Tekannor

Tekannor kan se ut på många olika sätt och vara gjorda i olika material. Det finns kannor i vitt porslin, målad keramik, rostfritt stål och gjutjärn. De olika materialen har lite olika egenskaper. Alla tekannor är gjorda för att hålla värmen på de te du vill brygga och servera.

Tekannor med inbyggd sil

För att vi ska kalla det för en tekanna bör kannan ha en inbyggd sil. Det är just det som är grejjen att du ska kunna brygga ditt te i kannan och sen hälla ur pipen utan att det kommer teblad med ned i den stora tekoppen.

Här hittar du nu våra förslag på tekannor. Är du intresserad av en speciell kanna, klicka dig då vidare till den nätbutik som säljer den online.

Populärt inom tekannor

 • Rörstrand - SÅLD Pop Tekanna 14 cm Blå

  Rörstrand - SÅLD Pop Tekanna 14 cm Blå
  Pop tekanna i blått med turkost lock, formgiven av Inger Persson för Rörstrand.Tesil saknas.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Höganäs Keramik Tekanna 1,5 L med TräfatGrafitgrå Matt

  Höganäs Keramik Tekanna 1,5 L med TräfatGrafitgrå Matt
  En vacker tekanna i en varm grafitgrå färg från Höganäs Keramik. Tekannan rymmer 1,5 liter och kan diskas i diskmaskin. Denna tidlösa klassiker har alltid varit en favorit på fikarasten eller när man vill ha en trevlig stund hemma. Höganäs Keramik grundades 1909 och började då tillv
 • Ernst Tekanna Vit

  Ernst Tekanna Vit
  Elegant tekanna från Ernst som kommer bli en favorit hemma. Mått: 14,5 x 20 x 14,5 cm.
 • Tekanna 1,5 L med Träfat Kiselgrå Blank

  Tekanna 1,5 L med Träfat Kiselgrå Blank

Fler tips på tekannor

 • Bordallo Pinheiro - Rua Nova Tekanna Antikvit

  Bordallo Pinheiro - Rua Nova Tekanna Antikvit
  Tekannan är ett underbart tillskott till varje bord med sitt spännande mönster och perfekta storlek.Rua Nova är en rustik servis tillverkad i Portugal, i en keramikverkstad grundad på 1800-talet. Rua Nova kombinerar tradition och modernism och hyllar grundaren Raphael Bordallo Pinheiro. Servisen är inspirerad av hans karaktäristiska kakelplattor som än idag kan ses på gatorna i Portugal.
 • Bodum ASSAM Tekanna m. glashandtag, 1,0 l - vit

  Bodum ASSAM Tekanna m. glashandtag, 1,0 l - vit
  BODUM´s klassiska Assam tekanna utnyttjar samma bryggsystemet som den franska pressen, När ditt te dragit klart pressar man ner silikonpackningen och låser tebladen i botten av filtret när bryggning är klar. Stålfiltret fungerar utmärkt till alla sorters teblad, även det röda teet
 • RO Tekanna 1,1 L - Mourning Dove

  RO Tekanna 1,1 L - Mourning Dove
  RO Tekanna 1,1 L från tyska kvalitetsmärket Blomus.Asiatisk estetik möter nordisk design i denna serie från Blomus. Servisen RO är designad av Theresa Rand, som har inspirerats av japanska måltidsceremonier.&hellip:
 • Bredemeijer Jing tekanna blå, 0,8 liter

  Bredemeijer Jing tekanna blå, 0,8 liter
  Bredemeijer Jing tekanna är tillverkad i vackert gjutjärn och är en mjuk vacker och solid tekanna, som finns i tre olika vackra färger; Blå, grön och svart. Tekannan har en kapacitet på 0,8 liter. Den har en jämn värmefördelning och är emaljerad invändigt, vilket gör att kannan håller
 • MOON Tekanna 1,5 L

  MOON Tekanna 1,5 L
  MOON Tekanna 1,5 L i kvalitetsglas från det tyska, populära varumärket Leonardo.MOON är en klassisk, rund tekanna med en modern twist. Se ditt goda te sprida sina aromer i det heta vattnet genom&hellip:
 • Wedgwood Pinstripe Tekanna Stor 1,2l - Tebryggare & Tekannor Platinum

