Bordallo Pinheiro

Bordallo Pinheiro är ett framstående portugisiskt varumärke känt för sin keramik och sitt unika designarv. De är särskilt känd för sina kreativa och ofta naturinspirerade keramik, som ofta avbildar djur, växter och andra motiv från naturen.

Porslin och inredning från Bordallo Pinheiro

Företaget grundades 1884 av Raphael Bordallo Pinheiro, en framträdande portugisisk konstnär och karikatyrtecknare. Raphael Bordallo Pinheiro var en pionjär inom keramisk konst och hade en stark förkärlek för att framställa element från den portugisiska kulturen och naturen i sitt arbete. Hans verk är kända för sin lekfullhet, humor och ofta satiriska ton.

En av de mest ikoniska designerna är deras serie av keramik som avbildar kålblad, vilka är både dekorativa och funktionella. Till exempel är tallrikar från Bordallo Pinheiro mycket uppskattade för sin detaljrikedom och livfulla färger.

Bordallo Pinheiro är inte bara en symbol för portugisisk kultur utan har också blivit en viktig del av landets konstnärliga identitet, vilket återspeglas i deras fortsatta popularitet och framgång på den internationella designscenen.

Andra varumärken