Glas designade av Erika Lagerbielke

Glaskonstnären Erika Lagerbielke är mest känd för sina serier i samarbete med Orrefors glasbruk. Bland de mest populära serierna finns vit- och rödvinsglasen Intermezzo, Merlot, More och Difference. I dessa serier ingår också serveringskannor och karaffer i snygg design.

För öldrickaren har Erika formgivit serien Beer Taster och de höga ölglasen Beer Pils. När kronprinsessan Victoria och Daniel Westling gifte sig år 2010 hyllade Orrefors det kungliga bröllopet med serien Divine. Erika Lagerbielke var formgivaren bakom glasen och som även fick uppdraget att designa regeringens gåva till bröllopsparet.

Populära glas av Erika Lagerbielke

 • Orrefors - Orrefors Difference Vinglas Mature 65 cl

  Orrefors - Orrefors Difference Vinglas Mature 65 cl
  Orrefors Difference vinglas Mature passar morgna viner. Vinglasets stora yta låter vinet andas djupt.Samma vin kan dofta, och därmed smaka, helt olika beroende på i vilket glas det serveras. Därför har varje smaktyp fått ett eget glas i Difference-serien, formgivet för att ta fram det mesta av doft och smak. Serien är formgiven av Erika Lagerbielke i nära samarbete med vinskribenten Bengt-Göran Kronstam.Välj Primeur eller Mature för de röda vinerna, Crisp eller Fruit för de vita, Sparkling för de mousserande och Sweet för de söta vinerna. Mature spirits låter de färgade spritdryckernas många nyanser komma till sin rätt.Munblåst i Småland för tunnhetens skull, äkta kristallglas för högsta briljans, form för att ta fram det mesta av doft och smak.
 • Orrefors - More Vinglas 61 cl 4-pack

  Orrefors - More Vinglas 61 cl 4-pack
  Njut ordentligt och känn dryckens alla smaker ur detta vackra glas från Orrefors. Elegant design möter funktion i serien More designad av Erika Lagerbielke. Duka med dessa vackra glas även till vardags då de tål att diskas i maskin. Säljs i 4-pack.
 • Orrefors - Merlot Vinglas 57 cl

  Orrefors - Merlot Vinglas 57 cl
  Merlot-serien är skapad av Erika Lagerbielke. Den fick utmärkelsen Excellent Swedish Design när den lanserades år 1995. Serien är en stilren, enkel och klassisk glasservis som ger omtanke till vinets smak och doft.Glaset hette tidigare Merlot Vinglas 60 cl hos Orrefors.
 • Orrefors - Difference Vinglas Crisp 46 cl

  Orrefors - Difference Vinglas Crisp 46 cl
  Difference Crisp lyfter fram de karaktärstypiska nyanserna i vinet genom att frisheten och aromerna förhöjs. Passar till krispiga vita viner som exempelvis ung Riesling, ung Chardonnay, Sauvignon Blanc samt de flesta roséviner. Samma vin kan dofta, och därmed smaka, helt olika beroende på i vilket glas det serveras. Därför har varje smaktyp fått ett eget glas i Difference-serien, formgivet för att ta fram det mesta av doft och smak. Serien är formgiven av Erika Lagerbielke i nära samarbete med vinskribenten Bengt-Göran Kronstam.Välj Primeur eller Mature för de röda vinerna, Crisp eller Fruit för de vita, Sparkling för de mousserande och Sweet för de söta vinerna. Mature spirits låter de färgade spritdryckernas många nyanser komma till sin rätt.Munblåst i Småland för tunnhetens skull, äkta kristallglas för högsta briljans, form för att ta fram det mesta av doft och smak. Glaset hette tidigare Difference Vinglas Crisp 45 cl hos Orrefors.

