Tekannor

Tekannor kan se ut på många olika sätt och vara gjorda i olika material. Det finns kannor i vitt porslin, målad keramik, rostfritt stål och gjutjärn. De olika materialen har lite olika egenskaper. Alla tekannor är gjorda för att hålla värmen på de te du vill brygga och servera.

Tekannor med inbyggd sil

För att vi ska kalla det för en tekanna bör kannan ha en inbyggd sil. Det är just det som är grejjen att du ska kunna brygga ditt te i kannan och sen hälla ur pipen utan att det kommer teblad med ned i den stora tekoppen.

Här hittar du nu våra förslag på tekannor. Är du intresserad av en speciell kanna, klicka dig då vidare till den nätbutik som säljer den online.

Populärt inom tekannor

 • Ernst Tekanna Vit

  Ernst Tekanna Vit
  Elegant tekanna från Ernst som kommer bli en favorit hemma. Mått: 14,5 x 20 x 14,5 cm.
 • Rörstrand Swedish Grace Snö Tekanna 1,5 l

  Rörstrand Swedish Grace Snö Tekanna 1,5 l
  En vit tekanna från Rörstrand. Klassiskt och stilren design från porslinsserien Swedish Grace. Tekannan rymmer upp till 1,5 liter. Kan diskas i diskmaskin och användas i mikrovågsugn.
 • Ernst Tekanna Mörkgrå

  Ernst Tekanna Mörkgrå
  Tekanna i en matt finish från Ernst. Mått: 14,5 x 20 x 14,5 cm. 
 • Höganäs Tekanna Med Träfat 1,5 L Matt - Tebryggare & Tekannor Keramik Grå

  Höganäs Tekanna Med Träfat 1,5 L Matt - Tebryggare & Tekannor Keramik Grå
  Tekanna med träfat från Höganäs. Det här är en tekanna med rustik och lantlig charm med tillhörande fat i trä. Fatet är perfekt att ställa tekanna på för att skynda underlaget från värme och eventuella fläckar. Tekannan har tjocka väggar som gör att den håller drycken varm längre längre, och den rymmer 1,5 liter. Den passar såväl till vardags som till fest. Shoppa Tebryggare & Tekannor och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.

Fler tips på tekannor

 • Oiva Tekanna 70 Cl Vit

  Oiva Tekanna 70 Cl Vit
 • Tekanna 2 liter 26 cm Emalj Grå

  Tekanna 2 liter 26 cm Emalj Grå
 • Elsa Tekanna Grå Stengods

  Elsa Tekanna Grå Stengods
 • Degrenne - Salam Tekanna 1 L Helsvart

  Degrenne - Salam Tekanna 1 L Helsvart
  Salam tekanna 1 liter rymmer ca 6 koppar och är med sitt enkla formspråk en mycket omtyckt designklassiker. Tekannan är tillverkad i porslin och tål diskmaskin. Det avtagbara värmeisolerande locket har ett utbytbart filtfoder som hjälper till att hålla värmen extra länge och håller serveringstemperatur i över en timme - dubbelt så länge som traditionella tekannor. Locket är tillverkat i rostfritt stål eller aluminium, beroende på modell och rengörs för hand. Salam tekanna levereras med ett specialgjort filter för bästa möjliga bryggning. Salam finns i flera olika storlekar och färger att välja mellan. Salam tillverkades redan 1953 av den världsberömde franske guldsmeden Guy Degrenne. Degrenne hade inspirerats av beduinernas traditioner och deras sätt att dricka te. Med sin tidlösa elegans är den lika populär idag som då och ett måste för alla teälskare.
 • Alessi - Cha Tekanna 0,9 L Silver

