Grytor

Se vår översikt med grytor och kokkärl du kan köpa på nätet. Börja här när du ska köpa en ny gryta för din matlagning. Är du ute efter ett specifikt varumärke kan du välja det i menyn här.

Populärt inom grytor

 • Anders Petter - Stenfors Gjutjärnsgryta rund 4,4 L Marinblå

  Anders Petter - Stenfors Gjutjärnsgryta rund 4,4 L Marinblå
  Medlemserbjudande 599 kr (999 kr). Logga in eller bli medlem för att ta del av rabattkoden för att få medlemspris. Erbjudandet gäller t.o.m. 14 juli.Robust gryta som passar till alla hushåll, små som stora. Grytan är tillverkad i emaljerat gjutjärn med jämn värmefördelning som bevarar värmen ända upp till kanten. Emaljen drar inte åt sig smak eller lukt och är lätt att rengöra. Knoppen i locket gör att kondens inte lägger sig runt kanterna i locket, utan istället rinner direkt tillbaka ner i kärlet. Ett måste för dig som älskar att laga mat!
 • Skeppshult - Järnlock till oval Gryta 4 L

  Skeppshult - Järnlock till oval Gryta 4 L
  Järnlock som passar till Skeppshults ovala 4-litersgryta av gjutjärn.
 • Anders Petter - Stenfors Gjutjärnsgryta oval 6,3 L Röd

  Anders Petter - Stenfors Gjutjärnsgryta oval 6,3 L Röd
  Medlemserbjudande 699 kr (1199 kr). Logga in eller bli medlem för att ta del av rabattkoden för att få medlemspris. Erbjudandet gäller t.o.m. 14 juli.Stor och robust gryta som passar till alla hushåll, små som stora. Grytan är tillverkad i emaljerat gjutjärn och ger en jämn värmefördelning som bevarar värmen ända upp till kanten. Tack vare den emaljerade insidan kan du på ett säkert sätt förvara maten i grytan över natten utan att grytan rostar. Emaljen gör även grytan enkel att rengöra. Knopparna i locket gör att kondens inte lägger sig runt kanterna, utan istället rinner direkt tillbaka ner i kärlet. Ett måste för dig som älskar att laga mat!Stenfors är serien för dig som ställer höga krav på materialval, hållbarhet och prestanda. Helt enkelt köksserien med en känsla för detaljer.
 • Essentials Gryta med lock 3,2L

  Essentials Gryta med lock 3,2L

Fler tips på grytor

 • Zwilling - Moment S Gryta/Glaslock 6 L

  Zwilling - Moment S Gryta/Glaslock 6 L
  Stor gryta med handtag och glaslock, perfekt för tillagning av soppor eller grytor.Serien Moment S från Zwilling består av en serie kastruller, grytor och stekpannor tillverkade i högkvalitativt, blankpolerat rostfritt 18/10 stål med sandwhich-botten i tre lager med en aluminiumkärna för jämn och effektiv värmefördelning. Silikonförstärkt glaslock med U-format handtag medföljer.
 • Holm Gryta m/ lock 2,6 L.

  Holm Gryta m/ lock 2,6 L.
  Varje kök behöver en bra gryta, oavsett om det ska kokas potatis, laga soppa eller något annat. Grytan från Holm är i aluminium är oumbärlig, och tack vare dess kraftiga botten på  fyra mm. ger den en god värmefördelning som gör det lätt att laga perfekta rätter.Grytan kan användas ti
 • Gryta 5,0 liter

  Gryta 5,0 liter
  Praktiskt, tåligt och prisvärt husgeråd från Kökskungen.
 • Scanpan - HaptIQ Gryta med Lock 4,8 L Rostfri

  Scanpan - HaptIQ Gryta med Lock 4,8 L Rostfri
  En belagd gryta är perfekt när du ska laga sådant som lätt bränner fast, till exempel gröt, sås eller grunden till en gryta. Lock i borstat stål och härdat glas ingår.HaptIQ kombinerar dansk design med högkvalitativ prestanda. Serien har beläggningen Stratanium+ som tagits fram tillsammans med professionella kockar i otaliga tester. Stratanium+ kombinerar det slitstarka från en gjutjärnspanna med användarvänligheten hos en non-stick, som att de är väldigt enkla att rengöra.Själva kroppen består av fem lager rostfritt stål varvat med aluminium, och är densamma som hos den testvinnande serien CTX. Konstruktionen ger dem optimal värmespridning och hållbarhet. Utsidan har en blankpolerad finish med spegeleffekt, vilket ger en elegant look till köket. HaptIQ fungerar på alla typer av värmekällor och är ugnssäker upp till 260°C.
 • Muurikka Rökgryta 32 cm.

