Iittala skålar

Iittala är ett populärt märke av porslin här i Sverige. Det finska varumärket har lyckats ta fram mycket porslin och glas som tilltalar en nordisk publik. Bland skålar i porslin, att äta ur, är Taika, Origo och Teema de som säljer bäst. Iittala Alvar Aalto skålar passar bra att servera snacks eller andra tilltugg i.

Marimekko by Iittala skålar i glas

Marimekko har gästspelat hos Iittala och skapat en unik och älskad skål av glas. Den finns i många olika färger och även i frostat glas. Skålarna är 155 mm höga och många använder de för att servera godis ur eller som efterrättsskål från iittala.

En till skål i glas som gjort ett avstamp i designvärlden är Iittala Kastehelmi. Den påminner lite om Marimekko, men har ett något rundare utseende formmässigt. Formgivaren bakom skålen heter Oiva Toikka.

Här nedanför hittar du Iiitalas skålar som säljs online av svenska återförsäljare. Jämför skålar och priser för att se vilken du vill köpa.

Populärt inom Iittala skålar

 • Origo Äggkopp 5 cl orange

  Origo Äggkopp 5 cl orange
 • Marimekko Skål Frostad, 155 mm

  Marimekko Skål Frostad, 155 mm
  Marimekko skål från Iittala. Denna skål är en riktig klassiker. Skålen finns i en mängd olika härliga färger. Gör sig bra både som serveringsskål och som en dekorativ inredningsdetalj.
 • Alvar Aalto Skål, Opal

  Alvar Aalto Skål, Opal
  Aalto kollektion från Iittala, designad av Alvar Aalto. Alvar Aalto gjorde designen redan 1936 och 1937 presenterades den för första gången på världsutställningen i Paris och gjorde succé. Den mystiska formen gjorde ett kraftfullt uttalande mot industriell produktion som inte uppfyller människors behov. Idag är det en ikon av en designrörelse. Kollektionen innehåller vas, skål och ljuslykta.
 • Origo Skål 50 cl orange

  Origo Skål 50 cl orange

Fler tips på Iittala skålar

 • Teema Skål 21 cm, Röd

  Teema Skål 21 cm, Röd
  Teema skål från Iittala, formgiven av Kaj Franck 1952. Teema är mycket mångsidig med oändliga kombinationer. Blanda hur du vill med olika storlekar på tallrikar och koppar. Teema kan användas i ugn, frys, servering och lagring. Serien är enkel men både funktionell och elegant. Finns i fler färger. Skålen rymmer 1 L.
 • Origo skål 25 cl beige

  Origo skål 25 cl beige
 • Mariskooli Skål 15 cm

  Mariskooli Skål 15 cm
 • Teema Tiimi Skål 33 cl, Melerad Grå

  Teema Tiimi Skål 33 cl, Melerad Grå
  Teema skål från Iittala, formgiven av Kaj Franck 1952. Teema är mycket mångsidig med oändliga kombinationer. Blanda hur du vill med olika storlekar på tallrikar och koppar. Teema kan användas i ugn, frys, servering och lagring. Serien är enkel men både funktionell och elegant. Finns i fler storlekar och färger.
 • Iittala Taika Skål 2.8 L Blå

  Iittala Taika Skål 2.8 L Blå
  Stor skål som rymmer 2.8 liter från Iittalas serie Taika. Perfekt som serveringsskål tillsammans med övriga produkter ur samma serie.
 • Alvar Aalto Skål, Klar

  Alvar Aalto Skål, Klar
  Aalto skål från Iittala, designad av Alvar Aalto. Alvar Aalto gjorde designen redan 1936 och 1937 presenterades den för första gången på världsutställningen i Paris och gjorde succé. Den mystiska formen gjorde ett kraftfullt uttalande mot industriell produktion som inte uppfyller människors behov. Idag är det en ikon av en designrörelse. Kollektionen innehåller vas, skål och ljuslykta.
 • Teema Skål 3,4 L vit

  Teema Skål 3,4 L vit
 • Iittala Skål Teema 15 cm Svart

  Iittala Skål Teema 15 cm Svart
  Skålen som passar till det mesta, använd den gärna till vindruvor, salladen på bordet eller lite snacks till helgen. Den klassiska servisen skapades 1952 och känns lika modern nu som då. Hela serien tål dessutom maskindisk, ugn, mikrovågsugn samt frys - smidig att använda varje dag helt enkelt.
 • Iittala Taika Skål 30 cl Siimes

