Muminmuggar 2020

Arabias porslinsserie med Mumin-motiv växer för varje år. En del blir permamenta inslag i kollektionen medan andra gör tillfälliga stopp som årsmugg, sommarmugg etc. Här är nyheter som lanserats under 2020, vilket också är 75-årsjubileum sedan Tove Jansson skrev första Muminboken!

Snöyra (vinter 2020)

Vintermuggen som lanserats hösten 2020 heter Snöyra. På det motivet kan vi se Mumin kämpa sig igenom en snöstorm.

Den här muggen tillverkas i begränsad upplaga.

 • Mumin mugg 30 cl Snöyra

  Mumin mugg 30 cl Snöyra
 • Mumin minimuggar Snöyra 4 st

  Mumin minimuggar Snöyra 4 st
 • Snöyra Mumin minimuggar 4-pack 2020 Blå

  Snöyra Mumin minimuggar 4-pack 2020 Blå
 • Snöyra Muminmugg 2020 30 cl

  Snöyra Muminmugg 2020 30 cl
 • Arabia Muminmugg, Snöyra

  Arabia Muminmugg, Snöyra
  Gå på upptäcktsfärd med den fina Mumintrollen och deras vänner från Mumindalen. Porslinsmuggarna från Arabia är alla dekorerade med söta motiv, som berättar äventyrliga historier om de populära figurerna. På de äventyrliga muggarna möter vi Lilla My som jonglerar med sockerbitarna, M
 • Arabia - Minimugg 4-pack Snöyra

  Arabia - Minimugg 4-pack Snöyra
  Set om fyra minimuggar med motivet Snöyra. Muggarna rymmer ca 1 msk och är 3 cm höga. De här muggarna är perfekta som minidekoration till påskriset, julgranen, på presenten eller när du vill lyxa till det lite extra vid bordsplaceringen. Mumintrollet har vaknat ur sin vintersömn och vädret är bistert. En hel del olika figurer har sökt skydd i Mumindalen. De har samlats i badhuset och är oroliga för Mumintrollet och knyttet Salome som gått vilse i snöyran.
 • Arabia Muminmuggar 4 st. Snöyra

  Arabia Muminmuggar 4 st. Snöyra
  Setet från Arabia innefattar 4 muggar ur Mumin-serien. Snöyra berättar historien om när Mumintrollen vaknat ur sin dvala, så stormar det och blåser. Nästan alla Mumin-karaktärer har sökt skydd från stormen i badhuset, men de är oroliga för Mumintrollet och Salome som har gått vilse i sn
 • Arabia - Mumin Mugg Snöyra

  Arabia - Mumin Mugg Snöyra
  Mumintrollet har vaknat ur sin vintersömn och vädret är bistert. En hel del olika figurer har sökt skydd i Mumindalen. De har samlats i badhuset och är oroliga för Mumintrollet och knyttet Salome som gått vilse i snöyran. Alla behöver en Mumin! Både barn och vuxna älskar Tove Jansons sympatiska karaktärer från Mumindalen. Arabias designer Tove Slotte-Elevanta har formgivit de underbara produkterna med Muminteckningar i original. De härliga figurerna finns tryckta på muggar, skålar, kannor m.m. Samla hela serien och du har en hel mumindal i ditt köksskåp!

Muminmamman längtar hem

I andra säsongen av animeringen Moominvalley befinner sig Muminmamman på resa. Hon längtar hem och den starka hemlängtan driver henne till att ta till ett kreativt färdsätt hem till Mumindalen.

Den här muggen säljs endast mellan 2020-06-01 till 2020-12-31 i begränsad upplaga.

 • Arabia - Mumin Mugg Muminmamman längtar hem

  Arabia - Mumin Mugg Muminmamman längtar hem
  Muminmamman längtar hem är en illustration från serien Moomin Animations. En stark hemlängtan leder till ett kreativt sätt att resa tillbaka till Mumindalen. Den magiska muralmålningen får ändå Muminmamma i sitt våld och hon kämpar för att hitta tillbaka till sin familj. Motiv från andra säsongen av den populära animationsserien Moominvalley pryder nu Arabias nya Moomin Specials-muggar. Precis som övriga delar ur Arabias Muminserie tål muggen diskmaskin, mikrovågsugn, frys och ugnstemperatur upp till 250°C.
 • Mumin mugg 30 cl Muminmamman längtar hem

  Mumin mugg 30 cl Muminmamman längtar hem

Vilopaus

Sommarservisen från Arabias Muminserie i år 2020 heter Vilopaus. Den leder tankarna till bekymmerslösa sommardagar. Dekoren är designad av Arabias konstnär Tove Slotte.

 • Vilopaus Muminmugg 2020 30 cl

  Vilopaus Muminmugg 2020 30 cl
 • Arabia Muminmugg, Vilopaus

  Arabia Muminmugg, Vilopaus
  Gå på upptäcktsfärd med den fina Mumintrollen och deras vänner från Mumindalen. Porslinsmuggarna från Arabia är alla dekorerade med söta motiv, som berättar äventyrliga historier om de populära figurerna. På de äventyrliga muggarna möter vi Lilla My som jonglerar med sockerbitarna, M
 • Mumin mugg 30 cl Vilopaus

  Mumin mugg 30 cl Vilopaus
 • Arabia - Mumin Mugg Vilopaus

  Arabia - Mumin Mugg Vilopaus
  Årets sommarsäsongservis är en fortsättning på Mumintrollens sommaräventyr och påminner oss om hur vi kan tillbringa en bekymmerslös dag utomhus. I år har det även gått 75 år sedan Tove Jansson skrev den första Muminboken. Jubileumsåret till ära deltar sommarsäsongsservisen i kampanjen #VÅRTHAV som organiseras av Moomin Characters. Syftet med kampanjen är att samla in en miljon euro för att stötta arbetet med att skydda Östersjön. För varje såld mugg doneras 1 euro, motsvarande 10 svenska kronor, till John Nurminens Stiftelses arbete för att göra Östersjön renare och värna om vårt arv. Precis som övriga delar ur Arabias Muminserie tål muggen diskmaskin, mikrovågsugn, frys och ugnstemperatur upp till 250°C.
 • Mumin Mugg 30 cl, Vilopaus

  Mumin Mugg 30 cl, Vilopaus
  Den härliga muminmuggen Vilopaus är designad av Tove Jansson för Arabia. Motivet är hämtat från serien "Mumindalen blir djungel" från 1956, och visar en skön och varm sommardag i Mumindalen. Muggen är en del av kampanjen #VÅRTHAV som organiseras av Moomin Characters, och för varje såld mugg doneras en euro till John Nurminens Stiftelses arbete för att skydda Östersjön och göra den renare.

Snusmumriken och eldanden

Också denna mugg är inspirerad av animationsserien Moominvalley. Det är från avsnittet då ett vulkanutbrott hotar hela Mumindalens existens. Mumintrollet hjälper då Snusmumriken att leda tillbaka eldanden till vulkanen.

Den här muggen säljs endast mellan 2020-06-01 till 2020-12-31 i begränsad upplaga.

» Se muminmuggarna för 2021 här