Tekoppar

Tekoppar är oftast gjorda av porslin men finns även i glas. Storlekarna kan variera från små till stora och extra stora (jumbokoppar) som även kan användas som soppskål.

Stora och små tekoppar i porslin och glas

Tekoppar i glas ger tedrickandet en extra dimension. Det genomskinliga glaset gör att vacker färg på ditt te får möjlighet att glänsa för en stund. Gröna, röda och svarta teer kan bli ännu mer njutbara om ögat får vara med.

Populärt inom tekoppar

Fler tips på tekoppar

 • Design Letters Personlig Porslinsmugg N - Tekoppar Benporslin Vit

  Design Letters Personlig Porslinsmugg N - Tekoppar Benporslin Vit
  Personlig porslinsmugg i vitt från danska Design Letters. Muggen är prydd med Arne Jacobsens bokstäver från 1937 i svart. Använd muggen till dryck eller som förvaringsburk eller dekoration. Välj mellan bokstäverna A-Z, Æ och Ø. EgenskaperMugg från Design Letters med en bokstav A-Z, Æ eller ØTillverkad i högkvalitativt benporslinTypsnittet är designat av Arne Jacobsen 1937Använd till varma drycker eller som dekorationMått: 17x7,5 centimeter Shoppa Tekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Bubble Ceramic Tekopp L Mint Green

  Bubble Ceramic Tekopp L Mint Green
 • Grainy Tekopp M Öra Sand/Mörkblå

  Grainy Tekopp M Öra Sand/Mörkblå
 • Blue Italian Tekopp & Fat 20 cl

  Blue Italian Tekopp & Fat 20 cl
 • Wedgwood W Strawberry Teacup & Saucer Peony

  Wedgwood W Strawberry Teacup & Saucer Peony
  Kapacitet: 150 ml Diskmaskin: Ja Mikrovågsugn: Nej Finns i presentförpackning: Nej Typ: Tekopp Material: Kina i finben
 • Tekopp stengods 'I det enkla' grå

  Tekopp stengods 'I det enkla' grå
 • Design Letters Personlig Porslinsmugg T - Tekoppar Benporslin Vit

  Design Letters Personlig Porslinsmugg T - Tekoppar Benporslin Vit
  Personlig porslinsmugg i vitt från danska Design Letters. Muggen är prydd med Arne Jacobsens bokstäver från 1937 i svart. Använd muggen till dryck eller som förvaringsburk eller dekoration. Välj mellan bokstäverna A-Z, Æ och Ø. EgenskaperMugg från Design Letters med en bokstav A-Z, Æ eller ØTillverkad i högkvalitativt benporslinTypsnittet är designat av Arne Jacobsen 1937Använd till varma drycker eller som dekorationMått: 17x7,5 centimeter Shoppa Tekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Bernadotte Thermo Tekopp 2-pack 20 cl Porslin Vit

  Bernadotte Thermo Tekopp 2-pack 20 cl Porslin Vit
 • Alice Tekopp Pale blue

  Alice Tekopp Pale blue
 • Kinto UNIMUG Tekopp i gul

  Kinto UNIMUG Tekopp i gul
  Kopp från Kinto i ett värmetåligt glas med ett plastfilter till teet. Den fås i snygga färger, som är fina genom glaset på koppen. Dessutom är det lock till koppen, så den håller värmen och locket kan även användas som hållare till filtret. Riktigt smart till kontoret eller hemmet. Det
 • Ernst Citat Tekopp "I Det Enkla" - Tekoppar Stengods Ljusgrå

  Ernst Citat Tekopp
  Tekopp från Ernst Kirchsteiger med citatet "I det enkla bor det vackra", som ingår i en servis med en rad olika muggar, kannor och skålar med fina citat från Ernst själv. Varför inte sprida lite extra mysfaktor i ditt hem med dessa enkla koppar i stengods i vackra dova färger. Shoppa Tekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Sagaform Coffee & More Tekopp 40 Cl - Tekoppar Stengods Grå

  Sagaform Coffee & More Tekopp 40 Cl - Tekoppar Stengods Grå
  Den här tekoppen är en del av serien Coffee & More, som har tagits fram i ett samarbete mellan Sagaform och designern Margot Barolo. Koppen har en karakteristisk relief, och en lekfull design som för tankarna till 70-talet. Tillverkad i stengods och tål diskmaskin samt mikrovågsugn. Shoppa Tekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Spode Creatures of Curiosity Slange Tekopp m/skål

