Tekannor

Tekannor kan se ut på många olika sätt och vara gjorda i olika material. Det finns kannor i vitt porslin, målad keramik, rostfritt stål och gjutjärn. De olika materialen har lite olika egenskaper. Alla tekannor är gjorda för att hålla värmen på de te du vill brygga och servera.

Tekannor med inbyggd sil

För att vi ska kalla det för en tekanna bör kannan ha en inbyggd sil. Det är just det som är grejjen att du ska kunna brygga ditt te i kannan och sen hälla ur pipen utan att det kommer teblad med ned i den stora tekoppen.

Här hittar du nu våra förslag på tekannor. Är du intresserad av en speciell kanna, klicka dig då vidare till den nätbutik som säljer den online.

Populärt inom tekannor

 • Värmeställ Yoko 15 cm Svart

  Värmeställ Yoko 15 cm Svart
  Värmeställ till tekannan – när du inte vill att ditt te ska kallna. Värms upp med ett värmeljus.
 • Tekanna Kawasaki 1 L Blå

  Tekanna Kawasaki 1 L Blå
  Tekanna Kawasaki, indigoblå, 1 liter – tekannan i gjutjärn som lyser upp tebjudningen med sin form och mönster. Järnet i tekannan renas i samband med gjutningen. Kannans insida är emaljerad vilket skyddar den mot rost och gör den lättdiskad. Hällpipen är utformad för att vara droppfri. Tesil ingår. Observera att du aldrig ska Koka tevatten i tekannan direkt på kokplattan, då spricker emaljeringen inuti kannan.
 • Tekanna Kawasaki Grön 1 L

  Tekanna Kawasaki Grön 1 L
 • Satake Teserie Tekanna Nagano Svart 1,2 liter

  Satake Teserie Tekanna Nagano Svart 1,2 liter
  En vacker tekanna med en unikt japanskt mönster. Med en kanna som denna kan du förgylla en hel tebjudning. Kannan är tillverkad i gjutjärn och har en emaljerad insida. Detta gör att den inte rostar och är även mycket enkel att diska. Rymmer 1,2 liter.Tesil medföljer. 

Fler tips på tekannor

 • Tekanna Carla

  Tekanna Carla
 • Bodum ASSAM Tekanna m. glashandtag, 1,0 l - vit

  Bodum ASSAM Tekanna m. glashandtag, 1,0 l - vit
  BODUM´s klassiska Assam tekanna utnyttjar samma bryggsystemet som den franska pressen, När ditt te dragit klart pressar man ner silikonpackningen och låser tebladen i botten av filtret när bryggning är klar. Stålfiltret fungerar utmärkt till alla sorters teblad, även det röda teet
 • Satake Tekanna Tokyo Indigoblå 1,2 liter

  Satake Tekanna Tokyo Indigoblå 1,2 liter
  En vacker gjutjärnskanna i färgen indigoblå som har används i Kina sedan urminnes tider. Den lyser upp en hel tebjudning! Kannan har en emaljerad insida som skyddar mot mot rost och gör den även lätt att diska. Kannan har en droppfri hällpip. Rymmer 1,2 liter.Tesil medföljer. 
 • White Elements Tekanna 95 cl

  White Elements Tekanna 95 cl
  Med ett rent, unikt uttryckssätt, i kombination med innovativa former, har formgivaren Louise Campbell skapat en dramatisk men ändå subtil middagsservis. Denna rena, vita servis förkroppsligar i sig själv elegant enkelhet. I kombination med delar från mönsterserierna Multicoloured Elements och Blue Elements, kan resultatet göras lekfullt och personligt.
 • ERNST Tekanna Mörkgrå

  ERNST Tekanna Mörkgrå
  Vacker grå tekanna från ERNST. Tekannan har ett av Ernst´s mest klassiska citat: I det enkla bor det vackra. Bjud in dina gäster på te med denna fina kanna och kombinera tillsammans med muggar från samma serie.
 • Japansk Tekanna Gjutjärn 0,8L

  Japansk Tekanna Gjutjärn 0,8L
 • Kähler Hammershøi Tekanna 1,2 L Indigo

  Kähler Hammershøi Tekanna 1,2 L Indigo
  Tekannan i indigoblått från Kählers klassiska Hammershøi-serie är gjord i porslin och inbjuder till en hemtrevlig, lyxig fika över en välbryggd kopp te. Tekannan har ett elegant, modernt formspråk med ett snyggt mässingbelagt handtag och en praktisk inbyggd sil som lätt separerar tebladen
 • Theo Tekanna 1,25 L, Svart