Fler tips på erika lagerbielke

 • More Coupe champagneglas 4-pack

  More Coupe champagneglas 4-pack
  More Coupe Champagneglas från Orrefors är ett modernt och läckert designat champagneglas i kristall med vid kupa. Den vida kupan skapar en lyxig känsla, och gör detta champagneglas passande till såväl bubbel som till cocktails och drinkar. Ett snyggt kristallglas från Orrefors som passar alla typer av mousserande vin, vid alla tillfällen. Serien More har designats av Erika Lagerbielke för att passa alla typer av drycker och tillfällen. Fokus har lagts på lättillgänglighet, elegans och multifunktion. More är glasserien för dig som vill ha passande glas till allt, men samtidigt spara plats i skåpen. Volym: 21 cl Höjd: 15 cm Ø: 9,9 cm Levereras i 4-pack Tål maskindisk
 • Orrefors Intermezzo Blå Rödvinsglas 32 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar - 6257418

  Orrefors Intermezzo Blå Rödvinsglas 32 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar - 6257418
  Intermezzo blå från Orrefors, formgivet av Erika Lagerbielke. Intermezzo är en glasserie formgiven av Erika Lagerbielke som samlat på sig en rad utmärkelser, däribland Utmärkt Svensk Form. Den unika formen tillsammans med droppen i benet/foten har funnit sin plats i konsumenternas hjärtan, och i deras hem. Vi har valt ut Klar Vinglas i Munblåst glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors - Orrefors More Vinglas 44 cl 4-pack

  Orrefors - Orrefors More Vinglas 44 cl 4-pack
  Med Orrefors More vinglas kan du njuta ordentligt och känn dryckens alla smaker ur detta vackra glas. Elegant design möter funktion i serien More designad av Erika Lagerbielke. Duka med dessa vackra vinglas även till vardags då de tål att diskas i maskin. Säljs i 4-pack.
 • Orrefors - SÅLD Vinglas Mature 65 cl 6st

  Orrefors - SÅLD Vinglas Mature 65 cl 6st
  6 st Difference Mature vinglas, formgiven av Erika Lagerbielke för Orrefors. Oanvända i original förpackning.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors - Intermezzo Blå Champagneglas 26 cl

  Orrefors - Intermezzo Blå Champagneglas 26 cl
  Erika Lagerbielkes absolut största glassuccé från 1985 är den folkkära serien Intermezzo blå som också är en designklassiker och är en av Orrefors mest populära glasserviser. Glasservisen med den karaktäristiska blå droppen i benet har fångat både kritikers och konsumenters hjärtan och även fått utmärkelsen Utmärkt Svensk Form. Den inneslutna blå droppen bjuder på en färgaccent till varje dukning. Intermezzo är ett blått utropstecken på bordet!Glaset hette tidigare Intermezzo Champagneglas 20 cl hos Orrefors.
 • Orrefors Difference Karaff Magnum

  Orrefors Difference Karaff Magnum
  Elegant vinkaraff i serien Difference designad av Erika Lagerbielke. Formen på kannan är inte bara snygg utan även noga framtagen för att framhäva vinets fulla doft och smak.  Ingen annan designer har formgivit så många och så framgångsrika glasserviser för Orrefors som Erika Lagerbielke
 • Orrefors Beer Ölglas Pilsner 45 cl 4 Pack

  Orrefors Beer Ölglas Pilsner 45 cl 4 Pack
  Orrefors Ölglas är ett klassiskt designat glas med en tunn kant för att din drickupplevelse ska bli så njutningsfull som möjligt. Kollektionen är designad av Erika Lagerbielke.Erika Lagerbielke har under två decennier ritat glas som fångat både kritikers och konsumenters hjärtan. Bland suc
 • Orrefors - Difference Vinglas Sweet 22 cl

  Orrefors - Difference Vinglas Sweet 22 cl
  Samma vin kan dofta, och därmed smaka, helt olika beroende på i vilket glas det serveras. Därför har varje smaktyp fått ett eget glas i Difference-serien, formgivet för att ta fram det mesta av doft och smak. Serien är formgiven av Erika Lagerbielke i nära samarbete med vinskribenten Bengt-Göran Kronstam.Välj Primeur eller Mature för de röda vinerna, Crisp eller Fruit för de vita, Sparkling för de mousserande och Sweet för de söta vinerna. Mature Spirits låter de färgade spritdryckernas många nyanser komma till sin rätt.Munblåst i Småland för tunnhetens skull, äkta kristallglas för högsta briljans, form för att ta fram det mesta av doft och smak.Glaset hette tidigare Divine Vinglas Sweet 18 cl hos Orrefors.
 • Orrefors More Vin 44 Cl 4-pack - Vinglas Glas Klar - 6310102