  Spode Creatures of Curiosity Slange Tekopp m/skål
  Tekoppskapasitet: 8,8 fl oz / 250 ml Fint porselen Kun håndvask Gave i eske
 • Noblesse Temugg 35 cl 2-p

  Noblesse Temugg 35 cl 2-p
 • The Original Morris Tekopp & Skål Blackthorn

  The Original Morris Tekopp & Skål Blackthorn
  Tekopp og tallerken Kapasitet: 0,28L / 10fl. Oz Porselen Tåler oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og fryser Gave i eske
 • Marimekko Oiva/seireeni Tekopp 25 Cl /terra - Tekoppar Stengods Mörkblå

  Marimekko Oiva/seireeni Tekopp 25 Cl /terra - Tekoppar Stengods Mörkblå
  Tekoppen från Marimekko är tillverkad av brunt stengods med ett vackert, vågformat mönster och en harmonisk färgkombination. Designad av Maija Isola & Kristina Isola. Om tekoppen från Marimekko- Formgivare är Maija Isola & Kristina Isola.- Kombinera tekoppen med en Seireeni tekanna från Marimekko.- Kapacitet: 25 cl.- Den här tekoppen är en del av Marimekkos kollektion Seireeni. Skötselråd för tekoppen- Ugn-, micro-, frys- och diskmaskinssäker. Shoppa Tekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Blue Italian Tekopp & Fat 20 cl

  Blue Italian Tekopp & Fat 20 cl
 • Lattekopp Madison Vit

  Lattekopp Madison Vit
 • Wik & Walsøe Whitewood Teacup 40cl

  Wik & Walsøe Whitewood Teacup 40cl
  .
 • Tekopp Sandrine - Grå

  Tekopp Sandrine - Grå
 • Villeroy & Boch Anmut Tekopp Och Fat - Tekoppar Benporslin Vit

  Villeroy & Boch Anmut Tekopp Och Fat - Tekoppar Benporslin Vit
  Anmut Tekopp och fat från Villeroy & Boch. Dessa är tillverkad i vitt benporslin av högsta kvalitet. Den tillhör serien Anmut som har fått sin inspiration från en av Villeroy & Bochs tidigare designer från 1920. Perfekt för alla typer av tillfällen. Shoppa Tekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Normann Copenhagen Banquet Tekopp 19 cl Vit

  Normann Copenhagen Banquet Tekopp 19 cl Vit
  Drick din varma favoritdryck med stil! Bjud hem till härlig tebjudning med fika och duka med dessa underbart magiska tekoppar. Tivoli i Köpenhamn har varit inblandade i skapandet av utformningen, och ni finner produkterna i Normann Copenhagens sortiment. I vackert porslin träder tekoppen fram, me
 • Ernst Tekopp Med Fat - Tekoppar Stengods Svart

  Ernst Tekopp Med Fat - Tekoppar Stengods Svart
  Tekoppen från Ernst Kirchsteiger har en rundad design i stengods med ett minimalistiskt öra på ena sidan för bättre grepp och ett matchande tefat. Välj mellan olika färger. Om tekoppen från Ernst Kirchsteiger- Tillverkad av stengods.- Platt, minimalistiskt öra på ena sidan.- Matchande fat ingår.- Kopp: Ø13 cm x H5.5 cm.- Öppning: Ø11.5 cm.- Fat: Ø14.2 cm x H2 cm.- Tekoppen kommer i olika färger. Skötselråd för tekoppen- Tål diskmaskin. Shoppa Tekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Wedgwood Cornucopia Teacup & Saucer Imperial

  Wedgwood Cornucopia Teacup & Saucer Imperial
  Volym: 140 ml
 • Blomus - Set med 2 tekoppar och fat - Pewter, MIO

  Blomus - Set med 2 tekoppar och fat - Pewter, MIO
  Set med två stycken tekoppar och fat, i glaserad keramik i färgen Pewter. Blomus nya kollektion MIO bjuder in till den perfekta måltiden, med sina trendiga färger och solida, tidlösa material. Bakom kollektionen MIO står designern Nina Thöming från Flöz Design. MIO servis består av alla essentiella delar som en servis ska innehålla, och finns i ett antal naturnära färger. Eftersom keramik tillverkas i höga temperaturer som ibland skiftar i intensitet, så kan lätta skiftningar i materialet ses. Det gör varje del av kollektionen unik. Tekopp och fat MIO kan diskas i diskmaskin och användas i mikron. Mått: H 5 cm, omkrets 9 cm, T 12 cm. V 200 ml. Fat: H 2 cm, omkrets 14,5 cm. Material: Glaserad keramik Färg: Pewter
 • Ro Temugg med fatx 2 Nimbus Cloud

