Grytor

Se vår översikt med grytor och kokkärl du kan köpa på nätet. Börja här när du ska köpa en ny gryta för din matlagning. Är du ute efter ett specifikt varumärke kan du välja det i menyn här.

Populärt inom grytor

 • Skeppshult - Järnlock till oval Gryta 4 L

  Skeppshult - Järnlock till oval Gryta 4 L
  Järnlock som passar till Skeppshults ovala 4-litersgryta av gjutjärn.
 • Anders Petter - Stenfors Gjutjärnsgryta oval 6,3 L Röd

  Anders Petter - Stenfors Gjutjärnsgryta oval 6,3 L Röd
  Stenfors Gjutjärnsgryta från Anders Petter är en stor och robust gryta som passar till alla hushåll, små som stora. Den ovala grytan är tillverkad i emaljerat gjutjärn och ger en jämn värmefördelning som bevarar värmen ända upp till kanten. Tack vare den emaljerade insidan kan du på ett säkert sätt förvara maten i grytan över natten utan att grytan rostar. Emaljen gör även grytan enkel att rengöra. Knopparna i locket gör att kondens inte lägger sig runt kanterna, utan istället rinner direkt tillbaka ner i kärlet. Ett måste för dig som älskar att laga mat!Stenfors är serien för dig som ställer höga krav på materialval, hållbarhet och prestanda. Helt enkelt köksserien med en känsla för detaljer.Anders Petter Stenfors Gjutjärnsgryta rymmer 6.3 liter och passar perfekt till långkoket och är även fin att ställa fram på matbordet vid servering.Stenfors är en serie i Cerveras eget varumärke Anders Petter. Stenfors är framtagen för dig som vill ha köksprodukter av hög kvalité, med genomtänkta material och snygga detaljer.
 • Skeppshult Gryta rund 5,5 liter Med Järnlock

  Skeppshult Gryta rund 5,5 liter Med Järnlock
  Skepphult Grytor är en serie gjutjärnsgrytor i en stilren och klassisk design, de finns i rund eller oval form samt i varierande storlek. Denna 5,5 liters gryta i rund form med järnlock är utmärkt att laga traditionella viltgrytor i och kan med fördel serveras direkt ur på bordet då den är både vacker och håller maten varm.Skeppshult Gryta rund 5,5 liter med järnlock med handtag i gjutjärnVikt 6,6 kgSkeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Österlen. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett s k Natural Non-Stick skydd, utan tillsats av några kemikalier.Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld. Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn. Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.Skötselråd: - Diska alltid dina Skeppshult pannor och grytor för hand med varmt vatten utan diskmedel.- När du ska grovrengöra din panna: Täck botten på pannan med grovsalt. Värm sedan upp pannan på hög temperatur i 1-2 minuter. Häll bort saltet och torka ur pannan med papper. Efter detta får din produkt en grå nyans, detta betyder att du nu kan bränna in din produkt med ny rapsolja:- Torka produkten och häll på några droppar rapsolja så att det blir ett tunt lager.- Ställ produkten på hög värme på spisen.- Efter 10-15 minuter har oljan bränts in och produkten är återigen svart.- Om matrester bränns fast kan pannorna rengöras med svinto eller liknande, varefter man bör bränna in stekpannan igen. Samma behandling gäller vid eventuell rost.
 • Essentials Gryta med lock 3,2L

  Essentials Gryta med lock 3,2L

Fler tips på grytor

 • Gryta 5,0 liter

  Gryta 5,0 liter
  Praktisk, tålig och prisvärd gryta från Kökskungen.
 • Staub Cocotte Chistera traktörgryta 24 cm 2,4 liter, svart

  Staub Cocotte Chistera traktörgryta 24 cm 2,4 liter, svart
  Detta är ett köksredskap som är svårt att leva utan efter man väl har testat den en gång. Staubs sautépanna imponerar inte bara med sitt utseende utan även med sin design och sitt material. Den är både hållbar, klarar av flera värmekällor och ser till att värma maten jämt utan att bränna fast den.Tack vare den unika, så kallade nederbördseffekten skiljer sig Cocotte-produkterna från mängden och konkurrenterna. Nederbördseffekten är en smart och miljövänlig innovation från Staub som skapar en regnskogsliknande effekt för din mat under tillagningen, vilket innebär att alla smakrika ångor som uppstår tas tillvara istället för att kondenseras bort. Locket på grytan är extra tättslutande och kapslar in all ånga i gryta. Locket har piggar i taket som fångar upp ångan och tack vare dessa jämt fördelade piggar droppar sedan ångan tillbaka på maten igen. Mer hållbar matlagning än så här blir det inte!
 • Dangrill Serveringsgryta med bambubricka

  Dangrill Serveringsgryta med bambubricka
  Gör läckra gryträtter på din grill med denna fina gryta från Dangrill. Till grytan får du en läcker bricka av oljad bambu som både fungerar som en serveringsbricka och som bordsskydd. Gjutjärn är ett robust och hållbart material som bara blir bättre med tiden. Det kan hålla mycket höga temperaturer och det håller även värmen bra efter att grytan ställts på bordet.Brickan mäter 15 x 13 x 1,5 cm.
 • Zwilling - Pico Gryta/Glaslock hög 1,4 L