  Orrefors More Vin 44 Cl 4-pack - Vinglas Glas Klar - 6310102
  More vinglas från Orrefors, designad av Erika Lagerbielke. Ett vinglas som lyfter fram de bästa egenskaperna hos ditt vin. Perfekt för det vita torra vinet eller ett uppfriskande rosévin. I More serien ingår det 2 sorters vinglas, champagneglas och tumbler. Vi har valt ut Klar Vinglas i Glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors Intermezzo Blå Champagneglas 26 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Klar

  Orrefors Intermezzo Blå Champagneglas 26 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Klar
  Intermezzo är en elegant glasserie formgiven av Erika Lagerbielke för Orrefors. Serien kännetecknas av en ikonisk detalj i form av en droppe i foten. Glasen är tillverkade av äkta kristallglas och är munblåsta i Småland. Intermezzo Blå Champagneglas är ett stilfullt glas ur serien som kommit att bli en av Orrefors bäst säljande genom tiderna. Shoppa Champagneglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors - Difference Vinglas Rich 65 cl

  Orrefors - Difference Vinglas Rich 65 cl
  Samma vin kan dofta, och därmed smaka, helt olika beroende på i vilket glas det serveras. Därför har varje smaktyp fått ett eget glas i Difference-serien, formgivet för att ta fram det mesta av doft och smak. Serien är formgiven av Erika Lagerbielke i nära samarbete med vinskribenten Bengt-Göran Kronstam.Välj Primeur eller Mature för de röda vinerna, Crisp eller Fruit för de vita, Sparkling för de mousserande och Sweet för de söta vinerna. Mature spirits låter de färgade spritdryckernas många nyanser komma till sin rätt.Munblåst i Småland för tunnhetens skull, äkta kristallglas för högsta briljans, form för att ta fram det mesta av doft och smak.
 • More XL vinglas 4-pack

  More XL vinglas 4-pack
  More XL vinglas 4-pack. Ett extra stort glas från Orrefors med en väl tilltagen glaskropp för rik syresättning. More Wine XL passar utmärkt för främst röda viner med druvsorterna Pinot Noir och Nebbiolo, men är även ett utsökt vinglas för andra vintyper som kräver större oxidationsgrad. Den stora spännvidden lyfter fram de delikata aromerna hos röda viner från Bourgogne och Barolo, men passar även föredömligt till vita ekfatslagrade chardonnayviner, gärna vintage. Serien More har designats av Erika Lagerbielke för att passa alla typer av drycker och tillfällen. Fokus har lagts på lättillgänglighet, elegans och multifunktion. More är glasserien för dig som vill ha passande glas till allt, men samtidigt spara plats i skåpen. Volym: 61 cl Höjd: 227 m
 • Orrefors - Difference Vinglas Fruit 45 cl

  Orrefors - Difference Vinglas Fruit 45 cl
  Passar fruktiga vita viner. Glaset låter vinets aromer utvecklas och blomma fritt.Samma vin kan dofta, och därmed smaka, helt olika beroende på i vilket glas det serveras. Därför har varje smaktyp fått ett eget glas i Difference-serien, formgivet för att ta fram det mesta av doft och smak. Serien är formgiven av Erika Lagerbielke i nära samarbete med vinskribenten Bengt-Göran Kronstam.Välj Primeur eller Mature för de röda vinerna, Crisp eller Fruit för de vita, Sparkling för de mousserande och Sweet för de söta vinerna. Mature spirits låter de färgade spritdryckernas många nyanser komma till sin rätt.Munblåst i Småland för tunnhetens skull, äkta kristallglas för högsta briljans, form för att ta fram det mesta av doft och smak.
 • Orrefors Enjoy Karaff 80 Cl - Vattenkaraffer & Vattenkannor Glas Klar