  Wedgwood Pinstripe Tekanna Stor 1,2l - Tebryggare & Tekannor Platinum
  Tål maskindisk och mikrovågsugn. Shoppa Tebryggare & Tekannor och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Nicolas Vahé Tekanna - Tebryggare & Tekannor Gjutjärn Svart

  Nicolas Vahé Tekanna - Tebryggare & Tekannor Gjutjärn Svart
  Svart tekanna i gjutjärn från Nicolas Vahé.OBS: Tål ej diskmaskin. Shoppa Tebryggare & Tekannor och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Denby Studio Blue Tekanna 440 ml

  Denby Studio Blue Tekanna 440 ml
  Njut av en kopp te eller två med tekannan från Denby. Tekannan har en kapacitet på 440 ml, vilket motsvarar ca 2 koppar. Så bjud över kompisen och bjud på en läcker kopp te, eller använd kannan själv när du vill ha mer än en kopp. Designen från Studio Blue bidrar med en klassisk blå nya
 • Kähler Hammershøi Tekanna 1,2 L Anthracite

  Kähler Hammershøi Tekanna 1,2 L Anthracite
  Tekannan från Hammershøi-serien är gjord i porslin och inbjuder till en hemtrevlig, lyxig fika över en välbryggd kopp te. Tekannan har ett elegant, modernt formspråk med ett dekorativt mässingbelagt handtag och en praktisk inbyggd sil som lätt separerar tebladen från teet, om du brygger dit
 • Stelton Theo Tekanna 1,25 L - Tebryggare & Tekannor Stengods Svart

  Stelton Theo Tekanna 1,25 L - Tebryggare & Tekannor Stengods Svart
  Tekanna från Stelton. Det här är en stilren och samtidigt rustik tekanna i stengods. Den är designad av Francis Cayouette och tillhör serien Theo, där skandinavisk design möter japansk kultur. Locket och handtaget är tillverkat i hållbar bambu. Rymmer 1,25 liter. Shoppa Tebryggare & Tekannor och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Royal Copenhagen Blue Fluted Mega Tekanna 1 L - Tebryggare & Tekannor Porslin Vit

  Royal Copenhagen Blue Fluted Mega Tekanna 1 L - Tebryggare & Tekannor Porslin Vit
  Tekanna med ett klassiskt handmålat mönster från serien Blue Fluted Mega, som är en nytolkning av Blue Fluted Plain. Det handmålade mönstret från 1775 har blivit en del av Danmarks kulturarv. I Mega har utvalda delar av det ursprungliga mönstret förstorats av Karen Kjælgård-Larsen. Eftersom motivet är handmålat kan variationer i utseendet förekomma, vilket gör varje tekanna unik. Shoppa Tebryggare & Tekannor och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Bodum Assam Tekanna 1 L + 2 - Tebryggare & Tekannor Glas Klar

  Bodum Assam Tekanna 1 L + 2 - Tebryggare & Tekannor Glas Klar
  I detta set ingår en Assam Tekanna samt två glas från Bodum. Tekannan är tillverkad i glas med ett filter i rostfritt stål, som passar för både lösa teblad och tepåsar. Setet är den perfekta presenten till teälskaren! Tål diskmaskin. Shoppa Tebryggare & Tekannor och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Morris & Co - Strawberry Thief Tekanna 1,1 L Grå

  Morris & Co - Strawberry Thief Tekanna 1,1 L Grå
  Från serien Pure Morris och Morris & Co kommer denna vackra tekanna i sober gråton. Elegant och sofistikerad, tillverkad av anrika Spode i England.Strawberry Thief är ett mönster som designades i slutet av 1800-talet av William Morris. Han fick inspiration till mönstret en dag i sin köksträdgård när han såg trastar stjäla de jordgubbar som han försökt odla där. Mönstret blev en stor succé och finns i många olika färgkombinationer och är precis lika uppskattat idag som då. William Morris (år 1834-1896) var en konstnär, filosof och politisk tänkare, men också en enastående och inflytelserik designer, som genom sitt företag Morris & Co kunde designa tidens mest moderiktiga och spännande tapeter och tyger.
 • Ceramic 70's Tekanna Stream

  Ceramic 70's Tekanna Stream
 • Bodum Assam Tekanna 0,5 L - Tebryggare & Tekannor Plast Svart

