Tekoppar

Tekoppar är oftast gjorda av porslin men finns även i glas. Storlekarna kan variera från små till stora och extra stora (jumbokoppar) som även kan användas som soppskål.

Stora och små tekoppar i porslin och glas

Tekoppar i glas ger tedrickandet en extra dimension. Det genomskinliga glaset gör att vacker färg på ditt te får möjlighet att glänsa för en stund. Gröna, röda och svarta teer kan bli ännu mer njutbara om ögat får vara med.

Populärt inom tekoppar

Fler tips på tekoppar

 • Rörstrand Mon Amie Tekopp 50 Cl - Tekoppar Porslin Blå - 1012275

  Rörstrand Mon Amie Tekopp 50 Cl - Tekoppar Porslin Blå - 1012275
  Mon Amie Tekopp 50cl från Rörstrand. Mon Amie, som betyder "min vän", formgavs av Marianne Westman på 50-talet som också blev kallad "porslinsmamma" efter sina skapelser. Hon hämtade inspiration till dekoren en regnig midsommarafton och Mon Amie-serien har blivit något av ett signum för Rörstrand med den blåblommiga dekoren. Vi har valt ut Blå Tekoppar i Porslin från Rörstrand med stor omsorg.
 • Heirol Nosse Ceramics Svelte Kopp 33 Cl - Tekoppar Keramik Stone

  Heirol Nosse Ceramics Svelte Kopp 33 Cl - Tekoppar Keramik Stone
  Koppen från Heirol är tillverkad av återanvändningsbar keramik med en återvunnen glasering med ett mångsidigt utseende perfekt för att matcha med olika stilar. Den har en handgjord design med organiska, enkla linjer med en modern look och ett klassiskt hantverk. Det omsorgsfulla hantverket gör varje produkt unik och innebär att små variationer kan förekomma. Om koppen från Heirol- Från kollektionen Nosse Ceramics Svelte.- Tillverkad av keramik.- Återvunnen glasering.- Unik, handgjord design.- Koppen kommer i olika färger. Skötselråd för koppen- Denna produkt tål diskmaskin och mikrovågsugn. Shoppa Tekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Wedgwood Wonderlust Midnight Crane Teacup & Saucer.

  Wedgwood Wonderlust Midnight Crane Teacup & Saucer.
 • Gustavsberg Eva tekopp med fat, 25 cl

  Gustavsberg Eva tekopp med fat, 25 cl
  Tekopp med fat med dekoren Eva, formgiven av Stig Lindberg för Gustavsbergs Porslinsfabrik, tillverkade av benporslin med transparent glasyr. Koppen rymmer 25 centiliter och har en diameter på 15 centimeter. Fatet har en diameter på 18 centimeter. Båda delarna tål mikrovågsugn och att diskas i diskmaskin.Gustavsbergs Porslinsfabrik grundades 1825 och är idag Sveriges enda aktiva porslinsfabrik. I de anrika lokalerna utanför Stockholm tillverkas än idag porslin av hög kvalitet, lika passande till vardags som till fest. Dekoren Eva producerades ursprungligen under åren 1959-1974, men finns i nyproduktion sedan 2008. Mönstrets formgivare Stig Lindberg har utöver Eva designat flera andra kända mönster, till exempel Aster, Adam och Ribb.
 • Gefle - SÅLD Lillemor 4 tekoppar med fat

  Gefle - SÅLD Lillemor 4 tekoppar med fat
  4 st koppar med fat ur serien Lillemor formgiven av Arthur Percy för Gefle porslinsfabrik.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Wik & Walsøe Alveskog Tekopp - Tekoppar Brun