  Orrefors Enjoy Karaff 80 Cl - Vattenkaraffer & Vattenkannor Glas Klar
  Karaff från Orrefors serie Enjoy som är formgiven av Erika Lagerbielke. Karaffen är mångsidig på många sätt då den kan användas som vinkaraff, vattenkaraff eller varför inte som en vas för vackra blommor? Den är lika elegant oavsett vad du väljer! Shoppa Vattenkaraffer & Vattenkannor och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Beer Collection ölglas 3-pack

  Beer Collection ölglas 3-pack
  Beer Collection ölglas 3-pack. Ett elegant matchande set med 3 st ölglas från Orrefors. Beer Collection är framtagen av den välrenommerade designern Erika Lagerbielke och de tre glasen är utmärkt anpassade för olika ölstilar, med fokus på lager och pilsner. Pilsnerglaset är smalare, lagerglaset något vidare och tasterglaset har en vid kupa för exponering av aromerna. Alla tre glasen är tillverkade i kristall och håller mycket hög kvalitet. Tål maskindisk.
 • Orrefors Merlot Vin 45 Cl - Vinglas Glas Klar - 6274218

  Orrefors Merlot Vin 45 Cl - Vinglas Glas Klar - 6274218
  Merlot glas från Orrefors, formgiven av Erika Lagerbielke. Ett exklusivt glas med enkel och smakfull formgivning. Merlots lågmälda och moderna elegans överraskar med sin omtanke om dryckens smak och doft. Kupans form är genomtänkt för att framhäva val av dryck. Njut av ett fint glas och av innehållet! Vi har valt ut Klar Vinglas i Glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors - Intermezzo Blå Vinglas 62 cl Aroma

  Orrefors - Intermezzo Blå Vinglas 62 cl Aroma
  Erika Lagerbielkes absolut största glassuccé från 1985 är den folkkära serien Intermezzo blå som också är en designklassiker och är en av Orrefors mest populära glasserviser. Glasservisen med den karaktäristiska blå droppen i benet har fångat både kritikers och konsumenters hjärtan och även fått utmärkelsen Utmärkt Svensk Form. Den inneslutna blå droppen bjuder på en färgaccent till varje dukning. Intermezzo är ett blått utropstecken på bordet!Glaset hette tidigare Intermezzo Vinglas Aroma 60 cl hos Orrefors.
 • Orrefors Difference Fruit Vitvinsglas 45 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar - 6292116

  Orrefors Difference Fruit Vitvinsglas 45 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar - 6292116
  Difference glas från Orrefors, formgiven av Erika Lagerbielke och vinkännaren Bengt-Göran Kronstam. Ett elegant glas med tidlöst formgivning. Glasens design är genomtänkt och är formad för att få ut så mycket av smakerna som möjligt från de olika passande dryckerna. Vi har valt ut Klar Vinglas i Munblåst glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors Merlot Champagneglas 33 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Klar

  Orrefors Merlot Champagneglas 33 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Klar
  Champagneglasets moderna form kombinerar både vinets smak och doft som ger användaren en förträfflig upplevelse. Merlot är designad av Erika Lagerbielke och är en prisvinnande serie då den fick utmärkelsen Excellent Swedish Design när den lanserades 1995. Shoppa Champagneglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors - Intermezzo Blå Vinglas 6 st

  Orrefors - Intermezzo Blå Vinglas 6 st
  6 st vinglas ur serien Intermezzo Blå formgivna av Erika Lagerbielke för Orrefors.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors Intermezzo Blå Champagneglas 26 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Klar - 6257414

  Orrefors Intermezzo Blå Champagneglas 26 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Klar - 6257414
  Intermezzo blå från Orrefors, formgivet av Erika Lagerbielke. Intermezzo är en glasserie formgiven av Erika Lagerbielke som samlat på sig en rad utmärkelser, däribland Utmärkt Svensk Form. Den unika formen tillsammans med droppen i benet/foten har funnit sin plats i konsumenternas hjärtan, och i deras hem. Vi har valt ut Klar Champagneglas i Munblåst glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors Metropol Ölglas 46 Cl - Ölglas Munblåst Kristall Klar