  Alessi - Cha Tekanna 0,9 L Silver
  Tekanna från Alessi serien Cha har formgivits av Naoto Fukasawa, en designer med ett minimalistiskt formspråk. Produkten kan användas som kittel och tekanna, och har ett stort elegant filter för löste. Den ultimata gåvan för te-älskaren. För en komplett servering finns även en gräddkanna samt sockerskål. Kitteln har en magnetisk botten och passar på induktionshäll. Det italienska kvalitetsmärket Alessi grundades 1921 och är idag en ledande aktör inom inredning och funktionella designobjekt för kök och hem.
 • Tekanna 1,5 liter Gjutjärn Svart

  Tekanna 1,5 liter Gjutjärn Svart
 • Degrenne - Salam Tekanna 1 L Svart/Candy Apple

  Degrenne - Salam Tekanna 1 L Svart/Candy Apple
  Salam tekanna 1 liter rymmer ca 6 koppar och är med sitt enkla formspråk en mycket omtyckt designklassiker. Tekannan är tillverkad i porslin och tål diskmaskin. Det avtagbara värmeisolerande locket har ett utbytbart filtfoder som hjälper till att hålla värmen extra länge och håller serveringstemperatur i över en timme - dubbelt så länge som traditionella tekannor. Locket är tillverkat i rostfritt stål eller aluminium, beroende på modell och rengörs för hand. Salam tekanna levereras med ett specialgjort filter för bästa möjliga bryggning. Salam finns i flera olika storlekar och färger att välja mellan. Salam tillverkades redan 1953 av den världsberömde franske guldsmeden Guy Degrenne. Degrenne hade inspirerats av beduinernas traditioner och deras sätt att dricka te. Med sin tidlösa elegans är den lika populär idag som då och ett måste för alla teälskare.
 • Kähler Hammershøi Poppy Tekanna 1,2 L - Tebryggare & Tekannor Porslin Vit

  Kähler Hammershøi Poppy Tekanna 1,2 L - Tebryggare & Tekannor Porslin Vit
  Tekannan från Kähler är tillverkad av vitt porslin med ikoniska räfflor och ett handmålat blomstermotiv. Den har en elegant känsla med en färgkombination som aldrig går ur tiden. Kombinera med andra delar i serien och skapa din personliga look. Formgiven av Rikke Jacobsen & Hans-Christian Bauer. Om tekannan från Kähler- Från kollektionen Hammershøi Poppy.- Handmålat blomstermotiv.- Finns även som en tekopp. Skötselråd för tekannan- Tål diskmaskin. Shoppa Tebryggare & Tekannor och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Kockums Jernverk Handtagsskydd Till Tekanna 8x9 Cm - Tebryggare & Tekannor Läder Brun

  Kockums Jernverk Handtagsskydd Till Tekanna 8x9 Cm - Tebryggare & Tekannor Läder Brun
  Handtagsskyddet från Kockums Jernverk har en elegant design i Tärnsjöläder med värmeskyddande egenskaper för säker användning. Ett måste för den designintresserade. Kombinera handtagsskyddet med en 2 L tekanna från Kockums Jernverk. Om handtagsskyddet från Kockums Jernverk- Tillverkat av Tärnsjöläder.- Dekorativ logga.- Elegant design.- Värmeskyddande egenskaper.- Tillverkat i Sverige. Shoppa Tebryggare & Tekannor och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Tekanna 1,3 L Volcanic

  Tekanna 1,3 L Volcanic
 • Bodum Assam Tekanna Med Stålfilter 1,5 L - Tebryggare & Tekannor Plast Klar

  Bodum Assam Tekanna Med Stålfilter 1,5 L - Tebryggare & Tekannor Plast Klar
  Tekannan Assam från Bodum kombinerar design med funktionalitet på bästa sätt. ssam är en av Bodums mest klassiska tekannor och den har samma bryggsystem som den franska kaffepressen. Stålfiltret fungerar utmärkt till alla sorters teblad, även det röda teet stannar kvar i filtret. Välj mellan flera storlekar. Shoppa Tebryggare & Tekannor och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Kockums - Tekanna 2 L Blå