  Wik & Walsøe Alveskog Tekopp - Tekoppar Brun
  Kollektionen har de klassiskt vackra och glänsande karaktärsdragen som Wik & Walsøe är kända för. Materialet är hållbart fältspatporslin som kommer från naturliga råmaterial som kvarts, fältspat och kaolin. Fältspatporslin passar utmärkt till vardagsbruk eller fest. Går att använda i mikro och ugn. Hastiga och kraftiga förändringar i temperatur bör undvikas då porslinet kan gå sönder. Shoppa Tekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Design Letters Personlig Porslinsmugg O - Tekoppar Benporslin Svart

  Design Letters Personlig Porslinsmugg O - Tekoppar Benporslin Svart
  Personlig porslinsmugg i svart från danska Design Letters. Muggen är prydd med Arne Jacobsens bokstäver från 1937 i vitt. Använd muggen till dryck eller som förvaringsburk eller dekoration. Välj mellan bokstäverna A-Z. EgenskaperMugg från Design Letters med en bokstav A-ZTillverkad i högkvalitativt benporslinTypsnittet är designat av Arne Jacobsen 1937Använd till varma drycker eller som dekorationMått: 17x7,5 centimeter Shoppa Tekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • All Time fat till Tekopp Vit

  All Time fat till Tekopp Vit
 • Arabia - 24h Tekopp 50 cl Vit

  Arabia - 24h Tekopp 50 cl Vit
  Drick ditt te ur denna fina tekopp från Arabias serie 24h. Och komplettera gärna med fatet som hör till.Rena linjer och noggrant slutförda detaljer är karaktäristiska för porslinet i Arabias serie 24h, designad av Heikki Orvola. Porslinet, ursprungligen designat för konstnärens eget bruk, hittade sin väg in i Arabias serieproduktion 1996. Dess tydliga, enkla former förblir behagliga för ögat från år till år samtidigt som de är mycket praktiska. Serien, som tilldelades Design Plus-priset, fick sitt namn efter ändamålet: 24h - en servis som passar att användas dygnets alla timmar.
 • Wedgwood Wild Strawberry Tea For One

  Wedgwood Wild Strawberry Tea For One
 • Royal Copenhagen Flora Kopp Och Fat 27cl Magnolia - Tekoppar Benporslin Vit

  Royal Copenhagen Flora Kopp Och Fat 27cl Magnolia - Tekoppar Benporslin Vit
  Flora kopp och fat från varumärket Royal Copenhagen. Formgiven av danska Anja Vang Kragh. Flora är en vacker serie där varje del är försedd med en unik blomma. Inspirationen till serien kommer från en blandning av den viktorianska konsten och Hanakotoba som är ett japanskt kommunikationssätt där blommor är ett sätt att förmedla sitt budskap på. Endast handdisk, tål ej mikrovågsugn. Shoppa Tekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Pillivuyt - Plissé Fat till tekopp 16,5 cm

  Pillivuyt - Plissé Fat till tekopp 16,5 cm
  Fat till tekoppen på 29 cl från Pillivuyts serie Plissé. Blir ett vackert inslag på ditt fikabord, matcha gärna med övriga delar i samma serie. Enkelt, elegant och klassiskt - porslinsserien Plissé är känd och älskad för sina rena linjer och tidlösa stil, tillverkad i över 100 år gamla stöpformar. Kollektionen är dekorerad med ett sirligt mönster i relief och tål både diskmaskin, mikrovågsugn och temperaturer mellan -30°C och +350°C. Ett porslin som passar både till fest och vardags med andra ord!
 • Upsala-Ekeby - SÅLD Zebra Tekoppar med Fat och Assietter

  Upsala-Ekeby - SÅLD Zebra Tekoppar med Fat och Assietter
  Set med fyra stycken fat och sex stycken assister ur serien Zebra, formgiven av Eugen Trost för Upsala-Ekeby/Gefle Porslinsfabrik. Handmålad dekor av ränder i svart mot vit fond.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Tekopp m fat Svart

  Tekopp m fat Svart
 • Arabia Arctica Tekopp 28cl

  Arabia Arctica Tekopp 28cl
  .
 • Upsala-Ekeby - Tekoppar med fat 2 st Mari Simmulson