  Orrefors Metropol Ölglas 46 Cl - Ölglas Munblåst Kristall Klar
  Detta eleganta ölglas tillhör Orrefors moderna glasserie Metropol som har formgivits av Erika Lagerbielke. Det kännetecknas av sina skarpa kanter och den ikoniska svarta droppen i skaftet. Är tillverkat i munblåst kristallglas i Småland. Shoppa Ölglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors More Vin Xl 61 Cl 4-pack - Vinglas Glas Klar - 6310112

  Orrefors More Vin Xl 61 Cl 4-pack - Vinglas Glas Klar - 6310112
  More XL vinglas från Orrefors, designad av Erika Lagerbielke. Ett vinglas som lyfter fram de bästa egenskaperna hos ditt vin. Perfekt för det fylliga vinet som luftar sig väl även i glaset. I More serien ingår det 2 sorters vinglas, champagneglas och tumbler. Vi har valt ut Klar Vinglas i Glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors Merlot Isvatten/öl 60 Cl - Ölglas Munblåst Glas Klar - 6274259

  Orrefors Merlot Isvatten/öl 60 Cl - Ölglas Munblåst Glas Klar - 6274259
  Merlot Öl 60 cl från Orrefors ingår i Merlot-serien som är designad av formgivaren Erika Lagerbielke som fick utmärkelsen Excellent Swedish Design när serien lanserades 1995. Merlots lågmälda och moderna elegans överraskar med sin omtanke om dryckens smak och doft. Vi har valt ut Klar Ölglas i Munblåst glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors Intermezzo Blå Bouquet Vinprovarglas 70 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar

  Orrefors Intermezzo Blå Bouquet Vinprovarglas 70 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar
  Intermezzo Blå Bouquet Vinprovarglas – Ett kristallglas av hög kvalitet och brillians, munblåst i Småland.Intermezzo som lanserades 1985 är en av de första som Erika Lagerbielke designade för Orrefors. Den har blivit en populär klassiker som återfinns i många hem och är en av Orrefors bästsäljare genom tiderna. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors - SÅLD Difference Vinglas Sweet 8-pack

  Orrefors - SÅLD Difference Vinglas Sweet 8-pack
  8 st Sweet vinglas ur serien Difference formgiven av Erika Lagerbielke i samarbete med vinkännaren Bengt-Göran Kronstam för Orrefors. Oanvända i original förpackning.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors Intermezzo Blå Vitvinsglas 19 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar

  Orrefors Intermezzo Blå Vitvinsglas 19 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar
  Intermezzo är en elegant glasserie formgiven av Erika Lagerbielke för Orrefors. Intermezzo kännetecknas av en ikonisk detalj i form av en droppe i foten. Glasen är tillverkade av äkta kristallglas och är munblåsta i Småland. Intermezzo Blå Vitvinsglas är en del av serien som kom att bli en av Orrefors bäst säljande serier genom tiderna. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Difference Sparkling Champagneglas 32 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Klar

  Orrefors Difference Sparkling Champagneglas 32 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Klar
  Difference Sparkling är ett champagneglas med en hög kupa med avsmalnad mynning som bevarar de friska bubblorna och vinets aromer under en lång tid. Champagne, eller ett mousserande vin, finns i en uppsjö av olika karaktärer och aromer som kan kännetecknas av deras bubblor, frukighet och fräschör. Difference Sparkling passar för alla typer av bubbel och varför inte testa med ett glas pärlande champagne, prosecco, cava eller crémant.Glasen ur Difference-serien är framtagna av formgiven Erika Lagerbielke i ett nära samarbete med den vinkunniga Bengt-Göran Kronstam. Tillverkat av äkta kristallglas Munblåst glas Skandinavisk design av Erika Lagerbielke Shoppa Champagneglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Difference Ale