  Iittala Taika Skål 30 cl Siimes
  Denna lilla skål kommer från Iittalas serie Taika. Siimes betyder skugga på finska och refererar till den plats där djuren stannar till för att vila från solen en varm sommardag. Taika är en fantastiskt vacker porslinsserie formgiven av Heikki Orvola och Klaus Haapaniemi för Iittla. Seriens namn, Taika, betyder Magisk på finska och detta speglas i den vackra och förtrollande dekoren som pryder hela porslinsserien.
 • Alvar Aalto Skål 50x182 mm, Rostfritt stål

  Alvar Aalto Skål 50x182 mm, Rostfritt stål
  Aalto kollektion från Iittala, designad av Alvar Aalto. Alvar Aalto gjorde designen redan 1936 och 1937 presenterades den för första gången på världsutställningen i Paris och gjorde succé. Den mystiska formen gjorde ett kraftfullt uttalande mot industriell produktion som inte uppfyller människors behov. Idag är det en ikon av en designrörelse. Kollektionen innehåller vas, skål och ljuslykta.
 • Taika skål 30 cl vit

  Taika skål 30 cl vit
 • Teema Skål 15 cm, Pärlgrå

  Teema Skål 15 cm, Pärlgrå
  Teema skål från Iittala, formgiven av Kaj Franck 1952. Teema är mycket mångsidig med oändliga kombinationer. Blanda hur du vill med olika storlekar på tallrikar och koppar. Teema kan användas i ugn, frys, servering och lagring. Serien är enkel men både funktionell och elegant. Rymmer 50 cl och finns i fler färger.
 • Iittala Kastehelmi Skål 35 cl Grå

  Iittala Kastehelmi Skål 35 cl Grå
  En fin skål på fot som kan användas både som snacksskål för nötter och godis när du väntar gäster eller kanske som prydnad. Trots att den häftiga designen skapades redan 1964 så känns denna klassiska serie alltid modern.
 • Iittala Ultima Thule Skål 2-pack 11.5 cm

  Iittala Ultima Thule Skål 2-pack 11.5 cm
  Ultima Thule är en exklusivitet och designen kommer från 1968 av Iittala som Tapio Wirkkalas har designat. Inspirationen är hämtad från den Nordiska naturen och får oss att tänka på issmältningen mot våren. Glaset är finslipat in i minsta detalj med dess unika mönster som kan bli en häftig effekt med ljusspel. Hållbar skål som du kan servera något gott ur med stil.
 • Aino Alto Skål Ø16,5 cm 35 cl, Klar

  Aino Alto Skål Ø16,5 cm 35 cl, Klar
  Den här skålen formgavs redan år 1932 av Aino Aalto för Iittala. Den vackra designen har fått sin inspiration får ringarna som bildas på vattnet när en droppe träffar ytan. Det klara glaset gör att den passar till alla dukningar, oavsett om det är till vardags eller fest. Tål diskmaskin.
 • Iittala Taika Skål 60 cl Siimes

  Iittala Taika Skål 60 cl Siimes
  Denna vackra skål kommer från Iittalas serie Taika. Siimes betyder skugga på finska och refererar till den plats där djuren stannar till för att vila från solen en varm sommardag. Taika är en fantastiskt vacker porslinsserie formgiven av Heikki Orvola och Klaus Haapaniemi för Iittla. Seriens namn, Taika, betyder Magisk på finska och detta speglas i den vackra och förtrollande dekoren som pryder hela porslinsserien.
 • Iittala Alvar Aalto Skål 358 x 60 mm Rostfritt Stål

  Iittala Alvar Aalto Skål 358 x 60 mm Rostfritt Stål
  Denna kollektion av Pentagon design team från Iittala är en härlig blandning mellan en typisk klassisk utformning av Alvars Aalto's med en modern touch. Resultatet blir denna tidlöst vackra skålen i rostfritt stål perfekt för servering och dukning.Endast handdisk
 • Origo Skål 15 cl beige