  Bodum Assam Tekanna 0,5 L - Tebryggare & Tekannor Plast Svart
  Tekannan Assam i svart från Bodum kombinerar design med funktionalitet på bästa sätt. Assam är en av Bodums mest klassiska tekannor och den har samma bryggsystem som den franska kaffepressen. När teet är färdigbryggt, tryck ner silikonpressen som låser teet i botten. Den passar perfekt för både löst te och tepåsar och är designad för att användas varje dag. Tekannan finns i flera storlekar. Shoppa Tebryggare & Tekannor och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Tekanna Nordic Coal 130 cl

  Tekanna Nordic Coal 130 cl
 • Ostindia Tekanna 1,2 l

  Ostindia Tekanna 1,2 l
 • Teema tekanna 1 l vit

  Teema tekanna 1 l vit
 • Tekanna Matt gräddvit 1,2 l

  Tekanna Matt gräddvit 1,2 l
 • Set med Tekanna och 6 Muggar Kockums White

  Set med Tekanna och 6 Muggar Kockums White
 • Degrenne - Salam Tekanna 1 L Lin

  Degrenne - Salam Tekanna 1 L Lin
  Salam tekanna 1 liter rymmer ca 6 koppar och är med sitt enkla formspråk en mycket omtyckt designklassiker. Tekannan är tillverkad i porslin och tål diskmaskin. Det avtagbara värmeisolerande locket har ett utbytbart filtfoder som hjälper till att hålla värmen extra länge och håller serveringstemperatur i över en timme - dubbelt så länge som traditionella tekannor. Locket är tillverkat i rostfritt stål eller aluminium, beroende på modell och rengörs för hand. Salam tekanna levereras med ett specialgjort filter för bästa möjliga bryggning. Salam finns i flera olika storlekar och färger att välja mellan. Salam tillverkades redan 1953 av den världsberömde franske guldsmeden Guy Degrenne. Degrenne hade inspirerats av beduinernas traditioner och deras sätt att dricka te. Med sin tidlösa elegans är den lika populär idag som då och ett måste för alla teälskare.
 • Kinto - Unitea Tekanna set 72 cl Glas/Rostfri

  Kinto - Unitea Tekanna set 72 cl Glas/Rostfri
  Unitea tekanna från Kinto. Tillverkad i värmebeständigt glas med tesil i rostfritt stål. Perfekt när du vill njuta av en härlig kopp te. Rymmer 720 ml.
 • Iittala - Raami Tekanna 1,1 L

  Iittala - Raami Tekanna 1,1 L
  I Jasper Morrisons klassiska serie Raami för Iittala (”ram” på finska) har du här en fin tekanna. Tekannan rymmer ungefär tre koppar te och är perfekt att ställa fram på frukostbordet. Tesil för bryggning av löste medföljer. Låsbart lock.
 • Blue Calico Tekanna Large 80cl

  Blue Calico Tekanna Large 80cl
 • Blomus - MIO Tekanna, V 1 l, Moonbeam

  Blomus - MIO Tekanna, V 1 l, Moonbeam
  Tekanna i glaserad keramik i färgen Moonbeam. Blomus nya kollektion MIO bjuder in till den perfekta måltiden, med sina trendiga färger och solida, tidlösa material. Bakom kollektionen MIO står designern Nina Thöming från Flöz Design. MIO servis består av alla essentiella delar som en servis ska innehålla, och finns i ett antal naturnära färger. Eftersom keramik tillverkas i höga temperaturer som ibland skiftar i intensitet, så kan lätta skiftningar i materialet ses. Det gör varje del av kollektionen unik. Tekanna MIO kan diskas i diskmaskin och användas i mikron. Mått: H 13,5 cm, L 18 cm, O 12 cm. V 1 liter. Material: Glaserad keramik
 • Villeroy & Boch Artesano Hot & Cold Beverage Tekanna 1 L - Tebryggare & Tekannor Glas Klar

  Villeroy & Boch Artesano Hot & Cold Beverage Tekanna 1 L - Tebryggare & Tekannor Glas Klar
  Den här tekannan med praktiskt filter tillhör serien Artesano Hot & Cold Beverage från Villeroy & Boch. Designen är enkel och definierad, och ser till att du har allt du behöver för att njuta av varm och kall dryck. Perfekt när du vill servera dina nära och kära ditt favoritte. Tål diskmaskin. Shoppa Tebryggare & Tekannor och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Vintage - SÅLD Mangania Tekanna 12,5 cm

  Vintage - SÅLD Mangania Tekanna 12,5 cm
  Mangania tekanna med lock, formgiven av Arthur Percy för Upsala/Ekeby Gefle. Tillverkad i svartglaserat stengods.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Flower Festival Tekanna 1,6l Light Blue

