Maria Nilsdotter design hos Skultuna

Maria Nilsdotter, en formgivare och företagare baserad i Stockholm, har utmärkt sig för sin unika designestetik, vilken kombinerar strama, lyxiga och punkiga element. Störst är hon inom smyckesdesign men genom sitt samarbete med Skultuna mässing har Nilsdotter skapat en rad iögonfallande och funktionella inredningsprodukter som förkroppsligar hennes designfilosofi.

Spike-serien

Spike-serien, som inkluderar ljuslyktor och ljushållare, är en fusion av klassisk och samtida design. Dessa produkter har en cirkulär form och är prydda med nitar runt om, vilket skapar en modern tolkning av ett traditionellt föremål. Tillverkade i polerad mässing gör de inte bara till vackra dekorationer utan också praktiska användningsföremål som lämpar sig väl för att hålla ljus.

  • Skultuna Spike Ljuslykta - Ljuslyktor Mässing

    Skultuna Spike Ljuslykta - Ljuslyktor Mässing
    Spike ljuslykta designad av Maria Nilsdotter, är en annorlunda och iögonfallande lykta för värmeljus. Lyktan är tillverkad av bra kvalité och med dess intressanta formspråk blir det en enastående inredningsdetalj i rummet. Formgiven år 2016. Shoppa Ljuslyktor och mer Ljusstakar & Ljusly
  • Skultuna Spike Ljuslykta - Ljuslyktor Mässing - 776-1

    Skultuna Spike Ljuslykta - Ljuslyktor Mässing - 776-1
    The Spike serien från Skultina, design av Maria Nilsdotter. Serien ger något som känns klassiskt, tidlöst och punkigt. Maria Nilsdotter är en formgivare och företagare som är baserad på Stureplan i Stockholm med butik och studio. Känd för sina strama, lyxiga och punkiga designer

Claw-serien

Claw är en annan intressant samling produkter designade av Maria Nilsdotter för Skultuna. Den inkluderar bland annat ljusstakar och fat. Dessa produkter kombinerar enkla, eleganta former med udda detaljer som den lilla "klon", vilket ger dem en unik och kompromisslös estetik. Materialet är återigen polerad mässing, vilket bidrar till det lyxiga intrycket och gör varje objekt till en tidlös inredningsdetalj.