar, med diameter på antingen 18 eller 22 centimeter. Tål maskindisk och mikrovågsugn.Gustavs Porslinsfabrik ligger utanför Stockholm, och har sedan 1825 tillverkat porslin av hög kvalitet. Serien Blå Aster såldes för första gången under 70-talet, men finns tack vare sin popularitet i nyproduktion sedan år 2008. Det vackra mönstret med blå blommor är framtaget av Stig Lindberg, som under sin livstid kom att bli en av Sveriges allra populäraste formgivare. Utöver Blå Aster har han formgivit mönstret för flera andra kända Gustavsbergs-serviser, till exempel Adam, Eva och Berså.
 • Gustavsberg - SÅLD Askfat Domino av Stig Lindberg

  Gustavsberg - SÅLD Askfat Domino av Stig Lindberg
  Ett askfat i stengods ur serien Domino formgivet av Stig Lindberg för Gustavsberg.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg - Berså Kaffekoppar med fat

  Gustavsberg - Berså Kaffekoppar med fat
  3 kaffekoppar med fat ur serien Berså, formgiven av Stig Lindberg för Gustavsberg. Slitage och märken förekommer.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg - SÅLD Salladskål Berså 17 cm

  Gustavsberg - SÅLD Salladskål Berså 17 cm
  Salladsskål ur serien Berså, formgiven av Stig Lindberg för Gustavsberg.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg Ribb tallrik, 18 cm

  Gustavsberg Ribb tallrik, 18 cm
  Mindre tallrik med mönstret Ribb, framtaget av Stig Lindberg för Gustavsbergs Porslinsfabrik. Tallriken är tillverkad av benporslin med transparent glasyr. Välj mellan två olika storlekar, antingen 18 eller 22 centimeter i diameter. Tål maskindisk och mikrovågsugn. Gustavsbergs Porslinsfabrik är belägen utanför Stockholm och grundades år 1825. I de anrika lokalerna har man sedan dess producerat svenskt porslin av hög kvalitet, lika passande till vardagsmiddagen som till bjudningar och fester. Mönstret Ribb är designat av Stig Lindberg. Serien såldes ursprungligen år 1955-1974, och finns att köpa i nyproduktion sedan år 2003. Det är en favorit hos många tack vare sin stilrena retrolook.
 • Gustavsberg Salix Skål 17 Cm Svart - Uppläggningsfat Mix

  Gustavsberg Salix Skål 17 Cm Svart - Uppläggningsfat Mix
  Vacker skål i dekoren Salix formgiven av Stig Lindberg. Diameter: 17 cm. Shoppa Uppläggningsfat och mer Skålar & Uppläggningsfat hos Royal Design.
 • Gustavsberg - SÅLD Birka Mattallrikar 9 st

  Gustavsberg - SÅLD Birka Mattallrikar 9 st
  9 st mattallrikar ur serien Birka av Stig Lindberg för Gustavsberg.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Berså Kaffekopp rak vid

  Berså Kaffekopp rak vid
 • Gustavsberg - SÅLD Tekanna Birka

  Gustavsberg - SÅLD Tekanna Birka
  Tekanna ur serien Birka formgiven av Stig Lindberg för Gustavsberg Porslinsfabrik.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg - SÅLD Coq Mattallrikar 8 st

  Gustavsberg - SÅLD Coq Mattallrikar 8 st
  8 st mattallrikar ur serien Coq formgivna av Stig Lindberg för Gustavsberg.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg - SÅLD Berså Frukostkoppar med fat 6 st

  Gustavsberg - SÅLD Berså Frukostkoppar med fat 6 st
  6 frukost koppar med fat ur serien Berså formgiven av Stig Lindberg.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg - SÅLD Fat Gefyr3 st

  Gustavsberg - SÅLD Fat Gefyr3 st
  3 st fat ur serien Gefyr formgivna av Stig Lindberg för Gustavsberg.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg - SÅLD Spisa Ribb Tekoppar med Fat 7 st