  Flower Festival Tekanna 1,6l Light Blue
 • Kinto CARAT-tekanna, 850 ml

  Kinto CARAT-tekanna, 850 ml
  Den här eleganta tekannan från japanska Kinto är designad med inspiration från formen på en diamant och med högsta kvalitet i åtanke. Därför är den tillverkad i rostfritt stål av särskilt hög kvalitet, så att tekannan förblir vacker och stark livet ut. Rostfritt stål är ett smakneut
 • Tekanna 1,5 L med Träfat vit blank

  Tekanna 1,5 L med Träfat vit blank
 • Bitz - Tekanna 1,2 L Gräddvit

  Bitz - Tekanna 1,2 L Gräddvit
  Härligt rustik tekanna från Bitz i stengods med väl valda detaljer som handtag i ek fästa med nitar i mässing. Glaserad med reaktiv glasyr som ger naturliga färgskiftningar och som framhävs på ett mycket vackert sätt mot kannans mjuka rundade former. Med tekanna från Bitz skapas en mysig stämningen varje gång det bjuds på te.Tekannan diskas för hand. Upptäck även fler delar ur Bitz stengodsservis och mixa och matcha för ett personligt uttryck.Stengodsserien från Bitz är utvecklad tillsammans med Christian Bitz, en av Danmarks mest kända profiler inom kost och hälsa. Med fokus på njutning är serien utformad med största omsorg till nyanser, färgskiftningar och material för att skapa en njutningsfull upplevelse av själva måltiden. Att ta sig tid att njuta av hela matupplevelsen och låta mättnadskänslan infinna sig är en bra grund för att slippa riskera att man lämnar bordet alldeles för mätt.
 • Kockums - Tekanna 2 L Gul

  Kockums - Tekanna 2 L Gul
  Kockums tekanna har ett retroinspirerat formspråk och smakfull design med genomtänkta detaljer och snygga stilrena former. Den emaljerade tekannan kan användas till servering av både varma och kalla drycker. Njut av en varm kopp te vid köksbordet, morgonkaffe på altanen eller närhelst du behöver något vackert att servera ur. Denna tekanna förgyller tebjudningen eller festen och är perfekt att kombinera med Kockums muggar och övriga sortiment. Finns i en mängd färger, bara att välja din favorit!Kockums emaljerade tallrikar och skålar har dubbla lager högkvalitativ emalj som står effektivt emot smuts och fläckar och är lätta att rengöra. Kärlen fungerar på alla sorters spisar, inklusive induktions- och gashällar, och kan också ställas direkt i ugnen (ej mikro). Produkterna tillverkas med omsorg och noggrannhet, med största möjliga hänsyn till människa och miljö, därför består varje tallrik av naturliga råvaror. Varje produkt är helt unik då emaljering är ett hantverk som kan medföra små färgskiftningar och ojämnheter.
 • Stelton Amphora Tekanna 1 L Soft White - Tebryggare & Tekannor Plast Vit

  Stelton Amphora Tekanna 1 L Soft White - Tebryggare & Tekannor Plast Vit
  Tekannan från Stelton har en vacker, rundad form med en distinkt överdel och ett bekvämt handtag. Den är tillverkad av plast med en insats i glas för att hålla värmen länge. Perfekt till vardags och finare tillfällen. Formgiven av Sebastian Holmbäck. Om tekannan från Stelton- Vacker design.- Tillverkad av plast och glas.- Tekannan kommer i 3 olika färger.- Finns även som en kaffekanna. Skötselråd för tekannan- Handdisk rekommenderas. Shoppa Tebryggare & Tekannor och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Tekanna 2L Cream Lux

  Tekanna 2L Cream Lux
 • RO Tekanna 1,1 L - Nimbus Cloud

  RO Tekanna 1,1 L - Nimbus Cloud
  RO Tekanna 1,1 L från tyska kvalitetsmärket Blomus.Asiatisk estetik möter nordisk design i denna serie från Blomus. Servisen RO är designad av Theresa Rand, som har inspirerats av japanska måltidsceremonier.&hellip:
 • Marimekko - Räsymatto Tekanna Svart liten prick 70 cl

