Glas och porslin » Glas » Vinglas

Märken på vinglas:

Alessi vinglas

Italienaren Giovanni Alessi grundade 1921 det italienska designföretaget Alessi. Idag ägs företaget av Giovannis barnbarn Alberto som har fört den italienska designkulturen vidare genom många innovativt formgivna produkter.

Varumärket har ett brett sortiment med produkter för olika delar av hemmet. De säljer t.ex. klockor, glasburkar och köksartiklar. Bland vinglasen har Alessi några storsäljare som t.ex. vinglaset utan fot - Colombina, i både klart och frostat glas.

  • Glass Family - Rödvinsglas

    Glass Family Rödvinsglas formgivet av Jasper Morrison åt italienska Alessi. Glaset tillverkas helt i kristallint glas och rymmer 23 centiliter. Rödvinsglaset har en mycket anspråkslös men elegant design som ger en lyxig känsla. Tillskillnad från det klassiska bägarformade vinglaset, så har detta inget skaft. Det stabila samt stilrena glaset är en utmärkt detalj i dukningen på middagar likväl finare bjudningar. I Glass Family-kollektionen ingår även vattenglas och vitvinsglas som har liknande formspråk.
  • All-Time - Vinglas

    All Time Vinglas är formgivet av Guido Venturini för italienska varumärket Alessi. Vinglaset är en del av serien All Time och är tillverkat av kristallglas. Glaset kan med fördel dukas upp i kombination med de andra produkterna i porslin ur serien All Time. Passar till festliga tillfällen likväl som vardagsservering. Serien är klassisk och stilren i sitt formspråk och passar i många typer av miljöer.
  • Glass Family - Vitvinsglas

    Glass Family Vitvinsglas är formgivet av Jasper Morrison åt italienska Alessi. Glaset tillverkas helt i kristallint glas och rymmer 23 centiliter. Vitvinsglaset har en mycket anspråkslös men elegant design som ger en lyxig känsla. Tillskillnad från det klassiska bägarformade vinglaset, har detta glas inget skaft. Det stabila samt stilrena glaset är en utmärkt detalj i dukningen på middagar likväl finare bjudningar. I Glass Family-kollektionen ingår även ett rödvinsglas och ett vattenglas.