  Gustavsberg - SÅLD Spisa Ribb Tekoppar med Fat 7 st
  7 st tekoppar ur serien Spisa Ribb formgivna av Stig Lindberg för Gustavsberg.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg Adam tallrik, 22 cm

  Gustavsberg Adam tallrik, 22 cm
  Elegant tallrik i serien Adam från Gustavsbergs Porslinsfabrik. Tillverkad av benporslin. Tål maskindisk och mikrovågsugn. Du kan välja mellan två olika storlekar, med antingen 18 eller 22 centimeter i diameter. Den mindre storleken passar utmärkt för kaffegods, bröd eller sallad. Den större tallriken passar utmärkt för förrätt, efterrätt eller mellanrätter.När du väljer Gustavsbergs Porslinsfabrik får du porslin av hög kvalitet med vackra mönster. Utmärkt både till vardagens bord och till eleganta dukningar för fester och middagar. Adam-serien producerades första gången mellan år 1959 och 1974, men har på grund av sin popularitet funnits i nyproduktion sedan år 2005. Mönstrets formgivare Stig Lindberg har utöver serien Adam även designat andra klassiska serviser som Aster, Eva och Berså.
 • Gustavsberg Ribb tallrik, 22 cm

  Gustavsberg Ribb tallrik, 22 cm
  Mindre tallrik med mönstret Ribb, framtaget av Stig Lindberg för Gustavsbergs Porslinsfabrik. Tallriken är tillverkad av benporslin med transparent glasyr. Välj mellan två olika storlekar, antingen 18 eller 22 centimeter i diameter. Tål maskindisk och mikrovågsugn. Gustavsbergs Porslinsfabrik är belägen utanför Stockholm och grundades år 1825. I de anrika lokalerna har man sedan dess producerat svenskt porslin av hög kvalitet, lika passande till vardagsmiddagen som till bjudningar och fester. Mönstret Ribb är designat av Stig Lindberg. Serien såldes ursprungligen år 1955-1974, och finns att köpa i nyproduktion sedan år 2003. Det är en favorit hos många tack vare sin stilrena retrolook.
 • Gustavsberg - SÅLD Birka Assietter 3 st

  Gustavsberg - SÅLD Birka Assietter 3 st
  3 st assietter ur serien Birka formgivna av Stig Lindberg för Gustavsberg.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg - SÅLD Löja Tallrik Ansjovis 24,5 cm

  Gustavsberg - SÅLD Löja Tallrik Ansjovis 24,5 cm
  Tallrik i flintporslin med handmålat motiv: Du är en riktig anjovis, Sardin kan du vara själv. Tallriken är formgiven av Stig Lindberg för Gustavsberg.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg - SÅLD Servis Salix Röd 13 delar

  Gustavsberg - SÅLD Servis Salix Röd 13 delar
  Servis ur serien Salix röd formgivna av Stig Lindberg för GustavsbergBruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg Eva tallrik, 18 cm

  Gustavsberg Eva tallrik, 18 cm
  Mindre tallrik i serien Eva från Gustavsbergs Porslinsfabrik. Tallriken är tillverkad av benporslin med transparent glasyr. Du kan välja mellan två olika storlekar, med diameter på antingen 18 eller 22 centimeter. Tål att mikras och kan diskas i diskmaskin.Gustavsbergs Porslinsfabrik ligger utanför Stockholm och är Sveriges enda aktiva porslinsfabrik. Den startades redan 1825, och är än idag producenter av högkvalitativt porslin. Dekoren Eva är designad av Stig Lindberg, som under sin livstid kom att bli en av Sveriges mest populära formgivare. Han har även formgivit mönstren för serviserna Adam, Aster och Ribb.
 • Gustavsberg Adam tallrik, 28 cm