  Marimekko - Räsymatto Tekanna Svart liten prick 70 cl
  Tekanna med lock från Marimekko som ingår i Marimekkos serie Siirtolapuutarha. Det lekfulla mönstret är formgivet av Sami Ruotsalainen och heter Räsymatto, vilket betyder trasmatta på finska. Kannan är tillverkad av stengods och bör diskas för hand. Rymmer 70 cl.I samma serie ingår även andra mönster i Siirtolapuutarha - perfekt att mixa och matcha, även tillsammans med enfärgade serien Oiva!
 • Degrenne - Salam Tekanna 1 L Zink

  Degrenne - Salam Tekanna 1 L Zink
  Salam tekanna 1 liter rymmer ca 6 koppar och är med sitt enkla formspråk en mycket omtyckt designklassiker. Tekannan är tillverkad i porslin och tål diskmaskin. Det avtagbara värmeisolerande locket har ett utbytbart filtfoder som hjälper till att hålla värmen extra länge och håller serveringstemperatur i över en timme - dubbelt så länge som traditionella tekannor. Locket är tillverkat i rostfritt stål eller aluminium, beroende på modell och rengörs för hand. Salam tekanna levereras med ett specialgjort filter för bästa möjliga bryggning. Salam finns i flera olika storlekar och färger att välja mellan. Salam tillverkades redan 1953 av den världsberömde franske guldsmeden Guy Degrenne. Degrenne hade inspirerats av beduinernas traditioner och deras sätt att dricka te. Med sin tidlösa elegans är den lika populär idag som då och ett måste för alla teälskare.
 • Royal Copenhagen - Blue Fluted Mega Tekanna 1 L

  Royal Copenhagen - Blue Fluted Mega Tekanna 1 L
  Den välkända Blue Fluted Plain designen från Royal Copenhagen, tolkas i serien Blue Fluted Mega på ett nytt och överraskande sätt. Serien skapades av den unga designstudenten Karen Kjældgård-Larsen år 2000. Blue Fluted Mega omfattade ursprungligen 8 olika mönster. Varje del i servisen har sin egen unika handmålade design. På baksidan av din mega-produkt hittar du ett nummer. Numret anger mönstret på den specifika delen.
 • Pilar Tekanna 1l Mirage Grey

  Pilar Tekanna 1l Mirage Grey
 • Mumin tekanna 700ml Trogen sitt ursprung

  Mumin tekanna 700ml Trogen sitt ursprung
 • Staub Rund Tekanna i 1,15 L Mörk - Tebryggare & Tekannor Gjutjärn Blå

  Staub Rund Tekanna i 1,15 L Mörk - Tebryggare & Tekannor Gjutjärn Blå
  Tekanna i gjutjärn med tillhörande lock av högsta kvalitet från Staub. Detta är en kvalitets tekanna som kommer att hålla för dagligt användande under många år. Tekannan kan användas på spisplattan eller i ugnen upp till 260°C. Gjutjärn är slitstarkt och lättskött med en hållbar och slitstark emalj. Passar alla värmekällor inklusive induktion. Shoppa Tebryggare & Tekannor och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Degrenne Salam tekanna 1,5 liter, vit

  Degrenne Salam tekanna 1,5 liter, vit
  Tekanna med en tidlös och elegant design från Degrenne som garanterat kommer att ge dig den bästa te-upplevelsen. Tekannan är en del av Salam-serien, som skapades år 1953 av de världsberömda franska silversmeden Guy Degrenne när han fann inspiration i hur beduinerna drack sitt te. Salam-teka
 • Bodum - SÅLD Tekanna Carsten Joergensen

  Bodum - SÅLD Tekanna Carsten Joergensen
  Tekanna, formgiven av Carsten Joergensen, för Bodum, Inköpt 1990-tal på NK Göteborg.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Teema tekanna 1 l vit

  Teema tekanna 1 l vit
 • Georg Jensen Helix Tekanna 1 L - Tebryggare & Tekannor Rostfritt Stål

  Georg Jensen Helix Tekanna 1 L - Tebryggare & Tekannor Rostfritt Stål
  Servera och njut av en god kopp te med Helix tekanna från Georg Jensen tillverkad av rostfritt stål i ett formspråk som andas skandinavisk minimalism. Den ergonomiska och moderna formen med sin högblanka yta ger en skulptural känsla och fångar uppmärksamheten på bordet. Dubbla stålväggar förhindrar överhettning från utsidan och håller temperaturen bättre än en tekanna med enkel vägg. Lösa teblad rekommenderas så filtret kan fånga upp rester och ge dig en perfekt kopp te. Tål maskindisk. Shoppa Tebryggare & Tekannor och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Rörstrand - SÅLD Tekanna Pop