  Upsala-Ekeby - Tekoppar med fat 2 st Mari Simmulson
  2 st tekoppar med fat formgivna av Mari Simmulson för Upsala-Ekeby.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Morris Tekopp och fat Honeysuckle 0.28 L

  Morris Tekopp och fat Honeysuckle 0.28 L
 • Vintage - Tekoppar med Fat Tyskland

  Vintage - Tekoppar med Fat Tyskland
  2 st tekoppar med fat blå med ränder. Märkt Made in Germany. BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rörstrand Ostindia Fat till Tekopp 27 cl

  Rörstrand Ostindia Fat till Tekopp 27 cl
  Ett tefat från Rörstrand. Ett vackert fat från porslinsserien Ostindia. Designen härstammar från den förlista ostindiefararen Götheborg vars gods spolades i land 1745. En skärva hittades senare av den då okända designern Emmy Alström som sedan utvecklade och designade detta otroligt vackra porslin.Porslinsfatet passar till porslinskoppen 27 cl i samma serie. Kan diskas i diskmaskin samt användas i mikrovågsugn.OBS! Koppen säljs separat.
 • Wedgwood Vibrance 3-delars uppsättning tallrik 21cm, tekopp & fat gul presentförpackning

  Wedgwood Vibrance 3-delars uppsättning tallrik 21cm, tekopp & fat gul presentförpackning
 • Gustavsberg Blå Aster tekopp med fat, 25 cl

  Gustavsberg Blå Aster tekopp med fat, 25 cl
  Tekopp med fat i serien Blå Aster från Gustavsbergs Porslinsfabrik, formgiven av Stig Lindberg. Båda kopp och fat är tillverkade av benporslin med transparent glasyr. Koppen rymmer 250 milliliter. Assietten har en diameter på 22 centimeter. Tål mikrovågsugn och att diskas i diskmaskin.Gustavsbergs Porslinsfabrik ligger utanför Stockholm och är Sveriges enda aktiva porslinsfabrik. Sedan 1825 har man där tillverkat porslin av hög kvalitet som passar både till vardags och till fest. Serien Blå Aster tillverkades och såldes under 70-talet, men finns sedan 2008 att köpa i nyproduktion. Det klassiska mönstret med blå blommor är framtaget av Stig Lindberg, som under sin livstid blev en av Sveriges mest populära formgivare. Han har även skapat mönstren för flera andra kända Gustavsbergs-serviser, som Eva, Adam och Berså.
 • GreenGate Gate Noir Tiphanie Latte Cup Vit

  GreenGate Gate Noir Tiphanie Latte Cup Vit
  Färg vit
 • Parodia Tekopp med fat Grå

  Parodia Tekopp med fat Grå
 • Spode Blue Italian Tekopp Med Fat 20 Cl - Tekoppar Porslin Blå

  Spode Blue Italian Tekopp Med Fat 20 Cl - Tekoppar Porslin Blå
  Blue Italian Tekopp Med Fat från Spode. Den här vackra tekoppen med tillhörande fat är en del av serien Blue Italian som går i klassiskt blått och vitt. Motivet har fått sin inspiration från italienska landsbygden, och kanten har Imari Oriental-mönster. Serien gavs ut 1816 och har producerats sedan dess. Den lämpar sig för dagligt användande, då den tål både diskmaskin och mikrovågsugn, och är frys- och ugnsfast. Rymmer 20 cl. Shoppa Tekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Bernadotte Thermo Tekopp 2-pack 20 cl Porslin Vit

  Bernadotte Thermo Tekopp 2-pack 20 cl Porslin Vit
 • Design Letters Personlig Porslinsmugg L - Tekoppar Benporslin Vit