  Origo Skål 15 cl beige
 • Taika Skål 2,8 L blå

  Taika Skål 2,8 L blå
 • Origo Skål 15 cl orange

  Origo Skål 15 cl orange
 • Origo skål 25 cl beige

  Origo skål 25 cl beige
 • Kastehelmi Skål 1,4 L Klar

  Kastehelmi Skål 1,4 L Klar
 • Iittala Taika Skål 30 cl Vit

  Iittala Taika Skål 30 cl Vit
  En mindre skål som passar perfekt till sås, snacks eller att ha smör i när det blir finare middagar. Denna häftiga serie med ugglor och andra djur skapar ha-begär och kan även blandas med annan dukning i oändlighet. Tål maskindisk och mikrovågsugn.
 • Origo Skål 15 cl beige

  Origo Skål 15 cl beige
 • Teema Tiimi skål 80 cl med Lock vit

  Teema Tiimi skål 80 cl med Lock vit
 • Iittala Miranda Skål 145 mm Linne

  Iittala Miranda Skål 145 mm Linne
  Den här vackra skålen i grå ton kommer från Iittala och designades ursprungligen av Heikki Orvola 1971 för Nuutajärvi glasfabrik. Glasskålen passar för både servering och som interiördetalj.Vacker och tilltalande färgpalett från ljusa naturliga toner till intensiva varma nyanser. Mönstret accentuerar de vackra reflektioner som skapas i mötet mellan glas och ljus.
 • Taika skål 60 cl Siimes

  Taika skål 60 cl Siimes
 • Iittala Alvar Aalto Skål 75 mm Klar

  Iittala Alvar Aalto Skål 75 mm Klar
  Funktionalitet och en vacker utsmyckning i ett,Skålen från Alvar Aalto finns i en rad olika färger som du med enkelhet kan kombinera efter humör eller tillfälle. Den bjuder på en härlig form som är framtagen med naturen i åtanke och är funktionell som serveringsskål. Servera allt från: Kakor, godis, frukt eller varför desserter?
 • Aalto Skål Vit 380mm

  Aalto Skål Vit 380mm
 • Kastehelmi Skål 23 cl Klar

  Kastehelmi Skål 23 cl Klar
 • Teema Tiimi skål 33 cl

  Teema Tiimi skål 33 cl
 • Aino Aalto Skål 35 cl/ 16,5 cm klar

  Aino Aalto Skål 35 cl/ 16,5 cm klar
 • Iittala Raami Serveringsskål 3,4 L 29 cm Vit

  Iittala Raami Serveringsskål 3,4 L 29 cm Vit
  Denna stilrena serveringsskål ingår i en ny kollektion designad av Jasper Morrison. Raami betyder ram på finska och med denna skål ramar du in stämningen vid bordet.
 • Iittala Miranda Skål 145 mm Mossgrön

  Iittala Miranda Skål 145 mm Mossgrön
  Den här vackra skålen i dekorativ grön ton kommer från Iittala och designades ursprungligen av Heikki Orvola 1971 för Nuutajärvi glasfabrik. Glasskålen passar för både servering och som interiördetalj.Vacker och tilltalande färgpalett från ljusa naturliga toner till intensiva varma nyanser. Mönstret accentuerar de vackra reflektioner som skapas i mötet mellan glas och ljus.
 • Iittala Taika Skål 60 cl Vit

  Iittala Taika Skål 60 cl Vit
  En charmig skål som gärna får stå framme till både vardags och fest. Kan användas till frukt, nötter eller mindre snacks när du väntar gäster. Denna häftiga serie med ugglor och andra djur skapar ha-begär och kan även blandas med annan dukning i oändlighet. Tål maskindisk och mikrovågsugn.
 • Iittala Teema Tiimi Skål 33 cl Vit

  Iittala Teema Tiimi Skål 33 cl Vit
  Vit skål som rymmer 33 cl. Skålen är från serien Teema Tiimi som har formgetts av fyra asiatiska formgivare och serien är alltså inspirerad av det asiatiska köket. Teema Tiimi seriens delar kan användas för att laga mat, värma i ugn och frysa in mat.
 • Teema Skål 15 cm vit

  Teema Skål 15 cm vit
 • Teema Skål, vit

  Teema Skål, vit
  Teema skål från Iittala, formgiven av Kaj Franck 1952. Teema är mycket mångsidig med oändliga kombinationer. Blanda hur du vill med olika storlekar på tallrikar och koppar. Teema kan användas i ugn, frys, servering och lagring. Serien är enkel men både funktionell och elegant. Rymmer 2,5 liter och finns i fler färger.
 • Iittala Mariskål Höjd 15.5 cm Klar