  Ro Temugg med fatx 2 Nimbus Cloud
 • Tekopp m fat Vit sand

  Tekopp m fat Vit sand
 • Nordal - Tea glass w/saucer, dark green

  Nordal - Tea glass w/saucer, dark green
  An oriental tea glass as used in Morocco, Tunisia and elsewhere, where tea drinking is a huge part of the culture. Also available in blue colour. Hand wash recommended.
 • RO, Set/2 temuggar, 4 pcs - Nimbus Cloud

  RO, Set/2 temuggar, 4 pcs - Nimbus Cloud
  Asiatisk estetik möter nordisk design i denna serie från Blomus. Servisen RO är designad av Theresa Rand, som har inspirerats av japanska måltidsceremonier. RO är en servis som passar alla slags middagar, luncher och frukostar. En mångsidig servis som lever upp till alla serveringskrav, både till vardag som till fest. Serien är handgjord och tillverkad i porslin. Den är reptålig, hållbar och kan diskas i diskmaskin, samt användas i mikrovågsugn. Set/2 Temuggar och fat Mått: H 7,5 cm, V 230 ml Färg: Nimbus Cloud
 • Tekopp med fat

  Tekopp med fat
 • Wik & Walsøe Alveskog Tekopp - Tekoppar Brun

  Wik & Walsøe Alveskog Tekopp - Tekoppar Brun
  Kollektionen har de klassiskt vackra och glänsande karaktärsdragen som Wik & Walsøe är kända för. Materialet är hållbart fältspatporslin som kommer från naturliga råmaterial som kvarts, fältspat och kaolin. Fältspatporslin passar utmärkt till vardagsbruk eller fest. Går att använda i mikro och ugn. Hastiga och kraftiga förändringar i temperatur bör undvikas då porslinet kan gå sönder. Shoppa Tekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Tekopp stengods 'I det enkla' mörkgrå

  Tekopp stengods 'I det enkla' mörkgrå
 • Denby Halo Tekopp - Tekoppar Mix

  Denby Halo Tekopp - Tekoppar Mix
  Halo Tekopp från Denby. Tekoppar Mix . Shoppa Tekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Hammershøi Poppy TeKopp med fat 38 cl

  Hammershøi Poppy TeKopp med fat 38 cl
 • Wik & Walsøe Julemorgen Story tekopp med skål

  Wik & Walsøe Julemorgen Story tekopp med skål
 • Royal Copenhagen Flora Kopp Och Fat 27cl Fikus - Tekoppar Benporslin Vit

  Royal Copenhagen Flora Kopp Och Fat 27cl Fikus - Tekoppar Benporslin Vit
  Flora kopp och fat från varumärket Royal Copenhagen. Formgiven av danska Anja Vang Kragh. Flora är en vacker serie där varje del är försedd med en unik blomma. Inspirationen till serien kommer från en blandning av den viktorianska konsten och Hanakotoba som är ett japanskt kommunikationssätt där blommor är ett sätt att förmedla sitt budskap på. Endast handdisk, tål ej mikrovågsugn. Shoppa Tekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Tokyo Design Studio Nippon Blue tekopp 4 st.

  Tokyo Design Studio Nippon Blue tekopp 4 st.
  Njut av en varm kopp te eller kaffe i en vacker kopp med någon som du står nära med hjälp av Nippon Blue kopparna. Setet består av fyra koppar som garanterat kommer dekorera bordet med sin unika design. Det vita porslinet är dekorerat med blå motiv och varje kopp är unik. Kopparna mäter 8,3
 • Design Letters Personlig Porslinsmugg M - Tekoppar Benporslin Vit

  Design Letters Personlig Porslinsmugg M - Tekoppar Benporslin Vit
  Personlig porslinsmugg i vitt från danska Design Letters. Muggen är prydd med Arne Jacobsens bokstäver från 1937 i svart. Använd muggen till dryck eller som förvaringsburk eller dekoration. Välj mellan bokstäverna A-Z, Æ och Ø. EgenskaperMugg från Design Letters med en bokstav A-Z, Æ eller ØTillverkad i högkvalitativt benporslinTypsnittet är designat av Arne Jacobsen 1937Använd till varma drycker eller som dekorationMått: 17x7,5 centimeter Shoppa Tekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Villeroy & Boch Petite Fleur Tekopp 0,20l - Tekoppar Porslin Vit