  Kockums - Tekanna 2 L Blå
  Kockums tekanna har ett retroinspirerat formspråk och smakfull design med genomtänkta detaljer och snygga stilrena former. Den emaljerade tekannan kan användas till servering av både varma och kalla drycker. Njut av en varm kopp te vid köksbordet, morgonkaffe på altanen eller närhelst du behöver något vackert att servera ur. Denna tekanna förgyller tebjudningen eller festen och är perfekt att kombinera med Kockums muggar och övriga sortiment. Finns i en mängd färger, bara att välja din favorit!Kockums emaljerade tallrikar och skålar har dubbla lager högkvalitativ emalj som står effektivt emot smuts och fläckar och är lätta att rengöra. Kärlen fungerar på alla sorters spisar, inklusive induktions- och gashällar, och kan också ställas direkt i ugnen (ej mikro). Produkterna tillverkas med omsorg och noggrannhet, med största möjliga hänsyn till människa och miljö, därför består varje tallrik av naturliga råvaror. Varje produkt är helt unik då emaljering är ett hantverk som kan medföra små färgskiftningar och ojämnheter.
 • Salam Monochrome Tekanna 6 Koppar Rosa

  Salam Monochrome Tekanna 6 Koppar Rosa
 • Wedgwood Gio Tekanna 1 liter

  Wedgwood Gio Tekanna 1 liter
 • Kockums Jernverk Tekanna 2 liter, grå

  Kockums Jernverk Tekanna 2 liter, grå
  Gör det lite roligare att servera och njuta av ditt te med den vackra, retro-inspirerade tekannan från Kockums Jernverk. Förutom te kan kannan också användas till servering av kaffe eller andra varma drycker, vilket gör att du enkelt njuter av en stilla stund på altanen, i stugan eller vid havet. Den klassiska och enkla designen gör sig bra på alla tänkbara bord.Tekannan har en kapacitet på 2 liter och är tillverkad av emaljerat stål av hög kvalitet, som också är väldigt lätt att rengöra. Kannan tål maskindisk men om du vill bevara den blanka emaljen rekommenderar vi att du diskar den för hand. Man har tagit hänsyn till miljö och människor genom att enbart använda sig av naturliga råvaror. Dessutom är varje produkt helt unik, då emaljeringen är gjord för hand. Tekannan finns i sex olika färger: grön, gul, grå, creme, blå och vit.
 • Bodum ASSAM Tekanna m. glashandtag, 1,0 l - svart

  Bodum ASSAM Tekanna m. glashandtag, 1,0 l - svart
  BODUM´s klassiska Assam tekanna utnyttjar samma bryggsystemet som den franska pressen, När ditt te dragit klart pressar man ner silikonpackningen och låser tebladen i botten av filtret när bryggning är klar. Stålfiltret fungerar utmärkt till alla sorters teblad, även det röda teet stannar kvar i filtret. Alla delar tål diskmaskin. D: 15,8 cmH: 12,4 cm
 • Lyngby Porcelæn Rhombe Tekanna 1,9 liter, vit

  Lyngby Porcelæn Rhombe Tekanna 1,9 liter, vit
  Servera te till dem du håller kär ur Rhombe tekannan från Lyngby Porcelæn och gör stunden ännu lite bättre tack vare det vackra porslinet. Rhombe-mönstret för med sig liv till de annars raka linjerna och det kritvita porslinet. Designen sträcker sig tillbaka till 1961 och har hämtats ur Lyngby Porcelæns designarkiv till denna nytolkning.Rhombe-serien är därför en klassisk, tidlös stil med en fin nytolkning av det välkända mönstret. Duka bordet med den vackra serien för att skapa ett elegant och romantiskt utseende. Tekannan rymmer 1,9 liter och kommer med 2 års brytgaranti. Den tål att rengöras i diskmaskin.
 • Royal Copenhagen Vit räfflad tekanna 75 cl.

