Muminmuggar 2020

Arabias porslinsserie med Mumin-motiv växer för varje år. En del blir permamenta inslag i kollektionen medan andra gör tillfälliga stopp som årsmugg, sommarmugg etc. Här är nyheter som lanserats under 2020, vilket också är 75-årsjubileum sedan Tove Jansson skrev första Muminboken!

Snöyra (vinter 2020)

Vintermuggen som lanserats hösten 2020 heter Snöyra. På det motivet kan vi se Mumin kämpa sig igenom en snöstorm.

Den här muggen tillverkas i begränsad upplaga.

 • Arabia - Muminmugg Snöyra

  Arabia - Muminmugg Snöyra
  Mumintrollet har vaknat ur sin vintersömn och vädret är bistert. En hel del olika figurer har sökt skydd i Mumindalen. De har samlats i badhuset och är oroliga för Mumintrollet och knyttet Salome som gått vilse i snöyran.Alla behöver en Mumin! Både barn och vuxna älskar Tove Jansons sympatiska karaktärer från Mumindalen. Arabias designer Tove Slotte-Elevanta har formgivit de underbara produkterna med Muminteckningar i original. De härliga figurerna finns tryckta på muggar, skålar, kannor m.m. Samla hela serien och du har en hel mumindal i ditt köksskåp!
 • Mumin minimuggar Snöyra 4 st

  Mumin minimuggar Snöyra 4 st

Muminmamman längtar hem

I andra säsongen av animeringen Moominvalley befinner sig Muminmamman på resa. Hon längtar hem och den starka hemlängtan driver henne till att ta till ett kreativt färdsätt hem till Mumindalen.

Den här muggen säljs endast mellan 2020-06-01 till 2020-12-31 i begränsad upplaga.

 • Arabia - Muminmugg Muminmamman Längtar Hem

  Arabia - Muminmugg Muminmamman Längtar Hem
  Muminmamman längtar hem är en illustration från serien Moomin Animations. En stark hemlängtan leder till ett kreativt sätt att resa tillbaka till Mumindalen. Den magiska muralmålningen får ändå Muminmamma i sitt våld och hon kämpar för att hitta tillbaka till sin familj. Motiv från andra säsongen av den populära animationsserien Moominvalley pryder nu Arabias nya Moomin Specials-muggar. Precis som övriga delar ur Arabias Muminserie tål muggen diskmaskin, mikrovågsugn, frys och ugnstemperatur upp till 250°C.

Vilopaus

Sommarservisen från Arabias Muminserie i år 2020 heter Vilopaus. Den leder tankarna till bekymmerslösa sommardagar. Dekoren är designad av Arabias konstnär Tove Slotte.

Snusmumriken och eldanden

Också denna mugg är inspirerad av animationsserien Moominvalley. Det är från avsnittet då ett vulkanutbrott hotar hela Mumindalens existens. Mumintrollet hjälper då Snusmumriken att leda tillbaka eldanden till vulkanen.

Den här muggen säljs endast mellan 2020-06-01 till 2020-12-31 i begränsad upplaga.

» Se muminmuggarna för 2021 här

Kan du inte få nog av Mumin och vill ha söta små inredningsdetaljer på mumintema, ja då kan vi tipsa dig om Arabias fina muminfigurer.