  Design Letters Personlig Porslinsmugg L - Tekoppar Benporslin Vit
  Personlig porslinsmugg i vitt från danska Design Letters. Muggen är prydd med Arne Jacobsens bokstäver från 1937 i svart. Använd muggen till dryck eller som förvaringsburk eller dekoration. Välj mellan bokstäverna A-Z, Æ och Ø. EgenskaperMugg från Design Letters med en bokstav A-Z, Æ eller ØTillverkad i högkvalitativt benporslinTypsnittet är designat av Arne Jacobsen 1937Använd till varma drycker eller som dekorationMått: 17x7,5 centimeter Shoppa Tekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Design Letters Personlig Porslinsmugg N - Tekoppar Benporslin Vit

  Design Letters Personlig Porslinsmugg N - Tekoppar Benporslin Vit
  Personlig porslinsmugg i vitt från danska Design Letters. Muggen är prydd med Arne Jacobsens bokstäver från 1937 i svart. Använd muggen till dryck eller som förvaringsburk eller dekoration. Välj mellan bokstäverna A-Z, Æ och Ø. EgenskaperMugg från Design Letters med en bokstav A-Z, Æ eller ØTillverkad i högkvalitativt benporslinTypsnittet är designat av Arne Jacobsen 1937Använd till varma drycker eller som dekorationMått: 17x7,5 centimeter Shoppa Tekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Colormix Tekopp 45 cl Vit

  Colormix Tekopp 45 cl Vit
 • Heirol Nosse Ceramics Svelte Kopp 40 Cl Terracotta - Tekoppar Keramik Terrakotta

  Heirol Nosse Ceramics Svelte Kopp 40 Cl Terracotta - Tekoppar Keramik Terrakotta
  Koppen från Heirol är tillverkad av återanvändningsbar keramik med en återvunnen glasering med ett mångsidigt utseende perfekt för att matcha med olika stilar. Den har en handgjord design med organiska, enkla linjer med en modern look och ett klassiskt hantverk. Det omsorgsfulla hantverket gör varje produkt unik och innebär att små variationer kan förekomma. Om koppen från Heirol- Från kollektionen Nosse Ceramics Svelte.- Tillverkad av keramik.- Bekvämt handtag.- Återvunnen glasering.- Unik, handgjord design.- Koppen kommer i olika färger. Skötselråd för koppen- Denna produkt tål diskmaskin och mikrovågsugn. Shoppa Tekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Villeroy & Boch Amazonia Tekopp og skål.

  Villeroy & Boch Amazonia Tekopp og skål.
  Materiale: Premium Porselen Tåler oppvaskmaskin: Ja Tåler mikrobølgeovn: Nei Tåler stekeovn: Nei
 • Rörstrand - SÅLD Tekoppar med Fat, 1940-tal 4 st

  Rörstrand - SÅLD Tekoppar med Fat, 1940-tal 4 st
  4 st koppar med fat, dekor av guldkant från 1940-talet från Rörstrand.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Pols Potten - Chess Tekopp med Fat 4-pack 20 cl

  Pols Potten - Chess Tekopp med Fat 4-pack 20 cl
  Det sägs att det första schackdraget kan avgöra matchen, och det är redan avgjort att dessa koppar från Pol Pottens kommer bli en stor favorit. Chess tekopp kommer i ett set om fyra koppar med fat, , tillverkade i porslin med matt glasering och matta gulddetaljer. Njut av en god kopp thé till frukosten, eller ge dem som present till kaffe-älskaren, vem vill inte ha en stor kopp kaffe ibland? Varje set kommer med två färger, gult och grönt, ett garanterat smart drag. Chess serien består av tekoppar, espressokoppar, assietter och en tekanna i två olika färger. Ett mycket vackert set.
 • Vintage - SÅLD Astra Tekopp/Fat 3 delar

  Vintage - SÅLD Astra Tekopp/Fat 3 delar
  Set med kopp, fat och assiett ur handmålade serien Astra, formgiven av Eugen Trost och producerad av Upsala/Ekeby Gefle, 1950-tal.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Tekopp med handritat motiv Katt 1-pack