  Gustavsberg Adam tallrik, 28 cm
  Mattallrik i serien Adam från Gustavsbergs Porslinsfabrik. Mönstret Adam är framtaget av Stig Lindberg, som under sin livstid kom att bli en av Sveriges mest populära formgivare. Tallriken har en diameter på 28 centimeter, en storlek som passar perfekt för att servera huvudrätter. Tillverkad av benporslin med transparent glasyr. Tål maskindisk och mikrovågsugn. Matcha gärna med tekoppar, kaffekoppar och mindre tallrikar i samma mönster.Från Gustavsbergs Porslinsfabrik får du porslin av hög kvalitet och med tidlösa mönster, som passar utmärkt både till vardagens bord och för eleganta festdukningar. Serien Adam producerades första gången under perioden 1959-1974, men har på grund av sin popularitet gått i nyproduktion sedan 2005. Utöver serien Adam har Stig Lindberg designat flera andra klassiska serviser, till exempel Eva, Aster och Berså.
 • Gustavsberg - Fat Fajans Stig Lindberg

  Gustavsberg - Fat Fajans Stig Lindberg
  Handmålat fajans fat av Stig Lindberg, målad av Giovanni Pungo, märkt med studiohanden från Gustavsberg..BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg Berså kaffekopp med fat, 15 cl

  Gustavsberg Berså kaffekopp med fat, 15 cl
  Kaffekopp med fat av klassisk modell från Gustavsbergs Porslinsfabrik. Koppen har en rak, vid design i benporslin med transparent glasyr och är dekorerad med mönstret Berså. Koppen har en diameter på 13 centimeter och rymmer 150 milliliter. Fatet har en diameter på 18 centimeter. Tål maskindisk och mikrovågsugn.Gustavsbergs Porslinsfabrik grundades år 1825 och är idag den enda aktiva porslinsfabriken i Sverige. I de anrika lokalerna belägna utanför Stockholm tillverkar man än idag högkvalitativt porslin. Utmärkt såväl för vardagsmiddagen som för bjudningar och fester. Det klassiska Berså-mönstret är framtaget av Krister Karlmark på uppdrag av Stig Lindberg, som var hans lärare på Konstfack. Den populära serien såldes ursprungligen under åren 1961-1974, men finns i nyproduktion sedan 2005.
 • Gustavsberg Röd Aster tallrik, 28 cm

  Gustavsberg Röd Aster tallrik, 28 cm
  Tallrik i benporslin från Gustavsbergs Porslinsfabrik, utsmyckad med blomstermönstret Röd Aster som är designat av Stig Lindberg. Tallriken har en diameter på 28 centimeter. Tillverkad av benporslin med transparent glasyr. Tål mikrovågsugn och diskmaskin.Gustavsbergs Porslinsfabrik grundades så tidigt som 1825 och är idag Sveriges enda aktiva porslinsfabrik. I den anrika fabriken utanför Stockholm tillverkar man porslin av hög kvalitet, utmärkt såväl till vardagsmiddagen som till bjudningar och fester. Röd Aster-serien såldes för första gången under 70-talet, men finns att köpa i nyproduktion sedan 2008. Seriens mönster togs fram av Stig Lindberg, som även formgivit mönstren för andra välkända Gustavsbergs-serviser som Adam, Eva och Berså.
 • Gustavsberg - SÅLD Siam Assietter 12 st

  Gustavsberg - SÅLD Siam Assietter 12 st
  12 st Assietter i flintporslin från serien Siam formgivna av Stig Lindberg för Gustavsberg, 1960-tal.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg - Kopp med Fat Prunus

  Gustavsberg - Kopp med Fat Prunus
  Kopp med fat i benporslin ur serien Prunus formgiven av Stig Lindberg för Gustavsberg.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg - SÅLD Dart Mjölkkanna och Sockerskål

  Gustavsberg - SÅLD Dart Mjölkkanna och Sockerskål
  Mjölkkanna och sockerskål ur serien Dart formgiven av Stig Lindberg för Gustavsberg.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg - SÅLD Dart assietter

  Gustavsberg - SÅLD Dart assietter
  4 st assietter ur serien Dart, formgiven av Stig Lindberg vid Gustavsberg.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Kruka Stig Lindberg Diabolo 15cm Grå