  Zwilling - Pico Gryta/Glaslock hög 1,4 L
  Liten gryta med höga kanter och silikonförstärkt glaslock för optimal tillagning.Serien Pico från Zwilling består av en serie kastruller, grytor och stekpannor för det lite mindre hushållet. Kärlen är tillverkade i högkvalitativt, blankpolerat rostfritt 18/10 stål med sandwhich-botten Sigma Classic med en aluminiumkärna för jämn och effektiv värmefördelning.
 • Skeppshult Fonduegryta 1,5 liter med brännare

  Skeppshult Fonduegryta 1,5 liter med brännare
  Klassiskt fonduegryta i gjutjärn med brännare från Skeppshult. Fonduegafflar medföljer ej. Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett sk. Natural non-stick skydd, utan tillsats av några kemikalier. Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten. Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld.Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn. Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.
 • Gryta 7,0 liter

  Gryta 7,0 liter
  Praktiskt, tåligt och prisvärt husgeråd från Kökskungen.
 • Gryta 18/8-stål 10L

  Gryta 18/8-stål 10L
 • Eva Solo - White Line Gryta 2,5 L

  Eva Solo - White Line Gryta 2,5 L
  Gryta från Eva Solo serien White Line. Praktisk storlek med en slitstark keramisk beläggning som gör grytan lättdiskad. Bra värmeledningsförmåga, som fördelar värmen jämnt. Den hårda keramiska beläggningen tål hög värme och serien är därför oerhört robust och tålig och lämpar sig väl för daglig matlagning. Kan användas på alla värmekällor, inklusive induktion. Tål maskindisk.
 • Garcima Gryta djup och vid i polerat kolstål 50 cm18 liter

  Garcima Gryta djup och vid i polerat kolstål 50 cm18 liter
  En vid och djup gryta i polerat kolstål. passar bra på gasbrännare M-400 och M-350.Använd för att tillaga såsiga rätter i utomhus på din gasolbrännare. Fungerar på alla typer av värmekällor  Mått: 50 cm i överkant
 • Rund Gryta 24 cm Deep Teal

  Rund Gryta 24 cm Deep Teal
 • Eva Solo Nordic Kitchen Gryta 6 L - Grytor Aluminium Svart

  Eva Solo Nordic Kitchen Gryta 6 L - Grytor Aluminium Svart
  Nordic Kitchen gryta från Eva Solo som är optimal för att tillaga grönsaker, soppor och grytor samt för att bräsera och steka kött. Tillverkad i aluminium med PFTE-beläggningen Slip-Let® för enkel rengöring och förhindra fastbränd mat. Grytan går att använda på alla sorters värmekällor, inklusive induktion. Både grytan och dess lock tål höga temperaturer vilket gör att den även går att använda i ugnen. Lätt att rengöra tack vare beläggningen. Tål maskindisk. Tillverkad i lätthanterligt aluminium Platta handtag för ordentligt grepp Passar alla sorters värmekällor, inklusive induktion Tål maskindisk Shoppa Grytor och mer Pannor & Kokkärl hos Royal Design.
 • Lodge Gjutjärnsgryta 4,73 liter

  Lodge Gjutjärnsgryta 4,73 liter
  En rejäl gjutjärnsgryta med lock från Lodge Cast Iron.Denna gjutjärnsgryta är en favorit bland kockar i alla åldrar. Det högkvalitativa gjutjärnet sprider värmen utmed hela grytan, så tillagningen alltid blir så jämn som möjligt, och bevarar tillsammans med det medföljande locket värmen under en lång tid. Fungerar på alla värmekällor inklusive induktion, öppen eld och ugn. Formen levereras instekt och färdig för dig att använda.Material: Gjutjärn.Volym: 4,73 liter.Diameter: 26 cm.Höjd: 11,6 cm.Skötselråd- Diska alltid dina gjutjärnsprodukter från Lodge Cast Iron för hand med varmt vatten utan diskmedel.Hjälp! Min panna har rostat!?!När en gjutjärnsprodukt inte har stekts in korrekt kan det uppkomma rost. Det är väldigt enkelt att fixa. Skrubba bort den värsta rosten, diska sedan rejält (eventuellt med milt diskmedel), torka hela produkten, täck sedan produkten med ett tunt lager rapsolja på hela stekytan och ställ den på hög värme på plattan i 10-15 minuter. Om problemet kvarstår måste du återupprepa diskningen och sedan genomföra en ny instekning (Instruktioner nedan). Hur steker man in en produkt?- Skrubba produkten med stålull för att få bort matrester eller rost, diska sedan med borste och eventuellt milt diskmedel.- Torka av hela produkten och häll på några droppar rapsolja och smörj in så att det blir ett tunt lager på hela stekytan.- Ställ in produkten vänd i ugnen på 180° C. Det kan vara bra att lägga ett lager med aluminiumfolie under produkten för att slippa spill av oljan. - Låt produkten brännas i ugnen i ca 1 timme och sedan svalna av sig själv i ugnen.
 • Fiskars Norden gryta 6 L gjutjärn