  Muurikka Rökgryta 32 cm.
  Tillsätt en läcker, rökig smak till maten, till exempel till kött eller fisk. Denna rökgryta från Muurikka har en kompakt design och är särskilt gjord för att användas på gasolgrill, kolgrill eller över öppen eld. I bottnen av grytan tillsätter du träfllis, medan matvarorna placeras
 • Woll Diamond XR Logic gryta avtagbart handtag 20 cm.

  Woll Diamond XR Logic gryta avtagbart handtag 20 cm.
  Diamond XR Logic grytan kan användas på alla värmekällor, inklusive induktion. Du kan med ett tryck på knappen ta av handtaget och så kan grytan användas i ugnen. Grytan är tillverkad av gjuten aluminium och har en PFOA-fri 5-lagers beläggning som innehåller diamantpartiklar.
 • Staub - Gryta 3,8 L rund Röd

  Staub - Gryta 3,8 L rund Röd
  En snygg gryta att ta från spisen direkt till bordet. Tillverkad i emaljerat gjutjärn som hindrar grytan från att rosta samt ger grytan en non-stickbeläggning vilket hindrar maten från att bränna fast. Har små upphöjningar på insidan av locket som ser till att vatten som kondenserar under tillagningen regnar ner jämnt och fördelat över innehållet i grytan. Detta gör maten mer smakrik och saftig. Grytan klarar ugnsvärme upp till 260°C och kan användas på alla typer av spisar.
 • Demeyere Apollo Gryta med lock 36 cm 21L

  Demeyere Apollo Gryta med lock 36 cm 21L
  Demeyere är en belgisk tillverkare som sedan starten 1908 har blivit världskända för sin produktion av köksredskap i rostfritt stål, vilka står för funktionalitet, effektivitet och hållbarhet. Demeyere utvecklar sina produkter med den moderna, professionella kockens behov i fokus. Det tekni
 • Nordica 6 delar grytset Kastrull 1,5L, Gryta 3 L, Gryta 5 L alla inkl. glaslock

  Nordica 6 delar grytset Kastrull 1,5L, Gryta 3 L, Gryta 5 L alla inkl. glaslock
 • Demeyere - Atlantis Gryta med lock 5,2 L

  Demeyere - Atlantis Gryta med lock 5,2 L
  En högkvalitativ serie med snygg tidlös design och blankpolerat handtag. Kärlen har en InductoSeal® botten som är gjord av sju lager. Silver och kopparlager säkerställer optimal värmefördelning och ger en värmeledande yta som är 33% större än en traditionella bottnar. Botten är svetsad hermetiskt (lufttät) vilket medför ytterligare hygien och kvalitet eftersom vatten, fett eller smuts inte kan tränga in i mellan lagren. Konstruktion i botten varav ett är ett kopparlager som ger extra snabb värmespridning. Atlantis serien är Silvinox® behandlad, som är en effektiv rengöring av det yttre stålet. Råvarorna släpper lätt från kärlen vid tillagning och underlättar rengöring. Kan diskas i maskin och har 30 års garanti.
 • Demeyere Atlantis Gryta med lock 24 cm 5,2L

  Demeyere Atlantis Gryta med lock 24 cm 5,2L
  Stor gryta med lock 5,2 l i serien Atlantis från Demeyere. Atlantis är serien som gör dig till ett proffs i köket. Serien består av en rad lyxiga produkter som med sin tidlösa design blir en riktigt snygg detalj i ditt kök.   Demeyere är en belgisk tillverkare som är världskända
 • Dorre Kosmo Pastagryta Med Insats 7,6 L - Grytor Glas Rostfritt Stål

