Sigrid Richter

Sigrid föddes och växte upp i Tyskland. Hon flyttade till Sverige på 1950-talet och jobbade med att göra fajanser åt Stig Lindberg på Gustavsbergs Porslinsfabrik. Mot slutet av 60-talet fick hon anställning hos Rörstrand och där skapade hon den berömda dekoren Eden 1960.

Eden dekor hos Rörstrand

Dekoren Eden har ett lila-blått äpple omgivet av vita, gula och gröna blad med tydlig bladstruktur. Äpplet ser ut att vara skurit i mitten så att vi kan se kärnan och fruktköttet. Ena äppelhalvan är blå och andra är lila.

Porslin med dekoren Eden blev genast en storsäljare och tillverkades mellan 1960-1972. Man kunde hitta den på muggar, porslinsaskar, kokkärl, brickor och kannor. Eden användes också som motiv på serveringsporslin med tallrikar i olika storlekar.

Eden i nyproduktion

2016 höll Rörstrand en omröstning där fans fick rösta på vilken dekor som man helst skulle vilja se väckas upp till liv igen. Eden vann omröstningen och nyproduktionen av porslin med Eden-dekor har hållt igång sen dess. Här följer nu ett galleri med porslinet som finns att beställa idag och aktuellt pris hos återförsäljare online.

Skålar ur porslinsserien Eden

Muggar med Eden dekor

 • Eden mugg 34 cl

  Eden mugg 34 cl
 • Eden mugg 34 cl

  Eden mugg 34 cl
 • Rörstrand - Eden Mugg 35 cl

  Rörstrand - Eden Mugg 35 cl
  Muggen från Eden har den perfekta storleken. Varken för stor eller för liten, passar den både för kaffeälskaren eller tedrickaren.
 • Rörstrand Eden Mugg 34 cl

  Rörstrand Eden Mugg 34 cl
  Denna vackra mugg är från Rörstrands omåttligt populära serie Eden. Muggen rymmer 34 cl och tål upp till 250 grader.Eden är en underbar servis med dekor av ett kluvet äpple omgivet av bladverk. Mönstret tillkom år 1960 och är skapat av målarflickan Sigrid Richter som hamnade på Rörstra

Eden tallrikar och assietter

Eden serveringsfat

 • Rörstrand - Eden Rektangulärt fat 19x15 cm

  Rörstrand - Eden Rektangulärt fat 19x15 cm
  Ett rektangulärt fat som med sin utformning både fungerar bra som serveringsfat eller vanlig mattallrik. Passar utmärkt på bordet med övriga delar från Eden.

Sigrid Richter flyttade tillbaka till Hannover för att göra karriär som keramiker.