  Difference Ale
  Difference Ale är formgiven för att lyfta fram alens läskande smak med mild kolsyrehalt som ger mindre skum, behagligt citrustonad fruktarom och en elegant humlebeska. I serien Difference har varje smaktyp fått ett eget glas, formgivet för att ta fram det bästa och mesta av doft och smak. Difference är utvecklad av Orrefors i samarbete med formgivaren Erika Lagerbielke och vinkännaren Bengt-Göran Kronstam. Höjd: 193 mm Diameter: 77 mm Volym: 33 cl
 • Orrefors More Champagneglas 18 Cl 6-pack - Champagneglas Kristallglas Klar

  Orrefors More Champagneglas 18 Cl 6-pack - Champagneglas Kristallglas Klar
  Champagneglaset från Orrefors har en elegant design med ett festligt utseende perfekt för finare tillfällen. Det är tillverkat av blyfritt kristallglas med en lång, smal kupa perfekt för att servera champagne och vin. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Formgivning av Erika Lagerbielke. Om champagneglaset från Orrefors - En stilfull design.- Gjort av kristallglas.- Från serien More.- Säljs i 2x3-pack.- Kapacitet: 18 cl. Skötselråd för champagneglaset - Tål diskmaskin. Shoppa Champagneglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Difference Sparkling Champagneglas 32 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Klar - 6292114

  Orrefors Difference Sparkling Champagneglas 32 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Klar - 6292114
  Difference glas från Orrefors, formgiven av Erika Lagerbielke och vinkännaren Bengt-Göran Kronstam. Ett elegant glas med tidlöst formgivning. Glasens design är genomtänkt och är formad för att få ut så mycket av smakerna som möjligt från de olika passande dryckerna. Vi har valt ut Klar Champagneglas i Munblåst glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors Beer Lager Öl 60 Cl 4-pack - Ölglas Glas Klar - 6312002

  Orrefors Beer Lager Öl 60 Cl 4-pack - Ölglas Glas Klar - 6312002
  Lager ölglas från Orrefors, formgiven av Erika Lagerbielke. Elegant och stilfullt ölglas med klassisk form. De blommiga och fruktiga aromerna från humlen kommer väl till sin rätt i detta glas. Glaset rymmer 60 cl och kommer i 4-pack. Tål maskindisk. Vi har valt ut Klar Ölglas i Glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors - Difference Vinglas Primeur 62 cl

  Orrefors - Difference Vinglas Primeur 62 cl
  Samma vin kan dofta, och därmed smaka, helt olika beroende på i vilket glas det serveras. Därför har varje smaktyp fått ett eget glas i Difference-serien, formgivet för att ta fram det mesta av doft och smak. Serien är formgiven av Erika Lagerbielke i nära samarbete med vinskribenten Bengt-Göran Kronstam.Välj Primeur eller Mature för de röda vinerna, Crisp eller Fruit för de vita, Sparkling för de mousserande och Sweet för de söta vinerna. Mature spirits låter de färgade spritdryckernas många nyanser komma till sin rätt.Munblåst i Småland för tunnhetens skull, äkta kristallglas för högsta briljans, form för att ta fram det mesta av doft och smak.
 • Orrefors Difference Rich Vinglas 65 Cl - Vinglas Munblåst Kristall Klar

  Orrefors Difference Rich Vinglas 65 Cl - Vinglas Munblåst Kristall Klar
  Detta vinglas från Orrefors tillhör serien Difference, som har formgivits av Erika Lagerbielke i nära samarbete med vinexperten Bengt-Göran Kronstam. Resultatet blev en serie där skandinavisk design möter tekniskt avancerade glas. Vinglaset Difference Rich är munblåst i Småland, och formen på kupan tar fram vinets bästa dofter och smaker. Bör diskas för hand. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Beer Tasting Kit, 4 glas

  Orrefors Beer Tasting Kit, 4 glas
  Ett set med fyra ölglas som passar exempelvis till en sann ölentusiast! Den unika formen på varje Orreforsglas är designad av Erika Lagerbielke. Ölglasen har tagits fram för att lyfta fram aromen, konsistensen, balansen och intensiteten hos öltyper som Lager, Pilsner och IPA.I setet får d
 • Orrefors Intermezzo Champagnekupa 30 Cl - Champagneglas Munblåst Kristall Klar - 6257403