  Theo Tekanna 1,25 L, Svart
  Den här eleganta och rustika tekannan från Stelton tillhör den prisbelönta serien Theo. Det matta stengodset ger tekannan en skandinavisk känsla, och handtaget i bambu bidrar med en japansk touch – en harmonisk kombination. Den rymmer 1,25 liter och blir ett perfekt inslag till tebjudningen.
 • Fleur Tekanna Beige

  Fleur Tekanna Beige
 • ForLife Curve Tekanna, 1,3 Liter

  ForLife Curve Tekanna, 1,3 Liter
  Nu kan du piffa upp din dukning med den fina tekannan från ForLife. Den fås i många olika färger, så det finns en för varje smak. Den har en kapacitet på 1,3L och har en inbyggd tesil i rostfritt stål.
 • Bodum CHAMBORD Tekanna m. filter, 1,3 l - Vit

  Bodum CHAMBORD Tekanna m. filter, 1,3 l - Vit
  Den charmerande Chambord är perfekt till det moderna tesällskapet.Kannan från Bodum har plats för 1,3 liter te och har en elegant, avrundad design. Kannan finns i flera färger.
 • Rua Nova Tekanna Antikvit

  Rua Nova Tekanna Antikvit
  Tekannan är ett underbart tillskott till varje bord med sitt spännande mönster och perfekta storlek. Rua Nova är en rustik servis tillverkad i Portugal, i en keramikverkstad grundad på 1800-talet. Rua Nova kombinerar tradition och modernism och hyllar grundaren Raphael Bordallo Pinheiro. Servisen är inspirerad av hans karaktäristiska kakelplattor som än idag kan ses på gatorna i Portugal.
 • Staub Tekanna Rund 1,15 Liter, Röd

  Staub Tekanna Rund 1,15 Liter, Röd
  En fantastisk Röd tekanna av gjutjärn från Staub. Det franska märket Staub har kombinerat deras genuina design, pålitliga funktionalitet och hållbara kvalitet för att skapa denna tekanna för ditt vardagliga behov.  Med en kropp av emaljerat gjutjärn och en insida av mattsvart emal
 • Tekanna Audrey

  Tekanna Audrey
 • ForLife Tekanna "Dew" (1,1 liter)

  ForLife Tekanna
  Tekanna med kapacitet på 1,1 liter från ForLifes nya serie av koppar och tekannor i mjuka färger med "dimmad" yta. Med en tekanna från ForLife kan du glädja dig åt att få avnjuta ditt te serverat i precis den färg och storlek som du vill ha. Masa Fujii har skapat en serie keramiska tekannor
 • Coffee & More Tekanna Grå

  Coffee & More Tekanna Grå
  Tekanna med karakteristisk relief, perfekt till långfikat. Kannan är en del i serien Coffee & More, framtagen av Sagaform i samarbete med designern Margot Barolo. Seriens design är en flört med 70-talets direkta, lekfulla och raka språk. Tål mikrovågsugn och maskindisk. Matcha gärna med andra delar ur samma serie! Volym 1,2 liter.
 • Normann Copenhagen Entry Tekanna 0,6 L Gulden Khaki

  Normann Copenhagen Entry Tekanna 0,6 L Gulden Khaki
  För dig som älskar te är detta den perfekta kannan för ändamålet! Normann Copenhagen har i samarbete med Tivoli i Köpenhamn skapat ett antal produkter som genast höjer stämningen. Tekannan i keramik har glaserats för en vacker finish. Inspirationen kommer från Tivolis huvudentré, där ru
 • Tekanna 1,2 l Amber BITZ

  Tekanna 1,2 l Amber BITZ
 • Broste Copenhagen Nordic Coal Tekanna, charcoal

  Broste Copenhagen Nordic Coal Tekanna, charcoal
  Otroligt fin tekanna från Broste Copenhagen i glaserat stengods som kommer i en snygg svart färg. Tekannan är handgjord och med handgjorda produkter kan små variationer i färg, form och mönster förekomma. Det betyder att varje tekanna är helt unik. Tekannan tål både maskindisk och mikrovå
 • Tekanna Nung Gjutjärn 80 cl

  Tekanna Nung Gjutjärn 80 cl
 • Tekanna med metalsil 1,3 L Volcanic

  Tekanna med metalsil 1,3 L Volcanic
 • Tekanna Glas 1L Svart

  Tekanna Glas 1L Svart
 • Tekanna 1,0L, Stengods

  Tekanna 1,0L, Stengods
  Tekanna i stengods från Eva Solo. Minimalistiskt formspråk och funktionalistiskt tänk, det är kärnan i skandinavisk design och inspirationskällan till Nordic kitchen stengodsservis. En stilren och enkel design i svart stengods som ger en rustik look som matchar den nordiska avslappnade stilen. Tekannan i stengods är med sin enkla form och varma svarta nyans stilfull och perfekt för att servera och njuta av rykande hett te. Passar ihop med stengodsservisen i samma serie, både i uttryck och form. Tekannans svarta silikonpip gör kannan 100 % droppfri. En liten fördjupning i locket gör det lätt att lyfta av och på locket med ett finger.
 • ForLife Stump Tekanna 53 cl Bordeaux

