Restaurangporslin

Porslin till restaurang ska inte bara vara snyggt och stilfullt, det måste också tåla betydligt mer användning än porslinet för hemmabruk. Därför ställer inköpare av restaurangporslin ganska tuffa krav på tallrikar, fat och glas som köps in.

Dagligen serveras enorma mängder frukostar, luncher och middagar på olika serveringar i Sverige. Vid en hotellfrukost används porslin som kaffekoppar, skålar till gröt och yoghurt och det mesta av den mat som serveras läggs upp på stora porslinsfat.

Porslin för restauranger

Lunchservering är en stor business och där används dagligen flera hundra tusentals tallrikar för att föda skolbarn och andra hårt arbetande. Eftermiddagsfika på ett café tar vid och på kvällen ska alla middagsrestauranger servera god mat till hungriga gäster.

Tips: Cervera erbjuder företagsorder med stegrande mängdrabatt. Man kan få upp till 20% rabatt om man handlar för över 60 000 kr. Här kan du läsa mer om deras erbjudande till företag.

Porslin till restauranger måste tåla högt slitage

Det krävs tallrikar som tål högt slitage och klarar av många körningar i diskmaskin. Att köpa in fel porslin kan bli väldigt kostsamt för en restaurang och därför är det bra att du som inköpare gör ett klokt val. Erfarna inköpare vet att det lönar sig betala för lite dyrare porslin av högre kvalité.