  Royal Copenhagen Vit räfflad tekanna 75 cl.
  Produkttyp: Tekanna Material: Porslin Färg vit Höjd: 11,5 cm Bredd: 17,0 cm Volym: 75,0 cl Designer: Royal Copenhagen
 • Tekanna oval svart 1,2L

  Tekanna oval svart 1,2L
 • Staub Tekanna Rund 1,15 Liter, Svart

  Staub Tekanna Rund 1,15 Liter, Svart
  En fantastisk svart tekanna av gjutjärn från Staub.  Det franska märket Staub har kombinerat deras genuina design, pålitliga funktionalitet och hållbara kvalitet för att skapa denna tekanna för ditt vardagliga behov.  Med en kropp av emaljerat gjutjärn och en insida av mattsvart emalj gör att kannan både håller temperaturen väldigt länge och blir oerhört enkel att rengöra. Det praktiska handtaget i rostfritt stål låser fast locket för en säker och bekväm servering.  Tekannan kan även användas för andra saker än att koka te, ta helt enkelt bara bort den smarta tekulan som är fäst under knoppen på locket och använd kannan som en vanlig kastrull.   Passar alla värmekällor inklusive induktion.  Material: Rostfritt Stål, Gjutjärn, Emalj Volym: 1,15 liter Diameter: 16,5 cm 
 • Degrenne Salam tekanna 0,7 liter, vit

  Degrenne Salam tekanna 0,7 liter, vit
  Tekanna med en tidlös och elegant design från Degrenne som garanterat kommer att ge dig den bästa te-upplevelsen. Tekannan är en del av Salam-serien, som skapades år 1953 av de världsberömda franska silversmeden Guy Degrenne när han fann inspiration i hur beduinerna drack sitt te. Salam-tekannan är idag ett måste för alla te-älskare.Tekannan är tillverkad av vitt porslin med ett avtagbart värmeisolerande 18/10 rostfritt stål skydd. Detta gör att teet hålls varmt extra länge och serveringstemperaturen kan hålla sig i över en timme, vilket är dubbelt så länge som traditionella tekannor. Dessutom har tekannan en special filter som är utbytbart och ger dig bästa möjliga te-upplevelse.
 • Salam Monochrome Tekanna 4 Koppar Vit

  Salam Monochrome Tekanna 4 Koppar Vit
 • Bitz Tekanna 1.2L Kräm

  Bitz Tekanna 1.2L Kräm
  Material: Stengods
 • Staub Tekanna Rund 1,15 Liter, Grön

  Staub Tekanna Rund 1,15 Liter, Grön
  En fantastisk Grön tekanna av gjutjärn från Staub. Det franska märket Staub har kombinerat deras genuina design, pålitliga funktionalitet och hållbara kvalitet för att skapa denna tekanna för ditt vardagliga behov.  Med en kropp av emaljerat gjutjärn och en insida av mattsvart emalj gör att kannan både håller temperaturen väldigt länge och blir oerhört enkel att rengöra. Det praktiska handtaget i rostfritt stål låser fast locket för en säker och bekväm servering.  Tekannan kan även användas för andra saker än att koka te, ta helt enkelt bara bort den smarta tekulan som är fäst under knoppen på locket och använd kannan som en vanlig kastrull.   Passar alla värmekällor inklusive induktion. Material: Rostfritt Stål, Gjutjärn, EmaljVolym: 1,15 liter Diameter: 16,5 cm 
 • Kinto CARAT-tekanna, 850 ml

