Tekannor

Tekannor kan se ut på många olika sätt och vara gjorda i olika material. Det finns kannor i vitt porslin, målad keramik, rostfritt stål och gjutjärn. De olika materialen har lite olika egenskaper. Alla tekannor är gjorda för att hålla värmen på de te du vill brygga och servera.

Tekannor med inbyggd sil

För att vi ska kalla det för en tekanna bör kannan ha en inbyggd sil. Det är just det som är grejjen att du ska kunna brygga ditt te i kannan och sen hälla ur pipen utan att det kommer teblad med ned i den stora tekoppen.

Här hittar du nu våra förslag på tekannor. Är du intresserad av en speciell kanna, klicka dig då vidare till den nätbutik som säljer den online.

Populärt inom tekannor

 • Höganäs Keramik Tekanna 1,5 L med TräfatGrafitgrå Matt

  Höganäs Keramik Tekanna 1,5 L med TräfatGrafitgrå Matt
  En vacker tekanna i en varm grafitgrå färg från Höganäs Keramik. Tekannan rymmer 1,5 liter och kan diskas i diskmaskin. Denna tidlösa klassiker har alltid varit en favorit på fikarasten eller när man vill ha en trevlig stund hemma. Höganäs Keramik grundades 1909 och började då tillv
 • Tekanna 1,5 L med Träfat Kiselgrå Blank

  Tekanna 1,5 L med Träfat Kiselgrå Blank
 • Höganäs Keramik Tekanna 1,5 L med Träfat Äppelrödblank

  Höganäs Keramik Tekanna 1,5 L med Träfat Äppelrödblank
  En vacker tekanna i en varm äppelröd färg från Höganäs Keramik. Tekannan rymmer 1,5 liter och kan diskas i diskmaskin. Denna tidlösa klassiker har alltid varit en favorit på fikarasten eller när man vill ha en trevlig stund hemma. Höganäs Keramik grundades 1909 och började då tillv
 • Höganäs Keramik Tekanna 1,5 L med Träfat Vit blank

  Höganäs Keramik Tekanna 1,5 L med Träfat Vit blank
  En mycket vacker tekanna i en varm vit färg från Höganäs Keramik. Tekannan rymmer 1,5 liter och kan diskas i diskmaskin. Denna tidlösa klassiker har alltid varit en favorit på fikarasten eller när man vill ha en trevlig stund hemma. Höganäs Keramik grundades 1909 och började då tillv

Fler tips på tekannor

 • Leonardo - Armonia Tekanna 1,2 L

  Leonardo - Armonia Tekanna 1,2 L
  Armonia är en klassisk, rund tekanna med en modern twist. Se ditt goda te sprida sina aromer i det heta vattnet genom tekannans glas, garanterat en lyxig höjdpunkt vid varje avkopplande testund. Tekannan är tillverkad i borosilikatglas som är tunt men mycket starkt och värmebeständigt. Tekannan har en glasinsats för teet och är enkel att rengöra.
 • Spode - Morris & Co Tekanna 1,1 L Honeysuckle

  Spode - Morris & Co Tekanna 1,1 L Honeysuckle
  Morris & Co Tekanna 1,1 L levereras i en underbar presentkartong och ingår i porslinsserien som tagits fram för att fira Morris & Co 160 års jubileum. En jättefin serie som passar de flesta hem! Matcha tekannan med andra produkter ur serien, exempelvis muggar och tallrikar.
 • Tekanna Rund svart 1,2L

  Tekanna Rund svart 1,2L
 • Horwood Tekanna i glas, 600 ml

  Horwood Tekanna i glas, 600 ml
  Servera te på det vackraste sättet med denna klassiska tekanna från Horwood. Kannan är tillverkad i glas, vilket ger den ett modernt uttryck som är både vackert och praktiskt, då du alltid kan hålla ett öga på innehållet och vara redo för servering. Med det uttagbara filtret blir det lik
 • Kockums Jernverk Set med tekanna och mugg 6 st, Creme