  Dorre Kosmo Pastagryta Med Insats 7,6 L - Grytor Glas Rostfritt Stål
  Pastagrytan Kosmo från Dorre är tillverkad i rostfritt stål, och det ingår en insats samt ett lock i glas. OBS! Det ingår en gryta, bilden visar endast hur grytan ser ut om man separerar grytan och insatsen.Egenskaper: Rymmer 7,6 L Tål diskmaskin Tillverkad av rostfritt stål Shoppa Grytor och mer Pannor & Kokkärl hos Royal Design.
 • Staub La Cocotte Oval Gryta Röd 23 cm 2,35 l

  Staub La Cocotte Oval Gryta Röd 23 cm 2,35 l
  Den körsbärsröda, ovala grytan från Staub är en fröjd för ögat! Grytan är så snygg och praktiskt att du lätt kan förflytta den direkt från värmekällan till bordet för servering. Den franska designen är perfekt för tillagning av härliga grytor. Materialet i gjutjärn är hållbart
 • Scanpan Ctx Gryta Med Lock 3,5 L - Grytor Rostfritt Stål

  Scanpan Ctx Gryta Med Lock 3,5 L - Grytor Rostfritt Stål
  Grytan från Scanpan har en prisbelönt design med en minimalistisk look och en praktisk non-stick beläggning. Den har sju lager i rostfritt stål och aluminium för att sprida värmen jämnt och effektivt. Fungerar på alla hällar, inklusive induktionshäll. Om grytan från Scanpan- Grytan kommer i 2 olika storlekar.- Tillverkad av rostfritt stål.- Den här grytan är en del av Scanpans kollektion CTX (Ceramic Titanium Extreme).- Ugnssäker upp till 260 °C.- 5 års garanti. Skötselråd för grytan- Handdisk rekommenderas för att vidhålla produktens livslängd. Shoppa Grytor och mer Pannor & Kokkärl hos Royal Design.
 • Demeyere Atlantis Gryta med lock 28 cm 4,8L

  Demeyere Atlantis Gryta med lock 28 cm 4,8L
  Konisk gryta med lock 4,8 l i serien Atlantis från Demeyere. Atlantis är en serie lyxiga produkter med tidlös design och högklassig kvalité. Med denna serie blir du ett proffs i köket och matlagningen blir en fröjd.  Demeyere är en belgisk tillverkare som är världskända för sin
 • Classic gryta 3L

  Classic gryta 3L
 • Fiskars - Classic Gryta 2 L

  Fiskars - Classic Gryta 2 L
  En traditionell gryta ur den mångsidiga Classic-serien. Tillverkad i slitstarkt rostfritt stål för vardagsmatlagning, medför bekymmerslös funktionalitet till köket. Den tjocka 3-skiktsbotten verkar effektivt och sprider värmen jämnt i grytan. Utformad för att fungera på alla spishällar. Grytan är ugnssäker upp till 240°C och kan diskas i maskin. Finns i flera olika praktiska storlekar.
 • Le Creuset - Signature Gjutjärnsgryta oval 27 cm 4,1 L Svart blank

  Le Creuset - Signature Gjutjärnsgryta oval 27 cm 4,1 L Svart blank
  Den ovala grytan i gjutjärn från Le Creuset är en oumbärlig klassiker i köket. Sedan 1925 har grytan tillverkats i högsta kvalitet på Le Creusets eget gjuteri i Frankrike. Gjutjärn är känt för att vara ett av de bästa materialen till matlagning då värmen fördelas jämnt i grytan. Detta gör den perfekt till exempelvis grytor eller grytbröd.Tack vare den emaljerade insidan kan du på ett säkert sätt förvara maten i grytan över natten utan att grytan rostar. Emaljen gör även grytan enkel att rengöra.Gjutjärnsgrytan håller sig varm långt efter att plattan stängts av vilket ger bra förutsättningar för energisnål matlagning. Samtidigt är detta en optimal egenskap vid servering av den färdiglagade maten som håller sig varm på bordet.Grytan finns i ett brett urval av Le Creusets välbekanta färger så att den matchar köket och dukningen. Gjutjärnsgrytan kan användas på alla värmekällor inklusive induktion och tål dessutom både grill, ugn och att diskas i diskmaskin. Livstidsgaranti mot uppvisande av kvitto.
 • Combekk Gjutjärnsgryta emaljerad 24 cm. Mörkgrå