  Kinto CARAT-tekanna, 850 ml
  Den här eleganta tekannan från japanska Kinto är designad med inspiration från formen på en diamant och med högsta kvalitet i åtanke. Därför är den tillverkad i rostfritt stål av särskilt hög kvalitet, så att tekannan förblir vacker och stark livet ut. Rostfritt stål är ett smakneutralt material som framförallt lämpar sig väl för aromatiska matvaror som te. Filtret är bra och kan  användas till alla olika sorters te, grova såväl som fina. Kannans genomskinliga design gör den lätt att hålla reda på när teet bryggt klart och är redo att serveras. Kannan finns i två olika storlekar som harmonierar fint när de används tillsammans. Använd dem till exempel för större sällskap och bjudningar med två olika sorters te.
 • Stelton Theo tekanna, 1,25 l, svart

  Stelton Theo tekanna, 1,25 l, svart
  Skapa lugn och ro med en tekannan från serien Theo. Vacker tekanna med elegant handtag i hållbar asiatisk bambu som passar utmärkt till din te-bjudning eller till en lugn stund i soffan.Theo serien har ett enkelt och stilrent formspråk.Attraktiv kombination av skandinavisk design och japansk te kultur. Elegant handtag i hållbar asiatisk bambu. Matcha tekannan med Theo skålarna och tevärmaren för att få en perfekt te-ceremoni.
 • Tekanna oval svart 1,2L

  Tekanna oval svart 1,2L
 • Pilar Tekanna 1l Moonbeam

  Pilar Tekanna 1l Moonbeam
 • Degrenne - Salam Tekanna 1,3 L Blanc

  Degrenne - Salam Tekanna 1,3 L Blanc
  Salam tekanna 1,3 liter rymmer ca 8 koppar och är med sitt enkla formspråk en mycket omtyckt designklassiker. Tekannan är tillverkad i porslin och tål diskmaskin. Det avtagbara värmeisolerande locket har ett utbytbart filtfoder som hjälper till att hålla värmen extra länge och håller serveringstemperatur i över en timme - dubbelt så länge som traditionella tekannor. Locket är tillverkat i rostfritt stål eller aluminium, beroende på modell och rengörs för hand. Salam tekanna levereras med ett specialgjort filter för bästa möjliga bryggning. Salam finns i flera olika storlekar och färger att välja mellan. Salam tillverkades redan 1953 av den världsberömde franske guldsmeden Guy Degrenne. Degrenne hade inspirerats av beduinernas traditioner och deras sätt att dricka te. Med sin tidlösa elegans är den lika populär idag som då och ett måste för alla teälskare.
 • Still Tekanna

  Still Tekanna
 • Staub Tekanna Rund 1,15 Liter, Grå

  Staub Tekanna Rund 1,15 Liter, Grå
  En fantastisk Grå tekanna av gjutjärn från Staub. Det franska märket Staub har kombinerat deras genuina design, pålitliga funktionalitet och hållbara kvalitet för att skapa denna tekanna för ditt vardagliga behov.  Med en kropp av emaljerat gjutjärn och en insida av mattsvart emalj gör att kannan både håller temperaturen väldigt länge och blir oerhört enkel att rengöra. Det praktiska handtaget i rostfritt stål låser fast locket för en säker och bekväm servering.  Tekannan kan även användas för andra saker än att koka te, ta helt enkelt bara bort den smarta tekulan som är fäst under knoppen på locket och använd kannan som en vanlig kastrull.   Passar alla värmekällor inklusive induktion. Material: Rostfritt Stål, Gjutjärn, EmaljVolym: 1,15 liter Diameter: 16,5 cm 
 • Sand Tekanna med Sil Ø12x12 cm Stengods Svart

  Sand Tekanna med Sil Ø12x12 cm Stengods Svart
 • Pilar Tekanna, 1l

  Pilar Tekanna, 1l
  Tekanna i glaserad keramik i färgen Moonbeam. Blomus nya kollektion PILAR bjuder in till den perfekta måltiden, med sina trendiga färger och solida, tidlösa material. Bakom kollektionen PILAR står designern Nina Thöming från Flöz Design.PILAR servis består av alla essentiella delar som en servis ska innehålla, och finns i ett antal naturnära färger. Eftersom keramik tillverkas i höga temperaturer som ibland skiftar i intensitet, så kan lätta skiftningar i materialet ses. Det gör varje del av kollektionen unik.Tekanna PILAR kan diskas i diskmaskin och användas i mikron.Mått: H 13,5 cm, L 18 cm, O 12 cm. V 1 liter.Material: Glaserad keramik
 • Spode - Morris & Co Tekanna 1,1 L Honeysuckle