  ForLife Stump Tekanna 53 cl Bordeaux
  En söt liten tekanna från ForLife. Den har ett inbyggt extra fint 0,3 mm tefilter och den har ett perament fastsatt lock med gångjärn . Det extra täta filtret ger dig möjlighet att brygga allt från fina teet till ståra helbladiga teer. Den fårs i en värld av färger, så det finns något f
 • Mumin Tekanna, 70 cl

  Mumin Tekanna, 70 cl
  Mumin tekanna från Arabia. Muminserien från Arabia är en rolig och lekfull serie för köket som passar både de äldre och de små. Serien är formgiven av Tove Slotte-Elevant efter Muminförfattaren Tove Janssons ursprungliga ritningar och finns med flera uttrycksfulla motiv från Muminvärlden.
 • Helix Tekanna Rostfritt Stål 1 L

  Helix Tekanna Rostfritt Stål 1 L
 • AJ Tekanna Powder 1,25L

  AJ Tekanna Powder 1,25L
 • Waves Tekanna 1,4 L Vit/Svart

  Waves Tekanna 1,4 L Vit/Svart
  Tekanna i fint porslin med ett karaktäristiskt rundat lock och grafiskt mönster.
 • Tekanna Columbia Krom, 1,5 L

  Tekanna Columbia Krom, 1,5 L
  Stilren tekanna i crom med filter.
 • Kähler Hammershøi Tekanna 1,2 L Anthracite

  Kähler Hammershøi Tekanna 1,2 L Anthracite
  Tekannan från Hammershøi-serien är gjord i porslin och inbjuder till en hemtrevlig, lyxig fika över en välbryggd kopp te. Tekannan har ett elegant, modernt formspråk med ett dekorativt mässingbelagt handtag och en praktisk inbyggd sil som lätt separerar tebladen från teet, om du brygger dit
 • Tekanna Nordic, 70 cl, Sand

  Tekanna Nordic, 70 cl, Sand
  Tekanna i målat stengods.
 • Pucheng tekanna svart med tefilter 1,3 liter Bredemeijer

  Pucheng tekanna svart med tefilter 1,3 liter Bredemeijer
 • Tekanna i tenn

  Tekanna i tenn
 • Oskar Tekanna Låg vit 1 liter

  Oskar Tekanna Låg vit 1 liter
 • Räsymatto Tekanna Svart liten prick 70 cl

  Räsymatto Tekanna Svart liten prick 70 cl
  Tekanna med lock från Marimekko som ingår i Marimekkos serie Siirtolapuutarha. Det lekfulla mönstret är formgivet av Sami Ruotsalainen och heter Räsymatto, vilket betyder trasmatta på finska. Kannan är tillverkad av stengods och bör diskas för hand. Rymmer 70 cl. I samma serie ingår även andra mönster i Siirtolapuutarha - perfekt att mixa och matcha, även tillsammans med enfärgade serien Oiva!
 • Höganäs Keramik Tekanna 1,5 L med TräfatGrafitgrå Matt

  Höganäs Keramik Tekanna 1,5 L med TräfatGrafitgrå Matt
  En vacker tekanna i en varm grafitgrå färg från Höganäs Keramik. Tekannan rymmer 1,5 liter och kan diskas i diskmaskin. Denna tidlösa klassiker har alltid varit en favorit på fikarasten eller när man vill ha en trevlig stund hemma. Höganäs Keramik grundades 1909 och började då tillv
 • Bodum ASSAM Tekanna m. glashandtag och stålfilter, 0,5 l

  Bodum ASSAM Tekanna m. glashandtag och stålfilter, 0,5 l
  Assam-tekannan är lika lätt att använda som en stämpelkanna för kaffe. Man läggar bara i det lösa teet i filtret och pressar ner stämpeln i botten.Tekannan som har plats för 0,5 liter är i glas med en chic retrodesign som pryder de flesta hem. Den tål i övrigt maskindisk.
 • Pillivuyt Plissé tekanna

  Pillivuyt Plissé tekanna
  Den stora tedrickaren ska självklart ha en tekanna. Pillivuyts tekanna från Plissé-serien pryder bordet. Enkel, elegant och klassisk kan sägas om kannan som har en kapacitet på 1,5 liter. Plissé är känd för sina plisserade linjer och tidlösa design. Serien är skapad utifrån några av Pil
 • Tekanna Chiba, grön, 0,75 l