  Fiskars Norden gryta 6 L gjutjärn
  Denna snygga och funktionella gryta kommer från Fiskars högkvalitativa serie Norden. Inspirationen har hämtats från norden och dess natur, och resultatet har blivit tidlösa ting som passar perfekt i ditt hem. Den smarta grytan har en kapacitet på hela 6 liter, vilket gör att du får plats med väldigt mycket mat. Materialet består av gjutjärn, som tål höga temperaturer väldigt bra. Gjutjärn är perfekt för långkok, och har naturliga non-stickegenskaper. Dessutom har ytan fått en mineralbehandling som framhäver dessa egenskaper ytterligare. Grytan är överlägsen på det sätt att du slipper bry dig särskilt mycket om underhållet. Den rostar inte och du behöver inte själv göra någon avancerad ytbehandling. Den snygga detaljen på grytans lock är gjord i finskt björkträ och är löstagbar. Alla produkter i Norden-serien är tillverkade i Finland med respekt för nordiska matlagningstraditioner.  Specifikationer:- Kapacitet: 6 L- Material: Gjutjärn- Tål höga temperaturer.- Mineralbehandling, Thermium, framhäver non-stickegenskaper. - Avtagbar detalj i finskt björkträ på locket. - Tillverkad i Finland. - Lättskött.  - Ugnssäker upp till 240°.
 • Air Gryta med Lock 3,1 liter Ø20 cm Aluminium Röd

  Air Gryta med Lock 3,1 liter Ø20 cm Aluminium Röd
 • GreenPan Craft Gryta 24 cm

  GreenPan Craft Gryta 24 cm
  Laga läckra rätter och välsmakande tilbehör till middagen i denna stilrena Craft gryta från GreenPan. Grytan har en elegant look och hållbar design som håller länge och tål intensivt dagligt bruk. Detta är bland annat på tack vare pannans Thermolon ™ Infinity keramiska non-stick beläggning, som är förstärkt med diamanter, vilket gör grytan extremt hållbar och garanterar en snabb och jämn uppvärmning för fina resultat. Grytans förstärka insida gör den extra tålig mot t.ex. repor. Det rostfria stålhandtaget har en PVD-beläggning vilket gör den både ugnssäker och mer hållbar. Grytan verkar på alla typer av spisplattor, inklusive induktion. Dessutom är den ugnsfast och tål maskindisk.
 • Oval Gryta Pearl Signature

  Oval Gryta Pearl Signature
 • Tefal Air Oval Gryta 3,1 L/20 Cm - Grytor Aluminium Grå

  Tefal Air Oval Gryta 3,1 L/20 Cm - Grytor Aluminium Grå
  Grytan från Tefal är tillverkad av gjutet aluminium med en lätt vikt med en keramisk beläggning för enkel rengöring. Den har ett dekorativt lock med en guldfärgad knopp med en ojämn yta på insidan för optimal funktionalitet. Fungerar på alla hällar, inklusive induktionshäll. Välj mellan olika storlekar. Om grytan från Tefal- Keramisk beläggning.- Gjord av aluminium.- Lock med en ojämn yta.- Välj mellan olika färger och storlekar.- Produkten är kompatibel med gas, el- och keramikhällar. Skötselråd för grytan- Tål diskmaskin.- Ugnsfast. Shoppa Grytor och mer Pannor & Kokkärl hos Royal Design.
 • Gjutjärnsgryta 4L med steklock

  Gjutjärnsgryta 4L med steklock
 • Combekk Gjutjärnsgryta emaljerad 28 cm. Orange

  Combekk Gjutjärnsgryta emaljerad 28 cm. Orange
  Gjutjärnsgrytan från Combekk är utmärkt för alla olika sorters matlagning då den fungerar på alla värmekällor inklusive induktion. Den har en högkvalitativ beläggning som gör användningen mycket enkel. Den är dessutom tillverkad av 100% återvunnet material från fabriksproduktionen och är gjord att vara så lätt som möjligt.
 • Function 4 Gryta 3,9L Hög Stål

  Function 4 Gryta 3,9L Hög Stål
 • Grytstapel 2 delar - Gryta 3,0 liter + Omelettpanna 23 cm

  Grytstapel 2 delar - Gryta 3,0 liter + Omelettpanna 23 cm
 • Gryta Amandine 3,3 L Gryta Rostfritt stål

  Gryta Amandine 3,3 L Gryta Rostfritt stål
 • AMT Gastroguss Gryta 24 cm 6,5 L

  AMT Gastroguss Gryta 24 cm 6,5 L
  En gryta på 6,5 liter från AMT Gastroguss. Grytan som är tillverkad i aluminium är fantastiskt tålig tack vare en ytbehandling som innefattar 4 lager med keramiska partiklar. Grytan är lättskött och korrosionsfri. Grytan fungerar på alla spisar, även induktion.-24 cm Ø-6,5 liter-Aluminium
 • Fiskars Rotisser gryta 3,5 L/22 cm