  Tekopp med handritat motiv Katt 1-pack
  Stor och rymlig tekopp med ett tryckt motiv på olika kattraser. Motivet är handritat av designern Camilla Ståhl. En perfekt present till kattälskaren!Kombinera gärna med muggarna, skålen eller fatet som finns i samma serie.Storlek: 40cl, höjd 10cmMaterial: porslin, tål diskmaskin och mikrovågsugn.Att teckna, skapa och att sy har gått som en röd tråd genom hennes liv. 1992 startade Camilla eget företag, då med inriktning på sömnad. Vid sidan av sömnaden började även små vättar och figurer i lera att ta form. Genom åren har Camilla haft olika uppdrag såsom bokillustrationer, mönster till presentpapper samt formgivning av figurer och dekorationer för årets alla högtider.
 • Villeroy & Boch Anmut Tekopp 0,20l

  Villeroy & Boch Anmut Tekopp 0,20l
  Material Premium benporslin Mått 0,20l
 • Grainy Tekopp M Öra Mörkblå

  Grainy Tekopp M Öra Mörkblå
 • Gustavsberg - SÅLD Spisa Ribb Tekoppar 2 st

  Gustavsberg - SÅLD Spisa Ribb Tekoppar 2 st
  2 st tekoppar ur serien Spisa Ribb formgivna av Stig Linberg för Gustavsberg.NyskickProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Paratiisi Fat till tekopp 16,5 cm

  Paratiisi Fat till tekopp 16,5 cm
 • Spode Creatures of Curiosity Hvit/Leopard Tekopp m/skål

  Spode Creatures of Curiosity Hvit/Leopard Tekopp m/skål
  Tekoppskapasitet: 8,8 fl oz / 250 ml Fint porselen Kun håndvask Gave i eske
 • Design Letters Personlig Porslinsmugg D - Tekoppar Benporslin Vit

  Design Letters Personlig Porslinsmugg D - Tekoppar Benporslin Vit
  Personlig porslinsmugg i vitt från danska Design Letters. Muggen är prydd med Arne Jacobsens bokstäver från 1937 i svart. Använd muggen till dryck eller som förvaringsburk eller dekoration. Välj mellan bokstäverna A-Z, Æ och Ø. EgenskaperMugg från Design Letters med en bokstav A-Z, Æ eller ØTillverkad i högkvalitativt benporslinTypsnittet är designat av Arne Jacobsen 1937Använd till varma drycker eller som dekorationMått: 17x7,5 centimeter Shoppa Tekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Royal Copenhagen Vit Räfflad tekopp & skål, 25 cl

  Royal Copenhagen Vit Räfflad tekopp & skål, 25 cl
  Leverantör: Royal Copenhagen Designer: Arnold Krog Mönster / serie: Vit ribbad färg: Vit
 • Jumbokopp 0,4 L Deep Teal

  Jumbokopp 0,4 L Deep Teal
 • Jumbokopp 0,4 L Black

  Jumbokopp 0,4 L Black
 • Vintage - SÅLD Tekopp/Fat 3 delar

  Vintage - SÅLD Tekopp/Fat 3 delar
  Set med tekopp, fat och assiett formgivna av Eva Jancke Björck för Bo Fajans. Dekor i svart och gult.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Vintage - SÅLD Tekoppar med fat och Temuggar

  Vintage - SÅLD Tekoppar med fat och Temuggar
  12 st tekoppar med fat och 4 st temuggar, ur serien Anemone, formgiven av Ulla Procopé, för Arabia.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Vintage - SÅLD Tekoppar Blå Vinranka Arthur Percy 2 st