  Kockums Jernverk Set med tekanna och mugg 6 st, Creme
  Bjud över vännerna och imponera på dem med de eleganta muggarna och tekannan från Kockums Jernverk. Detta set består av en enkel och klassisk tekanna samt sex st matchande muggar som tillsammans utgör den perfekta mittpunkten på bordet. Tekannan rymmer upp till till två liter te, medan mugga
 • Rörstrand - SÅLD Tekanna Blå Eld

  Rörstrand - SÅLD Tekanna Blå Eld
  Tekanna ur serien Blå Eld formgiven av Hertha Bengtsson för Rörstrand.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Tekanna 2L Kockums Grey

  Tekanna 2L Kockums Grey
 • Degrenne - Salam Tekanna 1 L Noir Matt

  Degrenne - Salam Tekanna 1 L Noir Matt
  Salam tekanna 1 liter rymmer ca 6 koppar och är med sitt enkla formspråk en mycket omtyckt designklassiker. Tekannan är tillverkad i porslin och tål diskmaskin. Det avtagbara värmeisolerande locket har ett utbytbart filtfoder som hjälper till att hålla värmen extra länge och håller serveringstemperatur i över en timme - dubbelt så länge som traditionella tekannor. Locket är tillverkat i rostfritt stål eller aluminium, beroende på modell och rengörs för hand. Salam tekanna levereras med ett specialgjort filter för bästa möjliga bryggning. Salam finns i flera olika storlekar och färger att välja mellan. Salam tillverkades redan 1953 av den världsberömde franske guldsmeden Guy Degrenne. Degrenne hade inspirerats av beduinernas traditioner och deras sätt att dricka te. Med sin tidlösa elegans är den lika populär idag som då och ett måste för alla teälskare.
 • Tekanna 1,2 l Grå BITZ

  Tekanna 1,2 l Grå BITZ
 • Kähler Hammershøi Tekanna Indigo - Tebryggare & Tekannor Mässing Indigo - 693057

  Kähler Hammershøi Tekanna Indigo - Tebryggare & Tekannor Mässing Indigo - 693057
  Hammershøi tekanna från Kähler, formgiven av Hans-Christian Bauer. En ljuvlig tekanna tillverkad i keramik med mässingsbelagt handtag. I tekannan finns en praktisk sil som tar fram smaken från ditt te om du väljer att använda lösvikt. Handtaget blir varmt så det rekommenderas att använda grytlappar för att inte göra illa sig. Vi har valt ut Indigo Tebryggare & Tekannor i Mässing från Kähler med stor omsorg.
 • Stelton Cylinda-line Tekanna 1,25l - Tebryggare & Tekannor Rostfritt Stål

  Stelton Cylinda-line Tekanna 1,25l - Tebryggare & Tekannor Rostfritt Stål
  Arne Jacobsen har designat denna moderna tekanna ur Steltons kända Cylinda kollektion. En tekanna som gör sig lika väl som inredningsdetalj som att servera te i. Shoppa Tebryggare & Tekannor och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Iittala - Raami Tekanna 1,1 L

  Iittala - Raami Tekanna 1,1 L
  I Jasper Morrisons klassiska serie Raami för Iittala (”ram” på finska) har du här en fin tekanna. Tekannan rymmer ungefär tre koppar te och är perfekt att ställa fram på frukostbordet. Tesil för bryggning av löste medföljer. Låsbart lock.
 • Tekanna 1,5 L med Träfat äppelröd blank

  Tekanna 1,5 L med Träfat äppelröd blank
 • Tekanna Alice Dusty rose

  Tekanna Alice Dusty rose
 • Rörstrand - SÅLD Tekanna med Harpälsglasyr Gunnar Nylund

  Rörstrand - SÅLD Tekanna med Harpälsglasyr Gunnar Nylund
  Tekanna på tassar i stengods med brun / grön harpälsglasyr, formgiven av Gunnar Nylund för Rörstrand, hänkel i rotting, signerad R SWEDEN GN, finns ett litet nagg på pipen.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg - SÅLD Tekanna Terma Stig Lindberg

  Gustavsberg - SÅLD Tekanna Terma Stig Lindberg
  Tekanna ur serien Terma formgiven av Stig Lindberg för Gustavsberg, Tesil saknas.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Kockums - Set Tekanna 2 L/Mugg 37 cl 6-pack Kräm