  Orrefors Intermezzo Champagnekupa 30 Cl - Champagneglas Munblåst Kristall Klar - 6257403
  Intermezzo champagnekupa från Orrefors med en klassisk design med en ikonisk, blå droppdesign. Champagnekupan är tillverkad av munblåst, klar kristall perfekt för cocktailpartyt. Formgiven av Erika Lagerbielke. Bra att veta om Intermezzo champagnekupa - Den här champagnekupan är en del av Orreforss kollektion Intermezzo.- Finns även som karaff.- Kapacitet: 30 cl.- Tillverkad i Sverige Hur bör du ta hand om champagnekupan?- Handdisk rekommenderas. Vi har valt ut Klar Champagneglas i Munblåst kristall från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors - Orrefors More Champagneskål coupe 21 cl 4-pack

  Orrefors - Orrefors More Champagneskål coupe 21 cl 4-pack
  Elegant champagneskål coupe från serien More. Njut ordentligt och känn dryckens alla smaker ur detta vackra glas från Orrefors. Elegant design möter funktion i serien More designad av Erika Lagerbielke. Duka med dessa vackra glas även till vardags då de tål att diskas i maskin. Säljs i 4-pack.
 • Orrefors More Spirits Vitvinsglas 4-pack 20 Cl - Vinglas Klar

  Orrefors More Spirits Vitvinsglas 4-pack 20 Cl - Vinglas Klar
  4-pack vinglas ur More-serien. Tidlös och genomarbetad design av Erika Lagerbielke. Tillverkad med ambitionen att lyfta fram dryckens bästa egenskaper och fulla potential. Går att diska i diskmaskin. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • More Mature Vinglas 4-pack

  More Mature Vinglas 4-pack
  More Mature Vinglas 4-pack i kristall har en vid kupa och en förhållandevis smal öppning som koncentrerar aromerna från rödvin. Orrefors More Mature vinglas är skapat för att ge en rik upplevelse av fylliga och kraftiga röda viner. Kupans utformning ger rum för syresättning av vinet och den mindre öppningen ger en fokuserad arom som förhöjer den totala upplevelsen. Utsökt designat kristallglas från Orrefors. Serien More har designats av Erika Lagerbielke för att passa alla typer av drycker och tillfällen. Fokus har lagts på lättillgänglighet, elegans och multifunktion. More är glasserien för dig som vill ha passande glas till allt, men samtidigt spara plats i skåpen. Volym: 48 cl Höjd: 19,5 cm Ø: 10,8 cm Levereras i 4-pack Tål maskindisk
 • Orrefors Difference Dekanter Magnum 300 Cl - Vinkaraffer Klar - 6292186

  Orrefors Difference Dekanter Magnum 300 Cl - Vinkaraffer Klar - 6292186
  Difference Karaff Magnum från Orrefors ingår i Difference-serien som är utvecklad av Orrefors i samarbete med formgivaren Erika Lagerbielke och vinkännaren Bengt-Göran Kronstam. Serien är elegant och har riktat in sig på att få ut så mycket av smakerna som möjligt från de olika passande dryckerna. Vi har valt ut Klar Vinkaraffer från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors More Champagneglas 18 Cl 6-pack - Champagneglas Kristallglas Klar - 6310104

  Orrefors More Champagneglas 18 Cl 6-pack - Champagneglas Kristallglas Klar - 6310104
  More champagneglas från Orrefors med en exklusiv, festlig design i kristallglas. Klassiskt utseende med en smal kupa perfekt för att servera champagne och vin. Med produkter från denna serie skapar du enkelt en elegant bordsdukning som passar för finare tillfällen. Design av Erika Lagerbielke. Bra att veta om More champagneglas - En stilfull design.- Gjort av kristallglas.- Ingår i serien More.- Säljs i 6-pack.- Kapacitet: 18 cl. Hur bör du ta hand om champagneglaset?- Tål diskmaskin. Vi har valt ut Klar Champagneglas i Kristallglas från Orrefors med stor omsorg.
 • Metropol champagneglas 1-pack