  Combekk Gjutjärnsgryta emaljerad 24 cm. Mörkgrå
  Denna gjutjärnsgryta från Combekk är gjord av 100% återvunnet material då den är helt tillverkad av produktionsrester. Den är gjord för att vara så lätt som möjligt och är utmärkt för alla kockar. Den passar till alla sorters värmekällor, inklusive induktion, och är utmärkt för sl
 • Produre Pro Gryta 3,5 L

  Produre Pro Gryta 3,5 L
 • Eva Trio Gryta 7,0 ltr. 24 cm. White Line

  Eva Trio Gryta 7,0 ltr. 24 cm. White Line
  Gryta från Eva Trio med en praktisk storlek och låg vikt. Den är väldigt användarvänlig och finns i 4 storlekar, så att du har en för varje behov. Eva Trio är Eva Solos mest berömda gryt och pannserie. Trio står för de tre materialen gjutjärn, aluminium och koppar, med egenskaper som k
 • Tefal Nordica Gryta med glaslock 2 liter

  Tefal Nordica Gryta med glaslock 2 liter
  Nordica Grytan från Tefal har ett nordiskt utseende och en funktionell design. Den praktiska grytan är tillverkad av rostfritt stål av hög kvalitet, och du garanteras en jämn värmefördelning när du lagar mat tack vare den tjocka och robusta bottnen. Dessutom är grytan kompatibel med alla sp
 • Gryta 3,0l Nordic Kitchen

  Gryta 3,0l Nordic Kitchen
 • Le Creuset - Signature Gjutjärnsgryta rund 24 cm 5 L Vulkan

  Le Creuset - Signature Gjutjärnsgryta rund 24 cm 5 L Vulkan
  Den runda grytan i gjutjärn från Le Creuset är en oumbärlig klassiker i köket. Sedan 1925 har grytan tillverkats i högsta kvalitet på Le Creusets eget gjuteri i Frankrike. Gjutjärn är känt för att vara ett av de bästa materialen till matlagning då värmen fördelas jämnt i grytan. Detta gör den perfekt till exempelvis grytor eller grytbröd.Tack vare den emaljerade insidan kan du på ett säkert sätt förvara maten i grytan över natten utan att grytan rostar. Emaljen gör även grytan enkel att rengöra.Gjutjärnsgrytan håller sig varm långt efter att plattan stängs av, vilket ger bra förutsättningar för energisnål matlagning. Samtidigt är detta en optimal egenskap vid servering av den färdiglagade maten som håller sig varm på bordet.Grytan finns i ett brett urval av Le Creusets välbekanta färger så att den matchar köket och dukningen. Gjutjärnsgrytan kan användas på alla värmekällor inklusive induktion och tål dessutom både grill, ugn och att diskas i diskmaskin. Livstidsgaranti mot uppvisande av kvitto. Volym 5 liter.
 • KitchenAid Cookware Collection Gryta m/lock rostfritt stål 20 cm

  KitchenAid Cookware Collection Gryta m/lock rostfritt stål 20 cm
  Uppdatera ditt köksgeråd med denna eleganta gryta från KitchenAid. Denna gryta har en stilren, borstad ståldesign som kan göra det lilla extra för köket. Här ingår lock och grytan finns i två olika storlekar: 20 cm och 24 cm i diameter.Grytan är tillverkad i rostfritt stål och har en kä
 • Fiskars Norden Gryta Gjutjärn 6 L - Grytor Björk Svart

  Fiskars Norden Gryta Gjutjärn 6 L - Grytor Björk Svart
  Robust gjutjärnsgryta med lock från Fiskars Norden-serie som är inspirerad av den nordiska naturen. Grytan är tillverkad i Finland och består av högkvalitativt gjutjärn med egenskaper som är optimala vid all sorts matlagning då gjutjärn är ett material som tål höga temperaturer (ugnssäker upp till 240 °C) och håller värmen extremt bra. Den emaljerade ytan förhindrar maten från att bränna fast, och det är tack vare den unika mineralbehandlingen Thermium som ger grytan dess non-stick-egenskaper. En annan unik funktion finns på locket, där det ligger ett avtagbart träunderlagg av finsk björk som passar perfekt för att lägga under grytan på middagsbordet.Grytan är enkel att rengöra då den inte rostar och behöver inte behandlas på något sätt. Det är rekommenderat att diska grytan för hand. Shoppa Grytor och mer Pannor & Kokkärl hos Royal Design.
 • Garonne Mini Gryta gjutjärn 0,7 liter