  Kruka Stig Lindberg Diabolo 15cm Grå
  Stilren kruka i glaserat stengods med ett stilistiskt mönster i två nyanser av grått med härliga retro-vibbar. Krukan saknar hål i botten. Ett unikt samarbete där Granit har tolkat utvalda mönster formgivna av Stig Lindberg. Nutid möter dåtid med en härlig twist! Storlek: H 14,5 cm Ø 15 cm.Kan diskas i diskmaskin.DIABOLO - Mönstret Diabolo ingår i kollektionen Skandinavisscher Akkord, ett samarbete som tog plats 1958 mellan NK:s Textilkammare och den tyska plasttillverkaren Göppinger. Dessa mönster trycktes för hand på plasttyger som blev gardiner bland annat. Stig Lindberg bidrog med tre mönster varav Diabolo var ett av dem. Granit har reproducerat mönstret på en porslinsservis samt på krukor.
 • Gustavsberg Berså tallrik, 24 cm

  Gustavsberg Berså tallrik, 24 cm
  Tallrik i benporslin med dekoren Berså från Gustavsbergs Porslinsfabrik. Tallriken finns i tre olika storlekar, med diameter på 18, 22 eller 24 centimeter. På så vis kan du själv skapa din egen perfekta servis – eller slå till på alla tre storlekar för att ha en tallrik till varje tillfälle. Tål maskindisk och mikrovågsugn. Gustavsbergs Porslinsfabrik är belägen utanför Stockholm och grundades så tidigt som år 1825. Sedan dess har man i de anrika lokalerna tillverkat högkvalitativt porslin, utmärkt såväl till vardagsmiddagen som till mer eleganta dukningar för fester och bjudningar. Mönstret Berså är framtaget av Krister Karlmark på uppdrag av Stig Lindberg, som var hans lärare på Konstfack. Serien såldes ursprungligen under perioden 1961-1974, men finns sedan 2005 att köpa i nyproduktion.
 • Prunus Äggkopp

  Prunus Äggkopp
 • Gustavsberg - SÅLD Tekanna Dart

  Gustavsberg - SÅLD Tekanna Dart
  Tekanna i glaserat stengod ur serien Dart formgiven av Stig Lindberg för Gustavsberg.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg - SÅLD Stig Lindberg Löja 10 tallrikar

  Gustavsberg - SÅLD Stig Lindberg Löja 10 tallrikar
  10 st handmålade mattallrikar ur serien Löja formgiven av stiglindberg. Bleknad dekor förekommer.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg - SÅLD Berså Assiett

  Gustavsberg - SÅLD Berså Assiett
  Assiett ur serien Berså av Stig Lindberg för Gustavsberg. Proveniens Albin Kristensson.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Berså Äggkopp

  Berså Äggkopp
 • Gustavsberg - SÅLD Korsvirke Kaffekoppar 4 st

  Gustavsberg - SÅLD Korsvirke Kaffekoppar 4 st
  4 st kaffekoppar Korsvirke i ovanlig dekor av Stig Lindberg. Proveniens Albin Kristensson.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Berså Skål 17 cm

  Berså Skål 17 cm
 • Gustavsberg - SÅLD Gefyr Fat

  Gustavsberg - SÅLD Gefyr Fat
  Fat Gefyr, eldfast gods med ljusgul glasyr, formgiven av Stig Lindberg för Gustavsberg.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg - SÅLD Kaffekoppar 4 st troligtvis Stig Lindberg

  Gustavsberg - SÅLD Kaffekoppar 4 st troligtvis Stig Lindberg
  4 st kaffekoppar, troligtvis Stig Lindberg. Proveniens Albin Kristensson.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg - SÅLD Berså Tekopp med fat

  Gustavsberg - SÅLD Berså Tekopp med fat
  Tekopp med fat ur serien Berså formgiven av Stig Lindberg vid Gustavsberg.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg - SÅLD Ranka Mattallrikar 3 st

  Gustavsberg - SÅLD Ranka Mattallrikar 3 st
  3 st mattallrikar ur serien Ranka formgiven av Stig Lindberg för Gustavsberg.Proveniens Albin Kristensson.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg Ribb tallrik, 28 cm