  Villeroy & Boch Petite Fleur Tekopp 0,20l - Tekoppar Porslin Vit
  Petite Fleur från Villeroy & Boch passar utmärkt till fikastunden! Kopparna är tillverkad i premiumporslin av finaste kvalitet, precis som övrigt porslin från Villeroy & Boch. Den har en klassisk form och ett vackert blommönster som ger den en fräsch och somrig look. Matcha gärna med övriga delar från Petite Fleur. Shoppa Tekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Villeroy & Boch Royal Tekopp 23 Cl - Tekoppar Benporslin Vit

  Villeroy & Boch Royal Tekopp 23 Cl - Tekoppar Benporslin Vit
  Royal Tekopp från Villeroy & Boch. Den här tekoppen är en del av serien Royal, som kännetecknas av sin försynta form och tidlösa design. Den är tillverkad av det slitstarka materialet benporslin och passar perfekt till alla tillfällen. Tål diskmaskin och mikrovågsugn. Shoppa Tekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Mon Amie Tekopp 50 cl

  Mon Amie Tekopp 50 cl
 • Terres de rêves Tekopp Rost/Mörkblå

  Terres de rêves Tekopp Rost/Mörkblå
 • Oiva/Siirtolapuutarha Vit/Svart Tekopp 25 Cl

  Oiva/Siirtolapuutarha Vit/Svart Tekopp 25 Cl
 • Spode Blue Italian Tekopp Med Fat 20 Cl - Tekoppar Porslin Blå - BLI1130

  Spode Blue Italian Tekopp Med Fat 20 Cl - Tekoppar Porslin Blå - BLI1130
  Blue Italian tekopp från Spode. En klassisk tekopp med vackert motiv i blått och vitt. Kanten har ett detaljerat Imari Oriental-mönster från 1700-talet. Bilden på muggen är inspirerad från den italienska landsbygden som kännetecknar det Blue Italian som idag är världskänt. Köp hem ditt favorit te, duka upp med detta vackra porslin och kryp upp i soffan med en mysig filt. Vill man skoja till det kan man även använda koppen som kruka och plantera en liten blomma i den. En perfekt present! Koppen tål maskindisk, ugn, mikrovågsugn och frys. Vi har valt ut Blå Tekoppar i Porslin från Spode med stor omsorg.
 • Byon Mandarie Kopp Med Fat - Tekoppar Dolomit Keramik Orange

  Byon Mandarie Kopp Med Fat - Tekoppar Dolomit Keramik Orange
  Koppen från ByON har en lekfull design i dolomitkeramik med en härlig färg perfekt för varma drycker som kaffe och te. Kombinera med andra delar i serien och skapa din personliga look. Om koppen från ByON- Lekfull, iögonfallande design.- Tillverkad av dolomitkeramik.- Kombinera koppen med Mandarie kanna från ByON.- Fat ingår.- Bredd: 135 mm.- Höjd: 70 mm.- Längd: 155 mm.- Vikt: 350 g. Skötselråd för koppen- Tål diskmaskin. Shoppa Tekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Design Letters Personlig Porslinsmugg Vit I - Tekoppar Benporslin Vit - 10201000-I

  Design Letters Personlig Porslinsmugg Vit I - Tekoppar Benporslin Vit - 10201000-I
  Mugg med bokstav från Design Letters. Stilren mugg utan handtag i porslin med typografi av Arne Jacobsen. Muggen passar lika bra som pennhållare, förvaringskärl och ljuslykta som att dricka ut. Komplettera gärna med trälock. Vi har valt ut Vit Tekoppar i Benporslin från Design Letters med stor omsorg.
 • Rörstrand Swedish Grace Tegods 45 Cl Snö - Tekoppar Porslin Snow - 1012387

  Rörstrand Swedish Grace Tegods 45 Cl Snö - Tekoppar Porslin Snow - 1012387
  Swedish Grace servis från Rörstrand, formgiven av Louise Adelborg, Pia Törnell och Margot Barolo. Servisen Swedish Grace är minst lika omtyckt idag som när den premiärvisades på Stockholms≠utställningen 1930. Louise Adelborg lyckades på ett elegant vis förmedla känslan av vajande veteax i sommarvinden. Samtidigt skapade hon sig en självklar plats i såväl svenska folkets hjärtan som på deras matbord. Vi har valt ut Snow Tekoppar i Porslin från Rörstrand med stor omsorg.
 • Royal Copenhagen White Fluted Half Lace Tekopp Med Fat 20cl - Tekoppar Vit