  Fiskars Rotisser gryta 3,5 L/22 cm
  Rotisser-serien har den bästa designen och de bästa materialen. Aluminiumstommen leder värme extremt väl och non stick-beläggningen är slitstark. Produkterna är optimerade för glaskeramikhällar, men fungerar på alla spishällar.Tillverkad av aluminium vilket leder värme extremt väl. Energy Base-teknologin hettar upp pannan upp till 50 % snabbare på en glaskeramikhäll. Hardtec Superior-beläggningen är non-stick och extremt slitstark. Tål maskindisk. Tål metallredskap. Ugnssäker upp till 240 °C. Aluminium energibotten som är 5,5 mm tjock.Design: Pentagon Design.       Hardtec Superior-beläggning med stålhandtag. Diameter: 22 cm.Volym: 3,5 liter.
 • Kitchen Craft World Of Flavours Gryta 21 Cm - Grytor Gjutjärn Svart

  Kitchen Craft World Of Flavours Gryta 21 Cm - Grytor Gjutjärn Svart
  Grytan från Kitchen Craft har en japansk design i emaljerat gjutjärn med en jämn värmefördelning perfekt för att tillaga flera olika rätter. Den har en liten, praktisk storlek med ett vackert lock i trä med två smala handtag. Fungerar på alla hällar, inklusive induktionshäll. Passar för traditionell japansk matlagning. Om grytan från Kitchen Craft- Gjord av gjutjärn.- Från serien World of Flavours.- 1 års garanti.- Passar för Ramen & Kastu curry.- Ugnsfast upp till 200 °C. Skötselråd för grytan- Handdisk rekommenderas. Shoppa Grytor och mer Pannor & Kokkärl hos Royal Design.
 • Produre Pro Gryta 3,5 L

  Produre Pro Gryta 3,5 L
 • Soppgryta 30 L 18/8 Rostfritt stål

  Soppgryta 30 L 18/8 Rostfritt stål
 • Skeppshult - Gryta rund med glaslock 4 L

  Skeppshult - Gryta rund med glaslock 4 L
  Traditionell gryta med glaslock från Skeppshult. Denna gjutjärnsgryta kan du med rätt skötsel ha hela livet. Grytan har en naturlig non-stickyta av svensk ekologisk rapsolja som förbättras med tiden - gjutjärnskärl är gjorda att hålla år efter år. Trots att värmekällor kommer och går kommer alltid gjutjärnet bestå - denna gryta kan du nämligen ha på alla värmekällor, från öppen eld till induktionshäll. I en väl infettad gjutjärnspanna behövs det dessutom inte mycket fett.Botten är hela 5 mm tjock och sprider värmen jämnt för att ge en fin stekyta. Varje detalj gjuts i en unik sandform i Skeppshults gjuteri i de småländska skogarna, och kanterna slipas för hand. Därför blir varenda skepphultprodukt unik och ingen är den andra exakt lik. Alla Skeppshults produkter tillverkas med 25 års gjutjärnsgaranti.
 • Oval gryta 31 Black

  Oval gryta 31 Black
 • Skeppshult - Gryta Järnhälsa 3L

  Skeppshult - Gryta Järnhälsa 3L
  Gjutjärnsgrytan i serien Järnhälsa från Skeppshult är naturlig, enkel, robust och fungerar på alla värmekällor. Lock i värmetåligt glas (200°C) pryds av en mässingsknopp som en ögla. Den eleganta designen ger en sofistikerad och stilren känsla hos grytan som passar in i varje kök. Namnet Järnhälsa har serien fått efter det hälsosamma, naturliga tillskott av järn som fås när maten lagas i gjutjärn. Den här grytan är ett stolt hantverk från gjuteriet i de småländska skogarna av högsta kvalitet, med 25 års gjutjärnsgaranti.Använd gjutjärnsgrytan för att tillaga exempelvis en klassisk sjömansgryta eller festliga moules frites. Gjutjärn använder värmen optimalt och fördelar den jämt och effektivt, vilket betyder att du får det bästa resultatet och samtidigt minimalt med energiåtgång. Med en naturlig non-stickyta som förbättras med användande är denna gryta- precis som alla stekkärl från Skeppshult- gjorda för att hålla, år efter år, från generation till generation. Sedan 1906 har Skeppshult hangjutit sina produkter enligt gamla traditioner och är idag det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som producerar hushållsprodukter i gjutjärn. Det är ett enkelt men ändå krävande hantverk. Varje detalj gjuts i en unik sandform som sedan slås sönder. Därför blir varenda skepphultprodukt unik och inte den andra exakt lik. Produkterna tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i rent tackjärn. Inget skrot används vilket garanterar ett rent och hälsosamt gjutjärn, av vilket en liten mängd avges till maten under tillagning. - Tillverkad i Sverige med 25 års gjutjärnsgaranti. - Lock i värmetåligt glas (200°C) med ögla i mässing. - 5 mm tjock botten för att sprida värme jämnt, få fin stekyta och för att hålla formen i generationer - Konkavt precisionssvarvad botten som gör att pannan står stabilt på spisen även vid mycket hög värme - Handslipade kanter runt om pannan - Naturliga material: gjutjärn, trä, stål och inbränd olja. - Vikt: 4,3 kg. - Kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld. - Non-stickyta som förbättras med användande av svensk ekologisk rapsolja.· Dubbla handtag som förenklar hantering
 • Vivian Gryta 2,1 L Aluminium

