Lattemuggar

Den italienska drycken caffé latte betyder - kaffe med mjölk. Här har vi samlat bilder och priser på snygga lattemuggar och latteglas.

Populärt inom lattemuggar

 • Kaffe Latte Glas Dubbelväggig Lounge - 0,36l

  Kaffe Latte Glas Dubbelväggig Lounge - 0,36l
  Caffé con Latte-glas har en generös kapacitet på 360 ml. Den är lämplig för servering av caffé con lattes, latte macchiatos, choklad och kalla drycker. Detta glas har två väggar. Den resulterande luftkammaren säkerställer en långvarig värme eller kyla av
 • 70s ceramics Latte Mugg Set om 4 Antares

  70s ceramics Latte Mugg Set om 4 Antares
 • Leonardo - Kaffeset - Kaffekopp och sked x 2 - Latte Macchiato

  Leonardo - Kaffeset - Kaffekopp och sked x 2 - Latte Macchiato
  Bjud någon du gillar på en lyxig latte macchiato-fika! SENSO kaffeset består av två stycken stilrena och värmebeständiga kaffekoppar av glas, samt två stycken kaffeskedar. Leonardo har i över 100 år skapat unika hantverk i glas där mänsklig gemenskap står i fokus. Leonardo gör de små och stora stunderna i livet till något extra. Mått: 85/120/85 mm Material: Glas/Metall
 • 2 Cafe Latte-mugg Lemon

  2 Cafe Latte-mugg Lemon

Fler tips på lattemuggar

Caffé Latte - Kaffe med mjölk

Ursprunget för ordet kommer från italienska drycken caffé latte vilket betyder "kaffe med mjölk". Café au lait är franskans motsvarighet och det är väl egentligen ingen större skillnad rent ingrediensmässigt. Det som däremot skiljer är i vad vi väljer att dricka vår latte. Café au lait serveras vanligen i kopp med fat, medan en kaffe latte serveras i en lattemugg.

I Italien dricker man caffé latte till frukost och man blandar bryggkaffe med varm mjölk. Internationellt däremot om du beställer en latte får du en standard espresso fylld med ångad mjölk och ibland även ett lager mjölkskum på toppen. Drycken är snarlik cappuccino som har ett dubbelt så tjock lager med skummad mjölk på toppen.

En variant på kaffe latte är Latte Macchiato. Ordet macchiato betyder fläckig på italienska och beskriver det mönster som bildas när man gör denna kaffedryck. Skillnaden är att man häller ångad mjölk först och kaffe däri, vilket ger ett fläckigt utseende på toppen. Sen är det något mindre espresso i en macchiato än i en caffé latte.

Vad är en Chai Latte?

Chai-te kanske du har hört talas om? En Chai Latte är dock inte så enkelt som att man bytt ut kaffet mot Chai-te. En riktigt gjord Chai Latte är en blandning av Chai-te, mjölk, något sötningsmedel och kryddor. Sötningen kan göras med socker, honung eller annan sött. Vanligt förekommande kryddor är kardemumma, ingefära och kanel.

Recept på Chai Latte

 1. Fyll en halv lattemugg eller tekopp med Chai-Te
 2. Söta med lite socker, honung eller annat sötningsmedel
 3. Häll på varm och skummad mjölk
 4. Toppa med kanel eller kardemumma