  Kockums - Set Tekanna 2 L/Mugg 37 cl 6-pack Kräm
  Set med Kockums Tekanna på 2 liter och sex matchande muggar med öra, perfekt present till den nyinflyttade!Kockums tekanna och muggar har ett retroinspirerat formspråk och smakfull design med genomtänkta detaljer och snygga stilrena former. Den emaljerade kannan kan användas till servering av både varma och kalla drycker. Njut av en varm kopp te vid köksbordet, morgonkaffe på altanen eller närhelst du behöver något vackert att servera och dricka ur.Kockums emaljerade kärl har dubbla lager högkvalitativ emalj som står effektivt emot smuts och fläckar och är lätt att rengöra. Kastrullen fungerar på alla sorters spisar, inklusive induktions- och gashällar, och kan också ställas direkt i ugnen (ej mikro). Produkterna tillverkas med omsorg och noggrannhet, med största möjliga hänsyn till människa och miljö, därför består varje kastrull av naturliga råvaror. Varje produkt är helt unik då emaljering är ett hantverk som kan medföra små färgskiftningar och ojämnheter.
 • Kockums - Tekanna 2 L Blå

  Kockums - Tekanna 2 L Blå
  Kockums tekanna har ett retroinspirerat formspråk och smakfull design med genomtänkta detaljer och snygga stilrena former. Den emaljerade tekannan kan användas till servering av både varma och kalla drycker. Njut av en varm kopp te vid köksbordet, morgonkaffe på altanen eller närhelst du behöver något vackert att servera ur. Denna tekanna förgyller tebjudningen eller festen och är perfekt att kombinera med Kockums muggar och övriga sortiment. Finns i en mängd färger, bara att välja din favorit!Kockums emaljerade tallrikar och skålar har dubbla lager högkvalitativ emalj som står effektivt emot smuts och fläckar och är lätta att rengöra. Kärlen fungerar på alla sorters spisar, inklusive induktions- och gashällar, och kan också ställas direkt i ugnen (ej mikro). Produkterna tillverkas med omsorg och noggrannhet, med största möjliga hänsyn till människa och miljö, därför består varje tallrik av naturliga råvaror. Varje produkt är helt unik då emaljering är ett hantverk som kan medföra små färgskiftningar och ojämnheter.
 • Kockums Jernverk Set med tekanna och mugg 6 st, Vit

  Kockums Jernverk Set med tekanna och mugg 6 st, Vit
  Bjud över vännerna och imponera på dem med de eleganta muggarna och tekannan från Kockums Jernverk. Detta set består av en enkel och klassisk tekanna samt sex st matchande muggar som tillsammans utgör den perfekta mittpunkten på bordet. Tekannan rymmer upp till till två liter te, medan mugga
 • Marimekko Tekanna 7 dl, röd

  Marimekko Tekanna 7 dl, röd
  En vacker tekanna från Marimekko piggar alltid upp tillvaron. Kannan finns i två olika färger och mönster dels Unikko, som betyder "vallmo" och består av klassiska, röda Marimekko-blommor och dels Räsymatto som betyder "trasmatta" och har de stilistiska svarta cirklarna som motiv.Tekannan är
 • Leonardo - Tekanna 1,2 l - GB Armonia

  Leonardo - Tekanna 1,2 l - GB Armonia
  ARMONIA är en klassisk tekanna med en modern twist från Leonardo. Se ditt goda te sprida sina aromer i det heta vattnet genom tekannans glas. Tekannan är tillverkad i värmebeständigt klarglas, är enkel att rengöra och ger ditt te en balanserad smak. Mått: 240/170/150 mm, V 1,2 l Material: Klarglas
 • Rörstrand Swedish Grace Snö Tekanna 1,5 l

  Rörstrand Swedish Grace Snö Tekanna 1,5 l
  En vit tekanna från Rörstrand. Klassiskt och stilren design från porslinsserien Swedish Grace. Tekannan rymmer upp till 1,5 liter. Kan diskas i diskmaskin och användas i mikrovågsugn.
 • Blue Italian Tekanna 1.1L