  Vivian Gryta 2,1 L Aluminium
 • Staub Rund Gryta 30 cm 8,35 liter Svart

  Staub Rund Gryta 30 cm 8,35 liter Svart
  Staub gjutjärnsgryta svart 30 cm, 8,35 liter  Staub- En smak för kvalité Staub strävar efter perfektion och utformar köksartiklar i emaljerat gjutjärn genom att kombinera tradition och innovation. Staubs resa började i Alsace-regionen i Frankrike som är välkänd för sin rika historia, hantverk och gastronomi. Grundaren Francis Staubs filosofi var att skapa de ultimata kokkärlen och genom att kombinera teknologi och tradition utformade han 1974 sin första gjutjärnsgryta. Resultatet har blivit ett brett sortiment av väldesignade produkter, som kvalitetsmässigt är i absolut toppklass.  Staubs unika gjutjärnsgrytor Grytorna håller värmen fantastiskt bra och locken är helt täta och försluter ångan väl. Man uppnår energisnålare matlagning då gjutjärn är otroligt värmeledande, alltså kan maten värmas upp snabbt och sjuda på låg värme.  Dess patenterade lösning med små ”spikes” på insidan av locket gör att kondenserad ånga öser ner jämnt fördelat över maten. Detta fenomen gör maten mer smakrik och saftig. Man blandar i ingredienserna och sedan sköter grytan resten, enklare kan det inte bli! Grytornas specialutvecklade svarta emalj-interiör medför högre temperaturtålighet och gör grytan mer slitstark och reptålig. Emaljen medför även praktiska fördelar- att grytan är lätt att rengöra och underhålla. De kulinariska fördelarna är bättre bräsering, karamellisering och stekning.  Grytorna har 2-3 lager kvalitetsemalj utvändigt och den unika glansen och färgerna uppnås genom Staubs speciella Majolica teknik.  Mässingknoppen på locken tål upp till 250°C i ugnen.  Kan användas på alla värmekällor, även induktion.  Produkterna är mycket dekorativa och pryder alla bord, oavsett om du gillar minimalistiska eller storslagna bordsdekorationer.  SkötselrådHanddisk rekommenderas Bra att vetaStaub är ett varumärke som är välkänt och respekterat av många stora kockar i världen, bland de franska Paul Bocuse som använder Staub både privat och i sina prestigefulla michelinrestauranger.
 • Denby Pavilion Rund Gjutjärnsgryta 24 cm 4 l

  Denby Pavilion Rund Gjutjärnsgryta 24 cm 4 l
  En snygg gjutjärnsgryta som är perfekt när du vill göra storkok eller laga mat åt hela familjen. Den mångsidiga grytan är utmärkt till en läcker köttfärssås, pulled pork, en krämig soppa eller när du vill sautera grönsaker. Grytan är tillverkad i gjutjärn vilket är ett otroligt värmeeffektivt material som snabbt värms upp och bevarar värmen länge. Den läckra grytan går utmärkt att ta från spisen för att ställa på bordet när det är dags att servera maten. Tänk på att gjutjärnet blir väldigt varmt så använd en grillhandske så att du inte bränner dig. Grytan går att använda på alla värmekällor, inklusive induktion och ugn.  Specifikationer:- Material: Gjutjärn- 24 cm- Rymmer 4 liter- Tål alla värmekällor 
 • Staub Rund Gryta i 5,2 L - Grytor Gjutjärn Grön

  Staub Rund Gryta i 5,2 L - Grytor Gjutjärn Grön
  Gryta 5,2 liter i gjutjärn från varumärket Staub. Gjutjärn är det material som leder och håller värmen bäst. Alla långpannor och former är emaljerad på insidan och utsidan. Locken är helt täta och försluter ångan väl. Mässingknoppen på locken tål upp till 250°C i ugnen. Grytan kan användas på alla värmekällor, även induktion. Tål maskindisk, men handdisk är att rekommendera. Shoppa Grytor och mer Pannor & Kokkärl hos Royal Design.
 • Halo cast gjutjärnsgryta 24 cm

  Halo cast gjutjärnsgryta 24 cm
  Fantastisk gryta från Denby
 • Fiskars - Norden Gryta 5 L oval Gjutjärn