  Garonne Mini Gryta gjutjärn 0,7 liter
 • Le Creuset - Gjutjärnsgryta rund 32 cm 7 L Cerise

  Le Creuset - Gjutjärnsgryta rund 32 cm 7 L Cerise
  Den runda grytan i gjutjärn från Le Creuset är en oumbärlig klassiker i köket. Sedan 1925 har grytan tillverkats i högsta kvalitet på Le Creusets eget gjuteri i Frankrike. Gjutjärn är känt för att vara ett av de bästa materialen till matlagning då värmen fördelas jämnt i grytan. Detta gör den perfekt till exempelvis grytor eller grytbröd.Gjutjärnsgrytan håller sig varm långt efter att plattan stängts av vilket ger bra förutsättningar för energisnål matlagning. Samtidigt är detta en optimal egenskap vid servering av den färdiglagade maten som håller sig varm på bordet.Grytan finns i ett brett urval av Le Creusets välbekanta färger så att den matchar köket och dukningen. Gjutjärnsgrytan kan användas på alla värmekällor inklusive induktion och tål dessutom både grill, ugn och att diskas i diskmaskin. Livstidsgaranti mot uppvisande av kvitto.
 • Scanpan - CTX Gryta med lock 4,8 L Rostfri

  Scanpan - CTX Gryta med lock 4,8 L Rostfri
  Gryta med glaslock och rejäla handtag från Scanpans prisbelönta serie CTX. CTX eller ”Ceramic Titanium Extreme”, är ett teknologiskt genombrott som kombinerar högklassig beläggning med rostfritt stål och skapar en produkt helt i en klass för sig.Grytan består av fem lager, var och en med sin egen funktion - bland dem stål för hållbarhet och induktionskompatibilitet och en aluminiumkärna med utmärkt värmefördelning. Med sin unika non stick-beläggning är kärlet både slitstarkt och lättarbetat.- Non stick-beläggning - slitstark och lätt att rengöra- Jämn värmefördelning- Ugnssäker upp till 260°C- Lätt att lyfta- Passar alla värmekällor- Glaslock med ståldetaljer
 • Impact Gryta 3,2L 20 cm

  Impact Gryta 3,2L 20 cm
 • Gryta 0,7L Kockums Blue

  Gryta 0,7L Kockums Blue
 • Staub Musselgryta i Gjutjärn 2 L - Grytor Svart

  Staub Musselgryta i Gjutjärn 2 L - Grytor Svart
  Gjutjärn är det material som leder och håller värmen bäst. Alla långpannor och former är emaljerad på insidan och utsidan. Tål maskindisk, men handdisk är att rekommendera. Shoppa Grytor och mer Pannor & Kokkärl hos Royal Design.
 • Gjutjärnsgryta 30cm shallow

  Gjutjärnsgryta 30cm shallow
  Vacker, robust och exklusiv gjutjärnsgryta från Denby
 • Markus Aujalay Classic Gryta 4,7 L.

  Markus Aujalay Classic Gryta 4,7 L.
  Uppgradera köket med en gryta av allra högsta kvalitet med två handtag och glaslock. Grytan är uppbyggd av flera lager för att ge bästa värmefördelning och effekt: 0,7 mm 18/10 rostfritt stål, 4,5 mm aluminiumisolering samt 0,5 mm 430-stål i bottnen. Grytan passar alla spishällar inklusiv
 • Staub - Gryta 0,25 L rund Röd

  Staub - Gryta 0,25 L rund Röd
  En mindre gryta i gjutjärn, perfekt till olika efterrätter som chokladmousse och sufflé. Grytan har även den perfekta storleken för servering av potatisgratäng eller andra tillbehör som serveras i små portioner. Ugnsfast upp till 260°C.
 • Woll Concept gryta inklusive lock 20 cm.