  Blue Italian Tekanna 1.1L
 • Tekanna I Hakuji Porslin

  Tekanna I Hakuji Porslin
  Hakuji Porcelain Tea Pot.Den traditionella designen gjord av Amakusa keramik samt behandlad med en nyans av blått.Porslin
 • Gustavsberg - SÅLD Tekanna Dart

  Gustavsberg - SÅLD Tekanna Dart
  Tekanna i glaserat stengod ur serien Dart formgiven av Stig Lindberg för Gustavsberg.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Design House Stockholm Sand Secrets Tekanna 65 Cl Black Clay - Tebryggare & Tekannor Stengods Black Clay - 2721-1000

  Design House Stockholm Sand Secrets Tekanna 65 Cl Black Clay - Tebryggare & Tekannor Stengods Black Clay - 2721-1000
  Sand Secrets tekanna från Design House Stockholm med modern, abstrakt design i stengods med vacker form perfekt för varma drycker. Den har hållbart material med praktiskt handtag på sidan och glaserad insida med mjuk, polerad utsida. Är fin tillsammans med andra produkter från samma kollektion. Designad av Carina Seth Andersson. Bra att veta om Sand Secrets tekanna - Modern, abstrakt design.- Mjuk, polerad utsida.- Glaserad insida.- Praktiskt handtag.- Vacker form.- Hållbart material.- Tillverkad av stengods.- Perfekt för det moderna hemmet.- Finns även som oval tallrik.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination.- Tekannan finns i olika färgval.- Ingår i serien Sand Secrets.- Diameter: 120 mm.- Höjd: 120 mm.- Kapacitet: 65 cl.- Vikt: 560 g. Hur bör du ta hand om tekannan?- Denna produkt tål diskmaskin och mikrovågsugn. Vi har valt ut Black Clay Tebryggare & Tekannor i Stengods från Design House Stockholm med stor omsorg.
 • Theo Tekanna - 1.25 l.

  Theo Tekanna - 1.25 l.
 • Ceramic 70's Tekanna Stream

  Ceramic 70's Tekanna Stream
 • Serax - Inku Tekanna Gjutjärn 0,8 L

  Serax - Inku Tekanna Gjutjärn 0,8 L
  Tekanna i gjutjärn ur serien Inku, formgiven av Sergio Herman för Serax, perfekt till frukosten eller fikat. Serien Inku kännetecknas av ett sofistikerat formspråk där inspirationen har hämtats från klassisk japansk keramik och naturens vackra former så som snäckskal och blommor.Komplettera gärna med matchande muggar. Volym 80 cl.
 • Spode Blue Italian Tekanna 1100 Ml - Tebryggare & Tekannor Mix

  Spode Blue Italian Tekanna 1100 Ml - Tebryggare & Tekannor Mix
  Tål Diskmaskin, Ugn, Mikrovågsugn och Frys. Shoppa Tebryggare & Tekannor och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Café Tekanna m. sil 1,2l Glas Klar

  Café Tekanna m. sil 1,2l Glas Klar
 • Tekanna 2L Yellow Citrine

  Tekanna 2L Yellow Citrine
 • Ceramic 70's Tekanna Stream

  Ceramic 70's Tekanna Stream
 • Degrenne Salam tekanna 0,37 liter, svart/stål

  Degrenne Salam tekanna 0,37 liter, svart/stål
  Njut av ditt varma te med denna tekanna från Degrenne som håller ditt te varmt i flera timmar. Den ser till att serveringstemperaturen hålls i över en timme, vilket är dubbelt så länge som en traditionell tekanna. Salam tekannan är ett perfekt för att hälsa dina gäster välkomna, vilket o
 • Bitz - Tekanna 1,2 L Grön