  Spode - Morris & Co Tekanna 1,1 L Honeysuckle
  Morris & Co Tekanna 1,1 L levereras i en underbar presentkartong och ingår i porslinsserien som tagits fram för att fira Morris & Co 160 års jubileum. En jättefin serie som passar de flesta hem! Matcha tekannan med andra produkter ur serien, exempelvis muggar och tallrikar.
 • Tekanna 1,3 L Cerise

  Tekanna 1,3 L Cerise
 • Broste Copenhagen Nordic Sand TEA POT

  Broste Copenhagen Nordic Sand TEA POT
  STENVARA SAND COL. VARIERA W11,6XH12CM 100CL
 • Tekanna Porslin Waves

  Tekanna Porslin Waves
  Våra tekannor är formgivna för att förse dig med fyra koppar te, att avnjutas på egen hand eller kanske tillsammans med någon helt oemotståndlig. Hur du än väljer att använda tekanna så hoppas vi att den både skall hålla dig och teet varmt, och sprida glädje med sin glada knopp och mönster. Locket sitter fast genom att du enkelt vrider på det så att det säkras. Tekannorna finns i många olika mönster, alla skapade av formgivaren Camilla Lundsten för Littlephant. på littlephant jobbar vi med naturmaterial och alla våra tekannor är gjorda av mycket fint porslin med hög hållbarhet, vilket gör muggarna både lätta och väldigt starka. Alla mönster är skapade med in-glace teknik, den bästa tekniken för att hålla mönstren fina länge, där alla färger bränns in innanför det yttre lagret av glasyr. Diska tekannan för hand med omsorg så håller den länge. allt vårt porslin är formgivet av Camilla Lundsten för Littlephant.
 • Iittala Teema Vit tekanna 1 liter

  Iittala Teema Vit tekanna 1 liter
 • Wedgwood Intaglio Tekanna 1l

  Wedgwood Intaglio Tekanna 1l
  Vikt: 0,96 g Höjd: 17,3 cm Bredd: 19,3 cm Djup: 19,3 cm Diskmaskin: Ja Mikrovågsugn: Ja Typ: Tekanna
 • Stelton Amphora Tekanna 1 L Soft Peach - Tebryggare & Tekannor Plast Persika

  Stelton Amphora Tekanna 1 L Soft Peach - Tebryggare & Tekannor Plast Persika
  Tekannan från Stelton har en vacker, rundad form med en distinkt överdel och ett bekvämt handtag. Den är tillverkad av plast med en insats i glas för att hålla värmen länge. Perfekt till vardags och finare tillfällen. Formgiven av Sebastian Holmbäck. Om tekannan från Stelton- Vacker design.- Tillverkad av plast och glas.- Tekannan kommer i 3 olika färger.- Finns även som en kaffekanna. Skötselråd för tekannan- Handdisk rekommenderas. Shoppa Tebryggare & Tekannor och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Stelton Packning Till Amphora Kaffe- & Tekanna - Kaffekannor Gummi Svart

  Stelton Packning Till Amphora Kaffe- & Tekanna - Kaffekannor Gummi Svart
  Packning Till Amphora Kaffe- & Tekanna från Stelton. Kaffekannor Svart Gummi. Shoppa Kaffekannor och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Design House Stockholm Sand Secrets Tekanna 65 Cl Black Clay - Tebryggare & Tekannor Stengods Black Clay - 2721-1000