  Royal Copenhagen White Fluted Half Lace Tekopp Med Fat 20cl - Tekoppar Vit
  Tål diskmaskin och microvågsugn. Shoppa Tekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Design Letters Personlig Porslinsmugg P - Tekoppar Benporslin Vit

  Design Letters Personlig Porslinsmugg P - Tekoppar Benporslin Vit
  Personlig porslinsmugg i vitt från danska Design Letters. Muggen är prydd med Arne Jacobsens bokstäver från 1937 i svart. Använd muggen till dryck eller som förvaringsburk eller dekoration. Välj mellan bokstäverna A-Z, Æ och Ø. EgenskaperMugg från Design Letters med en bokstav A-Z, Æ eller ØTillverkad i högkvalitativt benporslinTypsnittet är designat av Arne Jacobsen 1937Använd till varma drycker eller som dekorationMått: 17x7,5 centimeter Shoppa Tekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Design Letters Personlig Porslinsmugg Vit B - Tekoppar Benporslin Vit - 10201000-B

  Design Letters Personlig Porslinsmugg Vit B - Tekoppar Benporslin Vit - 10201000-B
  Mugg med bokstav från Design Letters. Stilren mugg utan handtag i porslin med typografi av Arne Jacobsen. Muggen passar lika bra som pennhållare, förvaringskärl och ljuslykta som att dricka ut. Komplettera gärna med trälock. Vi har valt ut Vit Tekoppar i Benporslin från Design Letters med stor omsorg.
 • Tekopp, Ostindia, 27 Cl

  Tekopp, Ostindia, 27 Cl
  Tekopp från serien OstindiaOstindia, av svenska folket framröstad till århundradets servis, är följden av en försvunnen skatt. 1746 förliste ett skepp på väg hem från Kina utanför Göteborg. Lasten bärgades och skärvan från en porslinstallrik hamnade i ett skåp hos Rörstrand, där chefen Knut Almströms fru en dag fick syn på den och fällde de bevingade orden: 'Knut, jag tycker du ska göra något av den här.' 1932 stod så den kinesiska skärvan modell för den nya Rörstrandsservisen med sitt numera klassiska mönster.

Lång historia av tedrickande

Te är en dryck som vi mest troligt har druckit långt före vår tidräkning började. Från början var nog te i sin allra enklaste form blad som lagts i vatten. Den första historien om kokat te är från ca 2700 år f.Kr. då en kinesisk kejsare vid namn Shennong av misstag ska ha fått teblad ner i ett kokande vatten. Han gillade smaken och ska därefter ha gett order om att odla tebuskar.

Från Kinesisk nationaldryck till Europa

Under åren då Tangdynastin verkade i Kina blev te nationaldryck. År 780 skrevs den första boken om te - Chajing. Boken skrevs av Lu Yu och innehåller massor av kunskap om te och beskrivningar av hur te bör tillagas och drickas.

Till Europa kommer inte te förrän år 1610 då holländare börjar importera te. Det var i början en relativt dyr dryck vilket gjorde att endast societeten hade råd att konsumera denna nymodighet.

Tekoppar kan fyllas med många olika sorters te

Te finns i många olika sorter och med många olika smaker. I Sverige är Earl Grey det te som dominerar och dricks av många som ett frukostte. Earl Grey är ett svart te. Andra sorters te är:

 1. Grönt te - icke oxiderat
 2. Oolong - delvis oxiderat
 3. Vitt te
 4. Fermenterat te (Pu´er)
 5. Gult te

Att brygga te på bästa sätt

Att brygga eget te är inte bara att blanda varmt vatten med blad i en tekanna. Det finns en del saker att kontrollera för bästa resultat.

Vattnet bör vara friskt och kallt kranvatten. Se till att inte koka vattnet för länge eller upprepade gånger eftersom det gör vattnet syrefattigt, vilket i sin tur påverkar smaken negativt.

Temperaturen varierar beroende på vilken tesort du ska brygga. Svart te ska ha riktigt hett vatten (90-100 grader), medan grönt te blir bättre med en lägre temperatur kring 80 grader.

Finfördelade teblad behöver inte dra lika länge som grova blad. Man kan antingen brygga sitt löste i en kanna eller direkt i en tekopp med sil.

Mer om te

Vill du läsa mer om te har kan du följa nedan rekommenderade länkar.

Om Te - http://www.omte.se
Te-centralen - välsorterad nätbutik
Wikipedia om te

ileadilead