  Gustavsberg Ribb tallrik, 28 cm
  Tallrik i benporslin med mönstret Ribb, designat av Stig Lindberg för Gustavsbergs Porslinsfabrik. Tallriken har en diameter på 28 centimeter. Tål maskindisk och mikrovågsugn.Gustavsbergs Porslinsfabrik grundades 1825. I de anrika lokalerna utanför Stockholm har man sedan dess tillverkat svenskt porslin av hög kvalitet. Utmärkt såväl till vardagsmiddagen som till elegantare dukningar för bjudning och fest. Mönstret Ribb togs fram av den populära formgivaren Stig Lindberg, och såldes ursprungligen under perioden 1955-1974. Den finns att köpa i nyproduktion sedan 2003, och är tack vare sin stilrena retrolook en favorit hos många.
 • Gustavsberg - SÅLD Äggkoppar Berså 6 st

  Gustavsberg - SÅLD Äggkoppar Berså 6 st
  6 st äggkoppar, ur serien Berså, formgiven av Stig Lindberg, för Gustavsberg.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Vintage - SÅLD Kaffeservis Prunus 30 delar

  Vintage - SÅLD Kaffeservis Prunus 30 delar
  Kaffeservis från serien Prunus, formgiven av Stig Lindberg för Gustavsberg, 11 st kaffekoppar med fat, 7 st assietter 17 cm diameter, 1 st skål 12,5 cm x 12,5 cm och 3,5 cm hög, ett öra på en kaffekopp sitter löst.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg - SÅLD Tallrik Spisa Ribb

  Gustavsberg - SÅLD Tallrik Spisa Ribb
  1 st tallrik ur serien Spisa Ribb formgiven av Stig Lindberg för Gustavsberg.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg Eva tallrik, 22 cm

  Gustavsberg Eva tallrik, 22 cm
  Mindre tallrik i serien Eva från Gustavsbergs Porslinsfabrik. Tallriken är tillverkad av benporslin med transparent glasyr. Du kan välja mellan två olika storlekar, med diameter på antingen 18 eller 22 centimeter. Tål att mikras och kan diskas i diskmaskin.Gustavsbergs Porslinsfabrik ligger utanför Stockholm och är Sveriges enda aktiva porslinsfabrik. Den startades redan 1825, och är än idag producenter av högkvalitativt porslin. Dekoren Eva är designad av Stig Lindberg, som under sin livstid kom att bli en av Sveriges mest populära formgivare. Han har även formgivit mönstren för serviserna Adam, Aster och Ribb.
 • Prunus Tallrik 18 cm

  Prunus Tallrik 18 cm

Handla antika porslinsserier formgivna av Stig Lindberg

Det konstnärliga ledarskapet på Gustavsbergs Porslinsfabrik överlämnades till Stig Lindberg 1949. Som ledare var Stig nyfiken och fick med åren mycket inflytelse över formgivningen av keramik på fabriken. Stig var anställd i företaget ända in i det sista då han 66 år gammal avled i sitt hem i Italien.

Stig Lindberg och Lisa Larsson tittar på en skulpturHär ser vi Stig Lindberg till vänster och Lisa Larsson till höger i bild.

Flera av de mönster och serier av porslin som Stig formgav finns inte längre i produktion. Vill man komma över till exempel Spisa Ribb måste man leta bland vintage.

Tidigare har det varit till antikhandlare eller på gårdsloppisar man begett sig för att hitta finare porslin av kända formgivare. Nu har mycket av den handeln flyttat ut på nätet, men det gäller att vara snabb på bollen. Vi ser ofta att Stig Lindbergs porslin dyker upp i kategorin Vintage hos Cervera online.

Där har vi från och till sett porslin och flintgods ur serier som Siam och Pall. Ibland även matlagningskärl formgivna av Stig Lindberg, till exempel ugnsform eller gryta märkta Terma Flamelfast. Det var en serie som han skapade till utställningen H55 i Helsingborg.