Le Creuset grytor

Matlagning i gjutjärnsgryta är en specialitet hos franska märket Le Creuset. Deras grytor kommer i lite olika storlekar vilka lämpar sig bra för varierad matlagning.

Le Creusets buffétgryta med glaslock

En liten lägre modell av emaljerad gjutjärnsgryta är de som kallas för buffétgryta. De ingår i Signature-serien men är bättre anpassad för att tillaga och servera pytt, paella eller wok-rätter med. Med ett genomskinligt glaslock kan man se den vackra maten men samtidigt behålla safterna i både grönsaker och kött.

Populärt inom Le Creuset grytor

 • Oval gryta 31 Black

  Oval gryta 31 Black
 • Le Creuset Signature Rund Gryta 24 cm 4,2 L Svart Matt

  Le Creuset Signature Rund Gryta 24 cm 4,2 L Svart Matt
  Rund gjutjärnsgryta i välkänd Le Creuset kvalitet, svart matt.En ny generation ikoniska gjutjärnsprodukter från Le Creuset anpassad till den moderna familjens önskemål och behov. Framtidens gjutjärnsprodukter från Le Creuset kombinerar det bästa från de befintliga produkterna med ny des
 • Le Creuset Signature Rund Gryta 24 cm 4,2 L Marseille

  Le Creuset Signature Rund Gryta 24 cm 4,2 L Marseille
  En riktigt snygg blå gjutjärnsgryta i välkänd Le Creuset kvalitet, rund. En ny generation ikoniska gjutjärnsprodukter från Le Creuset anpassad till den moderna familjens önskemål och behov. Framtidens gjutjärnsprodukter från Le Creuset kombinerar det bästa från de befintliga
 • Le Creuset Signature Rund Gryta 24 cm 4,2 L Röd

  Le Creuset Signature Rund Gryta 24 cm 4,2 L Röd
  Gjutjärnsgryta i välkänd Le Creuset kvalitet i en härlig klarröd färg!En ny generation ikoniska gjutjärnsprodukter från Le Creuset anpassad till den moderna familjens önskemål och behov. Framtidens gjutjärnsprodukter från Le Creuset kombinerar det bästa från de befintliga produkterna m

Fler tips på Le Creuset grytor

 • Le Creuset Signature Rund Gryta 24 cm 4,2 L Caribbean

  Le Creuset Signature Rund Gryta 24 cm 4,2 L Caribbean
  Rund gjutjärnsgryta i välkänd Le Creuset kvalitet och en härlig Caribbean blå färg! En ny generation ikoniska gjutjärnsprodukter från Le Creuset anpassad till den moderna familjens önskemål och behov. Framtidens gjutjärnsprodukter från Le Creuset kombinerar det bästa från

Signature stekgrytor för spis och ugn

Serien Signature har blivit en klassiker inte bara för dess kvalité utan också för de härliga färgerna. Stekgrytorna i serien finns att köpa i både rund och oval form med matchande lock. Man kan använda dessa grytor både på spisen (även induktion) och i ugnen för grytor eller baka bröd.

Minigrytorna är riktigt trevliga att också servera mat ur. Det är många som använder de för till exempel varma efterrätter eller att avnjuta en god soppa ur.

Vanliga frågor om Le Creusets grytor

Kan man diska Le Creuset grytor i diskmaskin?

Ja, de tål diskmaskin men det rekommenderas ändå att handdiska grytorna från Le Creuset.

Vad är skillnaden på Le Creusets olika emaljer?

Le Creusets grytor och matlagningskärl finns med sandfärgad emalj eller mattsvart emalj. Den sandfärgade är lämplig för grytor, kokning och bakning. Den mattsvarta emaljen är bättre på att skapa stekyta på mat ska brynas eller karamelliseras. Den kräver några gångers användning innan mat inte fastnar.

Kan man göra grytbröd i Le Creusets grytor?

Ja, det går alldeles utmärkt att göra bröd i framförallt den runda och den ovala grytan. Man häller bara ner degen i en förvärmd gryta och gräddar den sedan i ugnen.