  Fiskars - Norden Gryta 5 L oval Gjutjärn
  En högkvalitativ gjutjärnsgryta från Fiskars som är inspirerad av nordisk natur och traditioner. Grytan har en innovativ kombination av premiummaterial som inte bara tål väldigt höga temperaturer utan också har ett mycket bra non-stick. Grytan rostar inte och behöver ingen ytbehandling, alltså är den mycket lätt att underhålla. Gjutjärn är perfekt för dig som gillar att tillaga grytor eller rätter där man vill ha långsam men hållbar värme. Grytan är tillverkad i Finland och du får med ett avtagbart träunderlägg tillverkad av finskt björk. Fiskas erbjuder dessutom 25 års garanti.
 • Anders Petter - Stenfors Gryta 5 L Keramisk Svart

  Anders Petter - Stenfors Gryta 5 L Keramisk Svart
  Gryta med keramisk beläggning och greppvänliga handtag från Anders Petters serie Stenfors. Grytan är tillverkad i aluminium och är belagd på insidan med två lager slitstark keramisk beläggning (EXCILON®). Maten bränns inte lika lätt vid och ovan egenskaper gör det även möjligt att använda mindre matfett.Grytan är försedd med en energisparande induktionsbas på 0,5 mm i rostfritt stål som genererar hög värmefördelning och leder till mer energisnål matlagning. Tack vare den magnetiska bottenplattan kan kokkärlet användas på alla typer av värmekällor, inklusive gas och induktion.Till grytan medföljer ett värmetåligt glaslock som är försett med ett litet ånghål för att undvika överhettning vid kokning.Grytan är ugnssäker upp till 200 °C och även locket tål denna temperatur.Stenfors är serien för dig som ställer höga krav på materialval, hållbarhet och prestanda. Helt enkelt köksserien med en känsla för detaljer.
 • Woll Diamond XR Logic gryta avtagbart handtag 24 cm.

  Woll Diamond XR Logic gryta avtagbart handtag 24 cm.
  Diamond XR Logic grytan kan användas på alla värmekällor, inklusive induktion. Du kan med ett tryck på knappen ta av handtaget och så kan grytan användas i ugnen. Grytan är tillverkad av gjuten aluminium och har en 5-lagers beläggning som innehåller diamantpartiklar.
 • Eva Solo Steel Line Gryta 4,8 L - Pannor & Kokkärl Rostfritt Stål

  Eva Solo Steel Line Gryta 4,8 L - Pannor & Kokkärl Rostfritt Stål
  Grytan från Eva Solo har tidlös design i rostfritt stål. Den har praktiska handtag på sidorna för enkel användning. Tillgänglig i olika storlekar. Om grytan från Eva Solo- Tillverkad av rostfritt stål.- Robust handtag.- Från serien Ole Palsby.- Extra slitstyrka.- Finns även som stekpanna.- Grytan kommer i olika storlekar. Skötselråd för grytan- Tål diskmaskin. Shoppa Pannor & Kokkärl och mer Köket hos Royal Design.
 • Gryta med pastainsats Silikonklädda handtag 6 liter

  Gryta med pastainsats Silikonklädda handtag 6 liter
 • Heirol Big Ear Gryta Med Lock Gjutjärn 24 Cm / 4 L - Grytor Svart

  Heirol Big Ear Gryta Med Lock Gjutjärn 24 Cm / 4 L - Grytor Svart
  Grytan från Heirol har en klassisk design i gjutjärn med två praktiska handtag på sidorna, perfekt till vardags och perfekt för långa middagar runt matbordet. Grytan har ett lock med en elegant knopp i stål. Kombinera med andra delar i serien och skapa din personliga look. Om grytan från Heirol - Big Ear uppskattas för den tidlösa designen i gjutjärn och det lättskötta materialet.- Fungerar på alla hällar, inklusive induktionshäll.- Ugnssäker.- Diameter: 24 cm.- Storlek: 4 L. Skötselråd för grytan - Låt produkten värmas upp långsamt vid användning.- Låt svalna efter användning och rengör med endast varmt vatten.- Torkas noggrant. Shoppa Grytor och mer Pannor & Kokkärl hos Royal Design.
 • Hard Face Steel gryta 3,5 L/20 cm

  Hard Face Steel gryta 3,5 L/20 cm
 • Gjutjärnsgryta 5 liter Emaljerad Grön

  Gjutjärnsgryta 5 liter Emaljerad Grön
 • Satake - Outdoor Gjutjärnsgryta 3,5 l

  Satake - Outdoor Gjutjärnsgryta 3,5 l
  Robust gjutjärnsgryta med medföljande lock och en volym på 3,5 L från japanska Satakes Outdoor-serie.Med denna praktiska gjutjärnsgryta får du en matlagningskompanjon som kommer att vara med dig länge. Laga till en riktigt god gryta för hela familjen därhemma eller ta med dig grytan i campingryggsäcken när du ska ut på äventyr. Utomhus eller inomhus spelar ingen roll, gjutjärnsgrytan från Satakes Outdoor-serie kan användas över alla typer av värmekällor – från vanliga spisar till eldgropar ute i naturen. Med sin volym på 3,5 L kan gjutjärnsgrytan laga till en riktigt festmåltid för hela campingsällskapet och det medföljande locket i gjutjärn gör att maten håller värmen för den som skulle vilja ta en till portion. För matlagning över öppen eld rekommenderar vi användning i kombination med Satakes XL-tripod.Det japanska knivföretaget Satake introducerades först på den svenska marknaden år 1998 och det tog inte lång tid innan de blev ett av de svenska mästerkockarnas favoritmärken tack vare köksknivarnas höga kvalité och förstklassiga elegans. Satakes sortiment innehåller inte bara fantastiska köks- och bruksknivar utan har också stekpannor, kastruller och gjutjärnsgrytor som även dem är framtagna med hållbarhet och kvalité som ledstjärnor, och tillsammans med knivarna gör de Satake till ett svårslaget köksmärke med en arsenal av produkter som gör sig perfekta i både vanliga och professionella kök. Satake – Love at first slice.
 • Anders Petter - Stenfors Gryta 3 L Keramisk Svart