  Bitz - Tekanna 1,2 L Grön
  Härligt rustik tekanna från Bitz i stengods med väl valda detaljer som handtag i ek fästa med nitar i mässing. Glaserad med reaktiv glasyr som ger naturliga färgskiftningar och som framhävs på ett mycket vackert sätt mot kannans mjuka rundade former. Med tekanna från Bitz skapas en mysig stämningen varje gång det bjuds på te.Tekannan diskas för hand. Upptäck även fler delar ur Bitz stengodsservis och mixa och matcha för ett personligt uttryck.Stengodsserien från Bitz är utvecklad tillsammans med Christian Bitz, en av Danmarks mest kända profiler inom kost och hälsa. Med fokus på njutning är serien utformad med största omsorg till nyanser, färgskiftningar och material för att skapa en njutningsfull upplevelse av själva måltiden. Att ta sig tid att njuta av hela matupplevelsen och låta mättnadskänslan infinna sig är en bra grund för att slippa riskera att man lämnar bordet alldeles för mätt.
 • Kockums - Tekanna 2 L Gul

  Kockums - Tekanna 2 L Gul
  Kockums tekanna har ett retroinspirerat formspråk och smakfull design med genomtänkta detaljer och snygga stilrena former. Den emaljerade tekannan kan användas till servering av både varma och kalla drycker. Njut av en varm kopp te vid köksbordet, morgonkaffe på altanen eller närhelst du behöver något vackert att servera ur. Denna tekanna förgyller tebjudningen eller festen och är perfekt att kombinera med Kockums muggar och övriga sortiment. Finns i en mängd färger, bara att välja din favorit!Kockums emaljerade tallrikar och skålar har dubbla lager högkvalitativ emalj som står effektivt emot smuts och fläckar och är lätta att rengöra. Kärlen fungerar på alla sorters spisar, inklusive induktions- och gashällar, och kan också ställas direkt i ugnen (ej mikro). Produkterna tillverkas med omsorg och noggrannhet, med största möjliga hänsyn till människa och miljö, därför består varje tallrik av naturliga råvaror. Varje produkt är helt unik då emaljering är ett hantverk som kan medföra små färgskiftningar och ojämnheter.
 • Marimekko Räsymatto tekanna, 7 dl

  Marimekko Räsymatto tekanna, 7 dl
  En vacker tekanna från Marimekko piggar alltid upp tillvaron. Kannan finns i två olika färger och mönster dels Unikko, som betyder "vallmo" och består av klassiska, röda Marimekko-blommor och dels Räsymatto som betyder "trasmatta" och har de stilistiska svarta cirklarna som motiv.Tekannan är
 • Höganäs Tekanna Med Träfat 1,5 L Blank - Tebryggare & Tekannor Keramik Röd

  Höganäs Tekanna Med Träfat 1,5 L Blank - Tebryggare & Tekannor Keramik Röd
  Tekanna med träfat från Höganäs. Det här är en tekanna med rustik och lantlig charm med tillhörande fat i trä. Fatet är perfekt att ställa tekanna på för att skynda underlaget från värme och eventuella fläckar. Tekannan har tjocka väggar som gör att den håller drycken varm längre längre, och den rymmer 1,5 liter. Den passar såväl till vardags som till fest. Shoppa Tebryggare & Tekannor och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Set med Tekanna och 6 Muggar Kockums White

  Set med Tekanna och 6 Muggar Kockums White
 • Staub Tekanna Rund 1,15 Liter, Blå

  Staub Tekanna Rund 1,15 Liter, Blå
  En fantastisk blå tekanna i gjutjärn från Staub. Det franska märket Staub har kombinerat deras genuina design, pålitliga funktionalitet och hållbara kvalitet för att skapa denna tekanna för ditt vardagliga behov.  Med en kropp av emaljerat gjutjärn och en insida av mattsvart emalj
 • Jolie Liten Tekanna Dots Gold 75cl

  Jolie Liten Tekanna Dots Gold 75cl
 • Kinto UNITEA, One touch, tekanna 720 ml

  Kinto UNITEA, One touch, tekanna 720 ml
  Servera te till dina gäster i den här vackra, genomskinliga tekannan från Kinto. Tekannan har fått namnet "one touch" av Kinto eftersom kannans lock inte faller av när du häller och för att handtagets form gör det möjligt att hälla upp med bara en hand. Kannan är tillverkad av glas så at
 • Orient Tekanna