  Design House Stockholm Sand Secrets Tekanna 65 Cl Black Clay - Tebryggare & Tekannor Stengods Black Clay - 2721-1000
  Sand Secrets tekanna från Design House Stockholm med modern, abstrakt design i stengods med vacker form perfekt för varma drycker. Den har hållbart material med praktiskt handtag på sidan och glaserad insida med mjuk, polerad utsida. Är fin tillsammans med andra produkter från samma kollektion. Designad av Carina Seth Andersson. Bra att veta om Sand Secrets tekanna - Modern, abstrakt design.- Mjuk, polerad utsida.- Glaserad insida.- Praktiskt handtag.- Vacker form.- Hållbart material.- Tillverkad av stengods.- Perfekt för det moderna hemmet.- Finns även som oval tallrik.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination.- Tekannan finns i olika färgval.- Ingår i serien Sand Secrets.- Diameter: 120 mm.- Höjd: 120 mm.- Kapacitet: 65 cl.- Vikt: 560 g. Hur bör du ta hand om tekannan?- Denna produkt tål diskmaskin och mikrovågsugn. Vi har valt ut Black Clay Tebryggare & Tekannor i Stengods från Design House Stockholm med stor omsorg.
 • Marimekko - Räsymatto Tekanna Svart liten prick 70 cl

  Marimekko - Räsymatto Tekanna Svart liten prick 70 cl
  Tekanna med lock från Marimekko som ingår i Marimekkos serie Siirtolapuutarha. Det lekfulla mönstret är formgivet av Sami Ruotsalainen och heter Räsymatto, vilket betyder trasmatta på finska. Kannan är tillverkad av stengods och bör diskas för hand. Rymmer 70 cl.I samma serie ingår även andra mönster i Siirtolapuutarha - perfekt att mixa och matcha, även tillsammans med enfärgade serien Oiva!
 • Tekanna 2 liter 26 cm Emalj Cream

  Tekanna 2 liter 26 cm Emalj Cream
 • Bredemeijer - Xilin Tekanna med tefilter 1,2 L

  Bredemeijer - Xilin Tekanna med tefilter 1,2 L
  Elegant tekanna i gjutjärn från Bredemeijers serie Xilin med inspiration hämtad från den japanska tekulturen. Med sitt vackert välvda handtag samt med sin strukturmönstrade yta blir kannan både ett dekorativt och rustikt inslag till din tebjudning. Teet brygger du smidigt med tillhörande filter i rostfritt stål. Upptäck även Bredemeijers serie Jang som även den har inspirerats av ett asiatiskt formspråk.
 • Arabia Mumin Trogen Sitt Ursprung stor kanna

  Arabia Mumin Trogen Sitt Ursprung stor kanna
  Er ildfast opp til 250 grader, kan fryses, tåler oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. Volum: 0,7 L
 • Royal Copenhagen Flower Teapot Trepion 100 cl

  Royal Copenhagen Flower Teapot Trepion 100 cl
  Artikelnummer: 1025332 Kapacitet: 100 cl Storlek: 100 cl Huvudmaterial: Porslin Designad av: Wouter Dagger Diskmaskin och mikrovågsugn säker Handmålad
 • Muse Tekanna

  Muse Tekanna
 • Ernst Tekanna - Tebryggare & Tekannor Stengods Mörkgrå

  Ernst Tekanna - Tebryggare & Tekannor Stengods Mörkgrå
  Tekanna från Ernst Kirchsteiger. Tekannan är tillverkad av stengods med metallhandtag. Diameter på 20 centimeter och kapacitet på 1,2 liter. Matcha med servis i stengods. Shoppa Tebryggare & Tekannor och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Royal Copenhagen - White Fluted Tekanna 1 L