  Anders Petter - Stenfors Gryta 3 L Keramisk Svart
  Gryta med keramisk beläggning och greppvänliga handtag från Anders Petters serie Stenfors. Grytan är tillverkad i aluminium och är belagd på insidan med två lager slitstark keramisk beläggning (EXCILON®). Maten bränns inte lika lätt vid och ovan egenskaper gör det även möjligt att använda mindre matfett.Grytan är försedd med en energisparande induktionsbas på 0,5 mm i rostfritt stål som genererar hög värmefördelning och leder till mer energisnål matlagning. Tack vare den magnetiska bottenplattan kan kokkärlet användas på alla typer av värmekällor, inklusive gas och induktion.Till grytan medföljer ett värmetåligt glaslock som är försett med ett litet ånghål för att undvika överhettning vid kokning.Grytan är ugnssäker upp till 200 °C och även locket tål denna temperatur.Stenfors är serien för dig som ställer höga krav på materialval, hållbarhet och prestanda. Helt enkelt köksserien med en känsla för detaljer.
 • Fiskars - Norden Steel Gryta 3 L Rostfri

  Fiskars - Norden Steel Gryta 3 L Rostfri
  Gryta från Fiskars serie Norden Steel i rostfritt stål inspirerad av Nordens natur och traditioner. Aluminiumkärnan mellan det yttre och inre rostfria lagret garanterar jämn värmefördelning på alla typer av hällar. Den tjocka botten fördelar värme effektivt. Locket av rostfritt stål minimerar värmeöverföringen för en säker användning. Grytan är ugnssäker upp till 270° C. Tillverkaren lämnar 25 års garanti.Företaget grundades redan under 1600-talet, närmare bestämt år 1649 och är idag Finlands äldsta företag. Företaget var då ett av många järnbruk i Finland. Fiskars produkter idag sträcker sig från trädgårdsredskap till köksredskap. För köket är Fiskars knivar, bestick och stekpannor otroligt populära.
 • Staub La Cocotte gjutjärnsgryta 4,8 liter, svart blank

  Staub La Cocotte gjutjärnsgryta 4,8 liter, svart blank
  Tillaga stora portioner i den höga grytan från Staub, tillverkad i gjutjärn med emalj. La Cocotte är en gryta som kombinerar fördelarna med gjutjärn och emalj av hög kvalitet, så att snabbt uppnår jämn värmefördelning och därmed optimala matlagningsresultat. Den mångsidiga grytan är 3 cm högre än den klassiska Cocotte, vilket ger den en kapacitet på 4,8 liter samt en diameter på 24 cm.Den slanka formen gör grytan lätt att förvara och det praktiska locket ser till att stigande ånga samlas upp och faller tillbaka ner på maten, vilket bidrar till ett mört och otroligt smakrikt resultat. Därutöver tål grytan användning i ugn på upp till 482°C - dock bara upp till 260°C med lock. Den mångsidiga Cocotte kan användas på alla typer av spisar, inkl. induktion. Dessutom tål den maskindisk, även om vi rekommenderar handdisk.
 • Modern House - Rix Tool Gryta 6,7 L

  Modern House - Rix Tool Gryta 6,7 L
  Rix Tool Gryta 6,7 liter. När du ändå ska laga något gott bör du passa på och göra mycket av det goda. Stor gryta som kan användas ihop med alla typer av spishällar, inklusive induktionshällar. Tillverkad av rostfritt stål med en blankpolerad yta. Tack vare det slitstarka materialet kan den användas med alla typer av köksredskapGrytan har en 5,3 mm tjock botten med aluminiumkärna på 4 mm, vilket ger en snabb uppvärmning och bra värmefördelning. De värmeisolerade handtagen gör att du kan hantera grytan även när den är riktigt varm. Det går även bra att använda grytan i ugnen, upp till 260°C.Till grytan medföljer ett lock med en ångventil.- Kan diskas i maskin
 • Staub - Gryta 5,2 L rund Svart