  Woll Concept gryta inklusive lock 20 cm.
  Gryta från Woll's Concept serie, som består av en hållbar inkapslad stålbas med en 6,2 mm tjock aluminiumplatta, vilket innebär att du får en bättre värmefördelning. Grytan har ett multifunktionellt lock som har en lätt lutning. Denna Woll gryta är den perfekta kombinationen mellan design
 • Demeyere Apollo Gryta med lock 30 cm 16L

  Demeyere Apollo Gryta med lock 30 cm 16L
  Demeyere är en belgisk tillverkare som sedan starten 1908 har blivit världskända för sin produktion av köksredskap i rostfritt stål, vilka står för funktionalitet, effektivitet och hållbarhet. Demeyere utvecklar sina produkter med den moderna, professionella kockens behov i fokus. Det tekni
 • Eva Solo - White Line Gryta 4,8 L

  Eva Solo - White Line Gryta 4,8 L
  Gryta från Eva Solo serien White Line. Praktisk storlek med en slitstark keramisk beläggning som gör grytan lättdiskad. Bra värmeledningsförmåga, som fördelar värmen jämnt. Den hårda keramiska beläggningen tål hög värme och serien är därför oerhört robust och tålig och lämpar sig väl för daglig matlagning. Kan användas på alla värmekällor, inklusive induktion. Tål maskindisk.
 • Intuition Gryta 36 cm 20,3l Rostfritt stål

  Intuition Gryta 36 cm 20,3l Rostfritt stål
 • Le Creuset - Signature Minigryta Stengods 0,25 L Bamboo

  Le Creuset - Signature Minigryta Stengods 0,25 L Bamboo
  Med denna mini-stengodsgryta från Le Creuset kan du göra charmerande individuella portioner. Prova till exempel att göra gratäng, suffléer, muffins eller chokladmousse i grytan, och överraska dina gäster med en elegant portionsrätt. Grytan har även den perfekta storleken för servering av ost, salsa och dipp. Locket gör det möjligt att värma såser i mikrovågsugn eller att hålla ditt snacks fräscht.Klarar temperaturer från -18 °C upp till 260 °C.
 • Rund gryta 24 cm 4,8 liter Bordeaux

  Rund gryta 24 cm 4,8 liter Bordeaux
 • Gryta Rund 4 L Ø 24 cm Röd

  Gryta Rund 4 L Ø 24 cm Röd
 • Fiskars Rotisser Gryta 3,5l - Grytor Svart

  Fiskars Rotisser Gryta 3,5l - Grytor Svart
  Rotisser Gryta 3,5l från Fiskars. Grytor Svart . Shoppa Grytor och mer Pannor & Kokkärl hos Royal Design.
 • Mauviel Cook Style gryta med stållock, 5,7 liter

  Mauviel Cook Style gryta med stållock, 5,7 liter
  I Normandie har Mauviel skapat vackra grytor och pannor sedan 1830, och deras eleganta design har följt med genom åren. Cook Style-kollektionen är tillverkad i rostfritt stål och fungerar på alla typer av spisar, inklusive induktion, vilket naturligtvis även gäller denna fina gryta med lock.
 • Stekgryta 32 Volcanic

  Stekgryta 32 Volcanic
 • Stengodsgryta till Slowcooker med Termometer 4,7L

  Stengodsgryta till Slowcooker med Termometer 4,7L
 • Rund Gryta Meringue 4,2 L

  Rund Gryta Meringue 4,2 L
 • Big Green Egg - Gjutjärnsgryta Dutch Oven

  Big Green Egg - Gjutjärnsgryta Dutch Oven
  Gjutjärnsgrytan Dutch Oven från Big Green Egg är en mångsidig gryta, perfekt till din EGG-grill att koka, sjuda och steka i. Grytan kan alltså bland annat användas för att tillaga alla typer av rätter som lagas i ett enda kokkärl, så som köttgrytor, potatis- och grönsaksgrytor, soppor och stuvningar. Gjutjärnet fördelar värmen över hela grytan och det tunga locket på hållerkvar fukten. Eller använd den utan lock och ge alla dina ingredienser den unika Big Green Egg-smaken. I båda fallen blir grytköttet härligt saftigt och mört.
 • Le Creuset Signature Rund Gryta 26 cm 5,3 L Röd

  Le Creuset Signature Rund Gryta 26 cm 5,3 L Röd
  Gjutjärnsgryta i välkänd Le Creuset kvalitet i en härlig klarröd färg! En ny generation ikoniska gjutjärnsprodukter från Le Creuset anpassad till den moderna familjens önskemål och behov. Framtidens gjutjärnsprodukter från Le Creuset kombinerar det bästa från de befintliga produkt
 • Le Creuset - Signature Gjutjärnsgryta rund 24 cm 4,2 L Svart matt