  Vintage - SÅLD Tekoppar Blå Vinranka Arthur Percy 2 st
  2 st kaffekoppar ur serien Blå Vinranka, flyttande blå, formgivna av Arthur Percy för Gefle. Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Muurla Mumin Retro Mugg Snorkfröken 25 Cl - Tekoppar Emalj Rosa

  Muurla Mumin Retro Mugg Snorkfröken 25 Cl - Tekoppar Emalj Rosa
  Mumin Retro Mugg från Muurla. Det här är en mugg med ikonisk och samtidigt enkel design. De lekfulla motiven kommer från den kända berättelsen om Mumin och hans vänner, och muggen är en favorit hos såväl barn som vuxna. Den är tillverkad av det tåliga materialet emalj, och passar att servera både kaffe och saft i. Muggen rymmer 25 cl och tål diskmaskin. Shoppa Tekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Wedgwood Renaissance Gold Teacup

  Wedgwood Renaissance Gold Teacup
 • Rörstrand - SÅLD Arab Tekoppar 3 st

  Rörstrand - SÅLD Arab Tekoppar 3 st
  3 st tekoppar Arab i ovanlig dekor. Proveniens Albin Kristensson.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Jumbokopp 40 cl Cerise

  Jumbokopp 40 cl Cerise
 • Lexington Earthenware Mugg - Tekoppar Lergods Beige

  Lexington Earthenware Mugg - Tekoppar Lergods Beige
  Earthenware Mugg från Lexington. En enkel och stilren mugg i lergods med en stjärna i mitten. Den är handgjord och handmålad, vilket gör att varje mugg unik. Den är smidig att använda då den kan diskas i diskmaskin och användas i mikrovågsugn. Shoppa Tekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.

Lång historia av tedrickande

Te är en dryck som vi mest troligt har druckit långt före vår tidräkning började. Från början var nog te i sin allra enklaste form blad som lagts i vatten. Den första historien om kokat te är från ca 2700 år f.Kr. då en kinesisk kejsare vid namn Shennong av misstag ska ha fått teblad ner i ett kokande vatten. Han gillade smaken och ska därefter ha gett order om att odla tebuskar.

Från Kinesisk nationaldryck till Europa

Under åren då Tangdynastin verkade i Kina blev te nationaldryck. År 780 skrevs den första boken om te - Chajing. Boken skrevs av Lu Yu och innehåller massor av kunskap om te och beskrivningar av hur te bör tillagas och drickas.

Till Europa kommer inte te förrän år 1610 då holländare börjar importera te. Det var i början en relativt dyr dryck vilket gjorde att endast societeten hade råd att konsumera denna nymodighet.

Tekoppar kan fyllas med många olika sorters te

Te finns i många olika sorter och med många olika smaker. I Sverige är Earl Grey det te som dominerar och dricks av många som ett frukostte. Earl Grey är ett svart te. Andra sorters te är:

 1. Grönt te - icke oxiderat
 2. Oolong - delvis oxiderat
 3. Vitt te
 4. Fermenterat te (Pu´er)
 5. Gult te

Att brygga te på bästa sätt

Att brygga eget te är inte bara att blanda varmt vatten med blad i en tekanna. Det finns en del saker att kontrollera för bästa resultat.

Vattnet bör vara friskt och kallt kranvatten. Se till att inte koka vattnet för länge eller upprepade gånger eftersom det gör vattnet syrefattigt, vilket i sin tur påverkar smaken negativt.

Temperaturen varierar beroende på vilken tesort du ska brygga. Svart te ska ha riktigt hett vatten (90-100 grader), medan grönt te blir bättre med en lägre temperatur kring 80 grader.

Finfördelade teblad behöver inte dra lika länge som grova blad. Man kan antingen brygga sitt löste i en kanna eller direkt i en tekopp med sil.

Mer om te

Vill du läsa mer om te har kan du följa nedan rekommenderade länkar.

Om Te - http://www.omte.se
Te-centralen - välsorterad nätbutik
Wikipedia om te

ilead