  Staub - Gryta 5,2 L rund Svart
  En snygg gryta att ta från spisen direkt till bordet. Tillverkad i emaljerat gjutjärn som hindrar grytan från att rosta samt ger grytan en non-stickbeläggning vilket hindrar maten från att bränna fast. Har små upphöjningar på insidan av locket som ser till att vatten som kondenserar under tillagningen regnar ner jämnt och fördelat över innehållet i grytan. Detta gör maten mer smakrik och saftig. Grytan klarar ugnsvärme upp till 260°C och kan användas på alla typer av spisar.
 • Staub Rund Gryta 28 cm 6,7 liter Cinnamon

  Staub Rund Gryta 28 cm 6,7 liter Cinnamon
  Staub gjutjärnsgryta 28 cm, 5,85 liter- Cinnamon  Staub- En smak för kvalité Staub strävar efter perfektion och utformar köksartiklar i emaljerat gjutjärn genom att kombinera tradition och innovation. Staubs resa började i Alsace-regionen i Frankrike som är välkänd för sin rika historia, hantverk och gastronomi. Grundaren Francis Staubs filosofi var att skapa de ultimata kokkärlen och genom att kombinera teknologi och tradition utformade han 1974 sin första gjutjärnsgryta. Resultatet har blivit ett brett sortiment av väldesignade produkter, som kvalitetsmässigt är i absolut toppklass.  Staubs unika gjutjärnsgrytor Grytorna håller värmen fantastiskt bra och locken är helt täta och försluter ångan väl. Man uppnår energisnålare matlagning då gjutjärn är otroligt värmeledande, alltså kan maten värmas upp snabbt och sjuda på låg värme.  Dess patenterade lösning med små ”spikes” på insidan av locket gör att kondenserad ånga öser ner jämnt fördelat över maten. Detta fenomen gör maten mer smakrik och saftig. Man blandar i ingredienserna och sedan sköter grytan resten, enklare kan det inte bli! Grytornas specialutvecklade svarta emalj-interiör medför högre temperaturtålighet och gör grytan mer slitstark och reptålig. Emaljen medför även praktiska fördelar- att grytan är lätt att rengöra och underhålla. De kulinariska fördelarna är bättre bräsering, karamellisering och stekning.  Grytorna har 2-3 lager kvalitetsemalj utvändigt och den unika glansen och färgerna uppnås genom Staubs speciella Majolica teknik.  Mässingknoppen på locken tål upp till 250°C i ugnen.  Kan användas på alla värmekällor, även induktion.  Produkterna är mycket dekorativa och pryder alla bord, oavsett om du gillar minimalistiska eller storslagna bordsdekorationer.  SkötselrådHanddisk rekommenderas Bra att vetaStaub är ett varumärke som är välkänt och respekterat av många stora kockar i världen, bland de franska Paul Bocuse som använder Staub både privat och i sina prestigefulla michelinrestauranger.
 • Denby Halo sgryta Rund Ø26 Cm - Grytor Gjutjärn Grå

  Denby Halo sgryta Rund Ø26 Cm - Grytor Gjutjärn Grå
  Gjutjärnsgrytan från Denby har en rund design i gjutjärn med en tålig, emaljerad yta och en tidlös look perfekt för soppor eller grytor. Grytan är ugnsfast. Fungerar på alla hällar, inklusive induktionshäll. Levereras i presentförpackning. Välj mellan olika färger. Om gjutjärnsgrytan från Denby- Rund form.- Tillverkad av gjutjärn.- Emaljerad.- Tätslutande lock.- Effektiv värmefördelning.- Lång varmhållningsfunktion.- Ugnsfast upp till 250 °C.- Djup: 180 mm.- Kapacitet: 540 cl.- Vikt: 5.95 kg.- Livstidsgaranti.- Gjutjärnsgrytan kommer i olika färger.- Tillverkad i Kina Skötselråd för gjutjärnsgrytan- Tål diskmaskin. Shoppa Grytor och mer Pannor & Kokkärl hos Royal Design.
 • Hjärtformad Gryta m. hjärtknopp Cerise

  Hjärtformad Gryta m. hjärtknopp Cerise

Grytor som funkar på induktionshäll

En induktionshäll har många fördelar jämfört med traditionella spisar. De är mer effektiva med energin och därför ett bra energisnålt alternativ. Det finns dock en nackdel och det är att inte alla kokkärl fungerar att använda på hällen.

För att ett kokkärl ska kunna fånga upp energin från en induktionshäll måste kärlet vara tillverkat i ett magnetiskt material. Om du har en häll med induktion kan du enkelt testa om grytan är magnetisk med en liten magnet, typ en kylskåpsmagnet.

Grytor som innehåller järn, gjutjärn och titan funkar bra. Här finns ju till exempel franska Le Creuset buffetgryta och gedigna, svenska Skeppshults gjutjärnsgryta. Även vissa typer av rostfritt stål kan värmas upp på induktionshällar. Material som inte fungerar är koppar, glas och aluminium.

Specialgrytor för speciell matlagning

En del maträtter tillagas på speciella vis. Då behöver man en viss typ av gryta och kan inte plocka vilken som helst. Vi tänker bland annat på fondue som både tillagas och serveras i en specialgryta. Severin har tagit fram en elektrisk fonduegryta som är enkla att använda.

ilead