  Rörstrand - SÅLD Tekanna Pop
  Tekanna ur serien Pop i orange, formgiven av Inger Persson för Rörstrand.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Degrenne - Salam Tekanna 0,7 L Noir Bronze

  Degrenne - Salam Tekanna 0,7 L Noir Bronze
  Salam tekanna 0,7 liter rymmer ca 4 koppar och är med sitt enkla formspråk en mycket omtyckt designklassiker. Tekannan är tillverkad i porslin och tål diskmaskin. Det avtagbara värmeisolerande locket har ett utbytbart filtfoder som hjälper till att hålla värmen extra länge och håller serveringstemperatur i över en timme - dubbelt så länge som traditionella tekannor. Locket är tillverkat i rostfritt stål eller aluminium, beroende på modell och rengörs för hand. Salam tekanna levereras med ett specialgjort filter för bästa möjliga bryggning. Salam finns i flera olika storlekar och färger att välja mellan. Salam tillverkades redan 1953 av den världsberömde franske guldsmeden Guy Degrenne. Degrenne hade inspirerats av beduinernas traditioner och deras sätt att dricka te. Med sin tidlösa elegans är den lika populär idag som då och ett måste för alla teälskare.
 • Höganäs Keramik - SÅLD Tekanna med Träfat Höganäs

  Höganäs Keramik - SÅLD Tekanna med Träfat Höganäs
  Tekanna med tillhörande träfat från Höganäs. Glaserad stengods. Blå bland färg som utgått.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Staub Tekanna Rund 1,15 Liter, Grå

  Staub Tekanna Rund 1,15 Liter, Grå
  En fantastisk Grå tekanna av gjutjärn från Staub. Det franska märket Staub har kombinerat deras genuina design, pålitliga funktionalitet och hållbara kvalitet för att skapa denna tekanna för ditt vardagliga behov.  Med en kropp av emaljerat gjutjärn och en insida av mattsvart emal
 • Tekanna 2L Kockums Grey

  Tekanna 2L Kockums Grey

Skillnader på tekannor i olika material

Det finns kannor för tebryggning gjorda i lite olika material. En del är av porslin, andra av gjutjärn och det finns även helt klara kannor av glas med insats för teblad.

Tekanna i gjutjärn håller värmen länge

Gjutjärn har egenskaper som gör att värme behålls under lång tid. Det ledande varumärket för denna typ av tekannor är japanska Satake. Nagano, Kyoto och Tokyo är några av de mest populära kannorna. Kolla in alla deras fina japanska tekannor i gjutjärn.

Tekannor av keramik eller porslin

Porslin och keramik ger en mångsidighet och om de är glaserade på insidan kan man använda de till olika saker. Fördelen med glaseringen är att det skyddar från att smakämnen ska fastna i porslinet. Med denna typ av tekanna kan du alltså brygga olika sorters te, med olika smaker, utan att det finns aromer kvar från förra bryggningen.

Lergods bäst på att fånga upp smak

Det som är en nackdel hos vissa material och tedrickare, kan vara en fördel för andra. Om du har en favorit bland teer och använder en tekanna av lergods kommer smaken att fastna lite i väggarna. Och det är då bra, enligt vissa tekännare som anser att smakämnena åldras fint och att lergodskannor därför bara blir bättre och bättre med åren.

Några tips när du ska välja tekanna

För att hitta den tekanna som passar dig och ditt tedrickande bäst har vi några tips vi vill dela med oss av.

Tekannans storlek

Storleken på kannan är viktigt att tänka på. Är det bara du som ska brygga till dig själv kan du välja en mindre kanna. Är det flera personer som ska bjudas på te, behövs såklart en störra panna.

Kanske att du helt enkelt behöver två olika storlekar för ditt vardagsbryggning och en för tebjudningar.

Tekannans material

Materialvalet styrs mestadels beroende på vilken tesort du dricker. Keramiska kannor och lergodskannor är bäst för mörka teer och oolong. Välj glaskannor ifall du oftast dricker grönt te, vitt eller örtte. Bästa allround är lerkannan som de flesta teer funkar bra i.

Byter du ofta tesort och inte vill att gamla tearomer ska blandas in bör du välja en kanna av glaserad keramik eller glas. Undvik lergodskannor helt.

ilead