Ulla Procopé

Direkt efter examen från Centralskolan för konstflit i Helsingfors började Ulla Procopé att arbeta för Arabia. Mellan år 1948 till hennes död 1968 var hon verksam där och gav ut flera porslinsserier som kommit att bli populära och värdefulla.

Ulla Procopé

Procopé formgivare bakom Ruska i brunt till Valencia i koboltblå

Ruska är storsäljaren och kaffekoppen i den serien är faktiskt Arabias mest sålda kaffekopp genom tiderna. Ruskaporslinet är gjort av stengods med en brun glasyr. En snarlik serie är den som fått namnet Mahonki där tekannan är väldigt populär.

Som formgivare var Ulla Procopé med och tog fram både modeller och dekor. Två blomsterdekorer som Ulla gjort är blå Anemone och roströda Rosmarin, som båda handmålas. Tutti Frutti var en serie med två modeller av burkar med lock och nio olika motiv av frukt.

Handmålade koboltblå geometriska mönster utgjorde stommen i serien Valencia som var i produktion hos Arabia ända fram till 2002. Det var en komplett servis med allt från tallrikar och assietter till koppar, kannor och äggkoppar. I blått går även serien Anemone där vi sett att tekopparna med fat säljs som vintage då och då.

Vintage porslin av Ulla Procopé

 • Arabia - SÅLD Mahonki Tekanna 18 cm

  Arabia - SÅLD Mahonki Tekanna 18 cm
  Mahonki tekanna formgiven av Ulla Procopé för Arabia. Märkning Arabia made in Finland 10-86. Brun glaserad stengods.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Arabia - SÅLD Arabia Mahonki tekanna

  Arabia - SÅLD Arabia Mahonki tekanna
  Tekanna ur serien Mahonki av Ulla Procopé för Arabia.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Arabia - SÅLD Arabia Mahonki Tekanna Vit

  Arabia - SÅLD Arabia Mahonki Tekanna Vit
  Tekanna ur serien Mahonki, formgiven av Ulla Procopé för Arabia. Vitglaserad stengods.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Vintage - SÅLD Tekanna Ulla Procopé

  Vintage - SÅLD Tekanna Ulla Procopé
  1 st Tekanna, formgiven av Ulla Procopé, för Arabia.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.

Fler tips på

 • Arabia - SÅLD Fennica Assietter 12 st

  Arabia - SÅLD Fennica Assietter 12 st
  12 st Fennica assietter av Ulla Procopé för Arabia.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Arabia - Ruska Djupa Tallrik 17,5 cm

  Arabia - Ruska Djupa Tallrik 17,5 cm
  Djup tallrik ur serien Ruska formgiven av Ulla Procopé för Arabia.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Arabia - Ruska Assiett 16 cm

  Arabia - Ruska Assiett 16 cm
  Assiett ur serien Ruska formgiven av Ulla Procopé för Arabia.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Arabia - Ruska Runt Uppläggningsfat

  Arabia - Ruska Runt Uppläggningsfat
  Runt uppläggningsfat ur serien Ruska formgiven av Ulla Procopé för Arabia.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Arabia - Ruska Äggkopp

  Arabia - Ruska Äggkopp
  Äggkopp ur serien Ruska formgiven av Ulla Procopé för Arabia.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Arabia - Ruska Sockerskål med lock

  Arabia - Ruska Sockerskål med lock
  Sockerskål med lock ur serien Ruska formgiven av Ulla Procopé för Arabia.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Arabia - Ruska Djup tallrik

  Arabia - Ruska Djup tallrik
  Djup tallrik ur serien Ruska formgiven av Ulla Procopé för Arabia.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Arabia - Ruska Assiett 18 cm

  Arabia - Ruska Assiett 18 cm
  Assiett ur serien Ruska formgiven av Ulla Procopé för Arabia.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Arabia - SÅLD Fennica Assietter 11 st

  Arabia - SÅLD Fennica Assietter 11 st
  11 st assietter ur serien Fennica formgivna av Ulla Procopé för Arabia.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Arabia - SÅLD Ruska Skål

  Arabia - SÅLD Ruska Skål
  Matskål ur serien Ruska ruska formgiven av Ulla Procopé för ArabiaBruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Arabia - SÅLD Ruska Ugnsform med Lock och Bambuställning

  Arabia - SÅLD Ruska Ugnsform med Lock och Bambuställning
  Ugnsform med lock och bambuställning ur serien Ruska formgiven av Ulla Procopé för Arabia.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Arabia - Arabia Ruska Mattallrik

  Arabia - Arabia Ruska Mattallrik
  Mattallrik ur serien Ruska av Ulla Procopé för Arabia.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Arabia - Ruska Mattallrik

  Arabia - Ruska Mattallrik
  Mattallrik ur serien Ruska formgiven av Ulla Procopé för Arabia.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.

Fennica var en serie som Arabia tillverkade mellan åren 1979-1985. Här valde Ulla blek, sandfärgad stengods med en smal brun rand som en yttre och inre kant.

Mahonki tekanna tillverkades i två olika storlekar av stengods. Arabia sålde den med antingen blank eller matt glasyr, som då hette Kaarna. Den lilla tekannan rymde 0,6 liter.