  Le Creuset - Signature Gjutjärnsgryta rund 24 cm 4,2 L Svart matt
  Den runda grytan i gjutjärn från Le Creuset är en oumbärlig klassiker i köket. Sedan 1925 har grytan tillverkats i högsta kvalitet på Le Creusets eget gjuteri i Frankrike. Gjutjärn är känt för att vara ett av de bästa materialen till matlagning då värmen fördelas jämnt i grytan. Detta gör den perfekt till exempelvis grytor eller grytbröd.Tack vare den emaljerade insidan kan du på ett säkert sätt förvara maten i grytan över natten utan att grytan rostar. Emaljen gör även grytan enkel att rengöra.Gjutjärnsgrytan håller sig varm långt efter att plattan stängts av vilket ger bra förutsättningar för energisnål matlagning. Samtidigt är detta en optimal egenskap vid servering av den färdiglagade maten som håller sig varm på bordet.Grytan finns i ett brett urval av Le Creusets välbekanta färger så att den matchar köket och dukningen. Gjutjärnsgrytan kan användas på alla värmekällor inklusive induktion och tål dessutom både grill, ugn och att diskas i diskmaskin. Livstidsgaranti mot uppvisande av kvitto.
 • Le Creuset - 3Ply Pastagryta med insats 20 cm 5 L

  Le Creuset - 3Ply Pastagryta med insats 20 cm 5 L
  Denna funktionella gryta från Le Creuset är gjord med 3-ply teknik i tre skikt, rostfritt stål och aluminium av högsta kvalitet binds samman och bildar ett material som sprider värmen jämnt över hela grytan. Det tillhörande locket sluter tätt och bevarar fukt, smak, alla näringsämnen och grytans material snabba med sin jämna värmefördelning gör att att grytan passar perfekt i varje kök. Tillverkad i rostfritt stål och passar perfekt för att tillaga alla möjliga utsökta rätter, allt ifrån såser, stuvningar, mustiga grytor eller koka ris. Den smarta insatsen gör att du kan koka pasta utan att behöva slå av pastan i ett durkslag eller så kan du använda den till att ångkoka grönsaker eller fisk. Grytan är även utrustad med en smart hällpip så du lätt kan hälla utan spill. Vid matlagning utan fett, förvärm grytan på medelhög temperatur i cirka två minuter. Sedan kan du tillsätta maten. Lämna inte grytan utan uppsyn, låt inte non-stick ytan bli för varm då det kan skada grytan. Innan första användningen: Diska din Le Creuset gryta i varmt vatten med diskmedel, skölj sedan och torka noggrant. Förbered den invändiga non-stick ytan genom att smörja in den med vegetabilisk olja med hjälp av en mjuk trasa och skölj sedan ur överbliven olja.Fyll grytan med vegetabilisk olja så botten täcks. Värm upp oljan försiktigt och rotera din gryta så oljan täcker även väggarna på grytan. Ta av den från värmen och låten kallna innan du torkar av oljan med pappershanddukar. Nu är grytan redo att användas.

Grytor som funkar på induktionshäll

En induktionshäll har många fördelar jämfört med traditionella spisar. De är mer effektiva med energin och därför ett bra energisnålt alternativ. Det finns dock en nackdel och det är att inte alla kokkärl fungerar att använda på hällen.

För att ett kokkärl ska kunna fånga upp energin från en induktionshäll måste kärlet vara tillverkat i ett magnetiskt material. Om du har en häll med induktion kan du enkelt testa om grytan är magnetisk med en liten magnet, typ en kylskåpsmagnet.

Grytor som innehåller järn, gjutjärn och titan funkar bra. Här finns ju till exempel franska Le Creuset buffetgryta och gedigna, svenska Skeppshults gjutjärnsgryta. Även vissa typer av rostfritt stål kan värmas upp på induktionshällar. Material som inte fungerar är koppar, glas och aluminium.

Specialgrytor för speciell matlagning

En del maträtter tillagas på speciella vis. Då behöver man en viss typ av gryta och kan inte plocka vilken som helst. Vi tänker bland annat på fondue som både tillagas och serveras i en specialgryta. Severin har tagit fram en elektrisk fonduegryta som är enkla att använda.

ilead