  Orient Tekanna
  Vit, För att få fram den vackra mönstereffekten i Orientservisen görs den för hand av duktiga hantverkare. Tekniken gör att glasyrerna kan skifta en aning i färgton mellan olika produkter.
 • Tekanna Nordic Sand 130 cl

  Tekanna Nordic Sand 130 cl
 • Tekanna 2L Cream Lux

  Tekanna 2L Cream Lux
 • Tekanna Assam, 1 L

  Tekanna Assam, 1 L
  Tekanna i glas med tesil i rostfritt stål.
 • Tekanna Alice Dark chocolate

  Tekanna Alice Dark chocolate
 • Jolie Stor Tekanna Dots Gold 1,6L

  Jolie Stor Tekanna Dots Gold 1,6L
 • Bitz - Tekanna 1,2 L Svart

  Bitz - Tekanna 1,2 L Svart
  Härligt rustik tekanna från Bitz i stengods med väl valda detaljer som handtag i ek fästa med nitar i mässing. Glaserad med reaktiv glasyr som ger naturliga färgskiftningar och som framhävs på ett mycket vackert sätt mot kannans mjuka rundade former. Med tekanna från Bitz skapas en mysig stämningen varje gång det bjuds på te.Tekannan diskas för hand. Upptäck även fler delar ur Bitz stengodsservis och mixa och matcha för ett personligt uttryck.Stengodsserien från Bitz är utvecklad tillsammans med Christian Bitz, en av Danmarks mest kända profiler inom kost och hälsa. Med fokus på njutning är serien utformad med största omsorg till nyanser, färgskiftningar och material för att skapa en njutningsfull upplevelse av själva måltiden. Att ta sig tid att njuta av hela matupplevelsen och låta mättnadskänslan infinna sig är en bra grund för att slippa riskera att man lämnar bordet alldeles för mätt.
 • Inku Tekanna 60 cl Gjutjärn

  Inku Tekanna 60 cl Gjutjärn

Skillnader på tekannor i olika material

Det finns kannor för tebryggning gjorda i lite olika material. En del är av porslin, andra av gjutjärn och det finns även helt klara kannor av glas med insats för teblad.

Tekanna i gjutjärn håller värmen länge

Gjutjärn har egenskaper som gör att värme behålls under lång tid. Det ledande varumärket för denna typ av tekannor är japanska Satake. Nagano, Kyoto och Tokyo är några av de mest populära kannorna. Kolla in alla deras fina japanska tekannor i gjutjärn.

Tekannor av keramik eller porslin

Porslin och keramik ger en mångsidighet och om de är glaserade på insidan kan man använda de till olika saker. Fördelen med glaseringen är att det skyddar från att smakämnen ska fastna i porslinet. Med denna typ av tekanna kan du alltså brygga olika sorters te, med olika smaker, utan att det finns aromer kvar från förra bryggningen.

Lergods bäst på att fånga upp smak

Det som är en nackdel hos vissa material och tedrickare, kan vara en fördel för andra. Om du har en favorit bland teer och använder en tekanna av lergods kommer smaken att fastna lite i väggarna. Och det är då bra, enligt vissa tekännare som anser att smakämnena åldras fint och att lergodskannor därför bara blir bättre och bättre med åren.

Några tips när du ska välja tekanna

För att hitta den tekanna som passar dig och ditt tedrickande bäst har vi några tips vi vill dela med oss av.

Tekannans storlek

Storleken på kannan är viktigt att tänka på. Är det bara du som ska brygga till dig själv kan du välja en mindre kanna. Är det flera personer som ska bjudas på te, behövs såklart en störra panna.

Kanske att du helt enkelt behöver två olika storlekar för ditt vardagsbryggning och en för tebjudningar.

Tekannans material

Materialvalet styrs mestadels beroende på vilken tesort du dricker. Keramiska kannor och lergodskannor är bäst för mörka teer och oolong. Välj glaskannor ifall du oftast dricker grönt te, vitt eller örtte. Bästa allround är lerkannan som de flesta teer funkar bra i.

Byter du ofta tesort och inte vill att gamla tearomer ska blandas in bör du välja en kanna av glaserad keramik eller glas. Undvik lergodskannor helt.

ileadilead