Glas och porslin » Glas » Champagneglas

Märken på champagneglas:

Riedel champagneglas

Riedel Crystal kanske är ett av världens äldsta företag som tillverkat glas ända sedan 1756. Det är ett familjeägt företag som passerat 11 generationer.

Riedels champagneglas finns i två klassiska former där de höga Vinum glasen står för ståtligheten. Ouverture Champagneglas rymmer något mer, 27 cl, och ingår i en bred serie med 10 olika glas från ölglas till vinglas.

 • Sommelier Vintage Champagne

  Detta är ett glas som tar fram hela registret av smaker i Champagne, Cava och Prosecco med härlig krispighet, aromatisk nästan brödig smak och mineraltoner från jorden.´Rekommenderat till: Cava, Champagne, Franciacorta, Prosecco, Sekt, Sparkling wine.
 • Veritas Champagne 2-pack

  Champagneglas är med sin långsmala form perfekt för Champagne. Spetsigt nertill för att generera en vacker ström av bubblor, vidare på mitten för att ta fram aromerna och längst upp en något mindre öppning. Man kan se hur bubblorna frigörs i glaset i en tunn ”pelare”, vilket bidrar till att förlänga champagnens ”liv” i glaset.Detta är ett glas som tar fram hela registret av smaker i Champagne, Cava och Prosecco med härlig krispighet, aromatisk nästan brödig smak och mineraltoner från jorden. Rekommenderat till: Cava, Champagne, Franciacorta, Prosecco, Sekt, Sparkling wine. Maskingjort kristallglas av exceptionell kvalitet och tunnhet. De som vill uppgradera från Vinum serien kan välja Veritas då kupans utformning är densamma men serien har kompletterats med glasmodeller utformade även för – Gamla Väldens Syrah, Nya Väldens Pinot Noir och Champagne Coupe.
 • O-serien Champagne 2-pack

  Champagneglas är med sin långsmala form perfekt för Champagne. Man kan se hur bubblorna frigörs i glaset i en tunn pelare, vilket bidrar till att förlänga champagnens liv i glaset. Säljs i 2-pack.Rekommenderat till: Cava, Champagne, Franciacorta, Prosecco, Sekt, Sparkling wine.
 • Vinum Champagne Prestige 2-pack

  Dessa glas tar fram hela registret av smaker i Champagne härlig krispighet, aromatisk nästan brödig frukt och mineraltoner från jorden.
 • Vitis Champagne 2-pack

  Champagneglas är med sin långsmala form perfekt för Champagne. Detta är ett glas som tar fram hela registret av smaker i Champagne, Cava och Prosecco med härlig krispighet, aromatisk nästan brödig smak och mineraltoner från jorden.
 • Grape Champagne, 2-pack Riedel

  Grape Champagne är ett stilfullt champagneglas från Riedel. Då alla druvsorter har sin egen unika DNA sammansättning smakar vin av olika sorters druvor olika. Glasen ur Grape serien är skapade för att ta tillvara och förstärka dessa olika smaker. Höjd: 23,5 cm Volym: 28,5 cl Levereras i 2-pack
 • Vinum Prestige Champagne, 2-pack Riedel

  Vinum Prestige Champagneglas från Riedel är med sin långsmala form perfekt för Champagne. Spetsigt nertill, för att generera en vacker ström av bubblor, vidare på mitten för att ta fram aromerna och avsmalnande upptill med en generös öppning. Ett glas som tar fram hela registret av smaker i Champagne; härlig krispighet, aromatisk nästan brödig frukt och mineraltoner från jorden. Levereras i 2-pack.  Höjd: 21,8 cmVolym: 23 cl  
 • O-Riedel Champagne, 2-pack Riedel

  Riedel utvecklade O-serien 2003 - och den blev genast en succé! Vinglasen i O-serien är utan den traditionella vinfoten. Det fina med glasen är att de lämpar sig såväl till vardags som till fest. Ett vinglas utan fot är inte bara trendigt. Det är också praktiskt. Formen förenklar att förvara glasen, att ta med dem på en picnic och passar i alla diskmaskiner (för dem som gillar denna bekväma utväg). Glasens form är hämtad från Vinumserien. Du är således garanterad ett vinglas med en kupa som perfekt lyfter fram vinet du njuter av. Och detta till halva kostnaden jämfört med motsvarande glas i Vinum-serien. Höjd på glaset: 12,2 cm Volym: 26 cl
 • Superleggero Champagne Flute

  Superleggero Champagne Fluteglas från Riedel. Glasen i serien Superleggero är handgjorda och munblåsta i Tyrolerfabriken. Serien definieras av dess ytterst lätta, ultratunna kristall och är en banbrytande innovation i utformningen av sortspecifika, munblåsta vinglas. De är estetiska smala, lätta och längre än många andra glas.
 • Veritas Champagne, 2-pack Riedel

  Riedel Veritas är en elegant serie med maskintillverkade glas av högsta kvalitet. Glaset är exceptionellt tunt och kupan är mjukt rundad för att på bästa sätt framhäva vinets karaktär och aromer. Glasen i Veritasserien har samma utformning på kupan som glasen i Vinumserien, men Veritasglasen är en aning högre och ger därmed ett väldigt elegant intryck. Dessutom innehåller Veritasserien glas för Gamla världens Syrah, Nya världens Pinot Noir samt ett Coupe- & Cocktailglas.Höjd: 235 mmVolym: 45 clDiameter: 85 mmLevereras i 2-pack.
 • Riedel Vinum Cuvèe Prestige Champagneglas 23 cl 2-pack

  Riedel är ett välkänt begrepp bland vinfantaster och anses vara marknadens absolut bästa vin- och spritglas. Ett vackert glas med lite större kupa vilket gör att alla härliga dofter från champagnen förstärks.
 • Riedel Vinum Champagneglas 16 cl 2-pack

  Riedel är ett välkänt begrepp bland vinfantaster och anses vara marknadens absolut bästa vin- och spritglas. Detta är ett champagnelas i kristall för alla tillfällen.
 • Vinum Cuvée Prestige champagneglas 2-pack 23 cl

 • Riedel O champagneglas 2-pack 64 cl

 • Riedel Veritas Champagneglas 4-pack

  Riedel Veritas Champagneglas 4-pack från Riedel