  Tekanna Chiba, grön, 0,75 l
 • Tekanna Tokyo Grön 1,2 L

  Tekanna Tokyo Grön 1,2 L
 • Tekanna Glas 1L Svart

  Tekanna Glas 1L Svart
 • Staub Tekanna Rund 1,15 Liter, Grå

  Staub Tekanna Rund 1,15 Liter, Grå
  En fantastisk Grå tekanna av gjutjärn från Staub. Det franska märket Staub har kombinerat deras genuina design, pålitliga funktionalitet och hållbara kvalitet för att skapa denna tekanna för ditt vardagliga behov.  Med en kropp av emaljerat gjutjärn och en insida av mattsvart emal
 • Plissé Tekanna 0,5 L Vit

  Plissé Tekanna 0,5 L Vit
 • Arabia 24 h Tekanna 1.2 L Porslin Vit

  Arabia 24 h Tekanna 1.2 L Porslin Vit
  Porslinsserien 24h från Arabia är känd för sina rena linjer och noggrant utformad design. Serien håller en hög kvalité och har vunnit den prestigefyllda tävlingen Design Plus Prize. Samla alla tallrikar, skålar, muggar och koppar och förgyll dukningen hela veckan, 24 timmar om dygnet.
 • Broste Copenhagen Nordic Coal Tekanna

  Broste Copenhagen Nordic Coal Tekanna
  Otroligt fin tekanna från Broste Copenhagen i glaserat stengods som kommer i en snygg svart färg. Tekannan är handgjord och med handgjorda produkter kan små variationer i färg, form och mönster förekomma. Det betyder att varje tekanna är helt unik. Tekannan tål både maskindisk och mikrovå
 • Tekanna Räsymatto 0,7 l

  Tekanna Räsymatto 0,7 l
  Tekannan Räsymatto från Marimekko är formgiven av Sami Ruotsalainen med dekor av Maija Louekari. Den är tillverkad i fint stengods och har ett handtag i fint trä, vilket blir en riktigt härlig kontrast. Räsymatto är det finska ordet för trasmatta.
 • ForLife Tekanna "Stump" (53 cl) - korallfärgad

  ForLife Tekanna
  Tekannan "Stump" från Forlife lämpar sig väl för tepåsar och löste. Den staplingsbara designen gör den ypperlig för användning på caféer och liknande miljöer. Med en tekanna från ForLife kan du glädja dig åt att få avnjuta ditt te serverat i precis den färg och storlek som du vill h
 • Höganäs Keramik Tekanna 1,5 L med Träfat Vit blank

  Höganäs Keramik Tekanna 1,5 L med Träfat Vit blank
  En mycket vacker tekanna i en varm vit färg från Höganäs Keramik. Tekannan rymmer 1,5 liter och kan diskas i diskmaskin. Denna tidlösa klassiker har alltid varit en favorit på fikarasten eller när man vill ha en trevlig stund hemma. Höganäs Keramik grundades 1909 och började då tillv
 • Le Creuset Tekanna Med Metallsil 1.3 L Black

  Le Creuset Tekanna Med Metallsil 1.3 L Black
  En stilfull svart tekanna med metallsil från Le Creuset. Tekannan rymmer 1.3 liter och är tillverkad i slitstarkt stengods som inte drar åt sig smak eller lukt. Den medföljande metallsilen håller tebladen på plats så att man slipper få teblad i koppen. Tekannan har en vacker och tidlös design som finns i tre härliga färger. Duka upp med scones och marmelad och brygg en god kanna rykande te för en äkta engelsk afternoon tea med vännerna.
 • Zwilling Tekanna 1L Klar

  Zwilling Tekanna 1L Klar
  Med denna eleganta tekanna i glas och rostfritt stål från Zwilling brygger du ditt morgonte. Tekannan rymmer 1 liter vatten och har en värmeställning och sil.
 • Xinli Tekanna, 1,2 L

  Xinli Tekanna, 1,2 L
  En tekanna i gjutjärn. Rymmer 1,2 liter.Tesil ingår.

Tekannor gjorda i järn

En tekanna gjord av gjutjärn håller värmen väldigt länge. Det ledande varumärket för denna typ av tekannor är japanska Satake. Nagano, Kyoto och Tokyo är några av de mest populära kannorna. Kolla in alla deras fina japanska tekannor i gjutjärn här.

Tekanna med sil

Det mest praktiska med en tekanna är om den har sil inbyggd i sig. Då kan man brygga sitt te enkelt direkt på bordet. Man sätter tebladen i filtret/silen och häller sedan på hetvatten, låter det stå och dra och kan sen hälla direkt från tekannan utan att behöva hälla över till en annan kanna.

ileadileadileadilead