  Metropol champagneglas 1-pack
  Metropol champagneglas. Läckert champagneglas med en vacker, modern kopp som är optimerad för mousserande viner som Champagne, Cava och Crémant med flera. I stjälken finns en droppe med svart färg som ger en elegans till den övergripande designen. Serien Metropol är en moderniserad och raffinerad serie som inspirerats från storsäljaren Intermezzo. Med Metropol har designern Erika Lagerbielke formgivit en stilren serie kristallglas med en självsäker uppsyn och vass form. Eleganta glas som passar till såväl mingel och fest som till helt vanliga dagar. Volym: 270 ml Höjd: 235 mm Diameter: 75 mm Tål maskindisk
 • Orrefors More Champagne 18 Cl 4-pack - Champagneglas Glas Klar - 6310101

  Orrefors More Champagne 18 Cl 4-pack - Champagneglas Glas Klar - 6310101
  More champagne från Orrefors, designad av Erika Lagerbielke. Ett glas som lyfter fram de bästa egenskaperna hos champagnen det mousserande vinet eller cava'n. Perfekt att servera som välkomstdrink, duka ditt middagsbord med glas från More serien som även innehåller vinglas och tumbler. Vi har valt ut Klar Champagneglas i Glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors Intermezzo Blå Vitvinsglas 19 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar - 6257416

  Orrefors Intermezzo Blå Vitvinsglas 19 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar - 6257416
  Intermezzo blå från Orrefors, formgivet av Erika Lagerbielke. Intermezzo är en glasserie formgiven av Erika Lagerbielke som samlat på sig en rad utmärkelser, däribland Utmärkt Svensk Form. Den unika formen tillsammans med droppen i benet/foten har funnit sin plats i konsumenternas hjärtan, och i deras hem. Vi har valt ut Klar Vinglas i Munblåst glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors More Coupe Champagneglas 21 Cl 6-pack - Champagneglas Kristallglas Klar - 6310128

  Orrefors More Coupe Champagneglas 21 Cl 6-pack - Champagneglas Kristallglas Klar - 6310128
  More champagneglas från Orrefors med en exklusiv, festlig design i kristallglas. Klassiskt utseende med en bred kupa perfekt för att servera champagne och vin. Med produkter från denna serie skapar du enkelt en elegant bordsdukning som passar för finare tillfällen. Design av Erika Lagerbielke. Bra att veta om More Coupe champagneglas - En elegant design.- Gjort av kristallglas.- Ingår i serien More.- Säljs i 6-pack.- Kapacitet: 21 cl. Hur bör du ta hand om champagneglaset?- Tål diskmaskin. Vi har valt ut Klar Champagneglas i Kristallglas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors More Karaff 150 cl

  Orrefors More Karaff 150 cl
  Läcker glaskaraff från Orrefors! Karaffen är en del av serien More, en glaskollektion som designats av den uppskattade formgivaren Erika Lagerbielke. Hela serien håller en fin balans mellan form och funktion, där dryckernas egenskaper kommer till all sin rätt i sällskap av vacker design. Den
 • Orrefors Intermezzo Blå Vinglas 44 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar

  Orrefors Intermezzo Blå Vinglas 44 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar
  Intermezzo Blå, vinglas som rymmer 44 centiliter. Serien Intermezzo designades av Erika Lagerbielke 1985 och är sedan dess en av Orrefors bästsäljande serier genom tiderna. I serien finns allt från snapsglas till karaffer och vinglas. Detta eleganta vinglas fungerar lika bra till vitt som rött vin och är extra vackert till rosé! Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors - Intermezzo Blå Vinglas 32 cl

  Orrefors - Intermezzo Blå Vinglas 32 cl
  Erika Lagerbielkes absolut största glassuccé från 1985 är den folkkära serien Intermezzo blå som också är en designklassiker och är en av Orrefors mest populära glasserviser. Glasservisen med den karaktäristiska blå droppen i benet har fångat både kritikers och konsumenters hjärtan och även fått utmärkelsen Utmärkt Svensk Form. Den inneslutna blå droppen bjuder på en färgaccent till varje dukning. Intermezzo är ett blått utropstecken på bordet!Glaset hette tidigare Intermezzo Vinglas 25 cl hos Orrefors.