  Royal Copenhagen - White Fluted Tekanna 1 L
  Denna serie är en modern klassiker. White Fluted berättar historien om kungligt porslin och hantverk i en minimalistisk och modern stil. Dess rena vithet och enkla design gör mönstret idealiskt att blanda med andra räfflade servismönster. White Fluted erbjuder en perfekt vardagsservis för det moderna hemmet - för dem som vill njuta av livet utan att kompromissa med kvaliteten. Ren, elegant enkelhet. Grunddesignen är identisk med Blue Fluted Plain, Blue Fluted Mega och White Signature. Porslinet kan med fördel blandas med andra mönster, men sticker ut svalt och elegant även på egen hand.
 • Degrenne - Salam Tekanna 0,7 L Emerald

  Degrenne - Salam Tekanna 0,7 L Emerald
  Salam tekanna 0,7 liter rymmer ca 4 koppar och är med sitt enkla formspråk en mycket omtyckt designklassiker. Tekannan är tillverkad i porslin och tål diskmaskin. Det avtagbara värmeisolerande locket har ett utbytbart filtfoder som hjälper till att hålla värmen extra länge och håller serveringstemperatur i över en timme - dubbelt så länge som traditionella tekannor. Locket är tillverkat i rostfritt stål eller aluminium, beroende på modell och rengörs för hand. Salam tekanna levereras med ett specialgjort filter för bästa möjliga bryggning. Salam finns i flera olika storlekar och färger att välja mellan. Salam tillverkades redan 1953 av den världsberömde franske guldsmeden Guy Degrenne. Degrenne hade inspirerats av beduinernas traditioner och deras sätt att dricka te. Med sin tidlösa elegans är den lika populär idag som då och ett måste för alla teälskare.
 • Cha Tekanna Rostfritt Stål

  Cha Tekanna Rostfritt Stål

Skillnader på tekannor i olika material

Det finns kannor för tebryggning gjorda i lite olika material. En del är av porslin, andra av gjutjärn och det finns även helt klara kannor av glas med insats för teblad.

Tekanna i gjutjärn håller värmen länge

Gjutjärn har egenskaper som gör att värme behålls under lång tid. Det ledande varumärket för denna typ av tekannor är japanska Satake. Nagano, Kyoto och Tokyo är några av de mest populära kannorna. Kolla in alla deras fina japanska tekannor i gjutjärn.

Tekannor av keramik eller porslin

Porslin och keramik ger en mångsidighet och om de är glaserade på insidan kan man använda de till olika saker. Fördelen med glaseringen är att det skyddar från att smakämnen ska fastna i porslinet. Med denna typ av tekanna kan du alltså brygga olika sorters te, med olika smaker, utan att det finns aromer kvar från förra bryggningen.

Lergods bäst på att fånga upp smak

Det som är en nackdel hos vissa material och tedrickare, kan vara en fördel för andra. Om du har en favorit bland teer och använder en tekanna av lergods kommer smaken att fastna lite i väggarna. Och det är då bra, enligt vissa tekännare som anser att smakämnena åldras fint och att lergodskannor därför bara blir bättre och bättre med åren.

Några tips när du ska välja tekanna

För att hitta den tekanna som passar dig och ditt tedrickande bäst har vi några tips vi vill dela med oss av.

Tekannans storlek

Storleken på kannan är viktigt att tänka på. Är det bara du som ska brygga till dig själv kan du välja en mindre kanna. Är det flera personer som ska bjudas på te, behövs såklart en störra panna.

Kanske att du helt enkelt behöver två olika storlekar för ditt vardagsbryggning och en för tebjudningar.

Tekannans material

Materialvalet styrs mestadels beroende på vilken tesort du dricker. Keramiska kannor och lergodskannor är bäst för mörka teer och oolong. Välj glaskannor ifall du oftast dricker grönt te, vitt eller örtte. Bästa allround är lerkannan som de flesta teer funkar bra i.

Byter du ofta tesort och inte vill att gamla tearomer ska blandas in bör du välja en kanna av glaserad keramik eller glas. Undvik lergodskannor helt.

ileadilead