  Iittala Mariskål Höjd 15.5 cm Klar
  Marimekkoskålen från Iittala har producerats sedan 60- talet och finns i många vackra färger. Skålen är 15.5 cm hög och är tillverkad i vackert transparent glas. En perfekt skål att ge bort som en fin present eller att använda för både servering eller som dekoration. Fyll skålen med godis och ställ den på bordet för gästerna att ta för sig av eller servera en kall sås ur den för en elegant dukning.
 • Miranda Skål 14,5 cm, Laxrosa

  Miranda Skål 14,5 cm, Laxrosa
  Miranda Skål 14,5 cm, Laxrosa från Iittala
 • Iittala Skål Teema 3,4 l Vit

  Iittala Skål Teema 3,4 l Vit
  En stilren skål som kan användas till mycket. Lägg i en fräsch sallad till middagen eller häll upp popcorn och njut av en bra film. Den klassiska servisen skapades 1952 och känns lika modern nu som då. Hela serien tål dessutom maskindisk, ugn, mikrovågsugn samt frys - smidig att använda varje dag helt enkelt.
 • Taika skål 30 cl L blå

  Taika skål 30 cl L blå
 • Iittala Raami Oval Serveringsskål 1,6 L 27 cm Vit

  Iittala Raami Oval Serveringsskål 1,6 L 27 cm Vit
  Denna stilrena serveringsskål ingår i en ny kollektion designad av Jasper Morrison. Raami betyder ram på finska och med denna skål ramar du in stämningen vid bordet.
 • Mariskooli skål 155 mm Regn

  Mariskooli skål 155 mm Regn
 • Serveringsskål Raami, 27 cm

  Serveringsskål Raami, 27 cm
  Den nya kollektionen Raami (”ram” på finska) är formgiven av Jasper Morrison och har både skönhet och karaktär. Serverignsskålen från serien Raami är perfekt för större sällskap. Idealisk för pasta och sallader. Den breda formen gör att du kan blanda ingredienserna direkt i skålen. Den klassiska vita färgen framhäver färgstark mat. Tål maskindisk.Mått: 27 cm
 • Alvar Aalto Skål 7,5 cm, Mossgrön

  Alvar Aalto Skål 7,5 cm, Mossgrön
  Aalto skål från Iittala, designad av Alvar Aalto. Alvar Aalto gjorde designen redan 1936 och 1937 presenterades den för första gången på världsutställningen i Paris och gjorde succé. Den mystiska formen gjorde ett kraftfullt uttalande mot industriell produktion som inte uppfyller människors behov. Idag är det en ikon av en designrörelse. Kollektionen innehåller vas, skål och ljuslykta.
 • Iittala Skål Teema 15 cm Vit

  Iittala Skål Teema 15 cm Vit
  Skålen som passar till det mesta, använd den gärna till vindruvor, salladen på bordet eller lite snacks till helgen. Den klassiska servisen skapades 1952 och känns lika modern nu som då. Hela serien tål dessutom maskindisk, ugn, mikrovågsugn samt frys - smidig att använda varje dag helt enkelt.
 • Marimekko Skål Grå, 155 mm

  Marimekko Skål Grå, 155 mm
  Marimekko skål från Iittala. Denna skål är en riktig klassiker. Skålen finns i en mängd olika härliga färger. Gör sig bra både som serveringsskål och som en dekorativ inredningsdetalj.
 • Marimekkoskål skål 155 mm frostad

  Marimekkoskål skål 155 mm frostad
 • Kuru Glasskål Grå 13x6 cm

  Kuru Glasskål Grå 13x6 cm
 • Ultima Thule Skål På Fot

  Ultima Thule Skål På Fot
  Ultima Thule Skål På Fot från Iittala
 • Iittala Teema Skål 15 cm Pärlgrå

  Iittala Teema Skål 15 cm Pärlgrå
  Klassisk tidlös skål från Ittala som passar till såväl vardagsdukning som fest. Skålen tål att användas i ugn, frys, diskmaskin och mikrovågsugn, den perfekta tallriken.
 • Aalto skål 195x50 mm vit

  Aalto skål 195x50 mm vit
 • Iittala Taika Skål 30 cl Porslin Röd

  Iittala Taika Skål 30 cl Porslin Röd
  Taika betyder ”magi” på finska – och du kan välja bland en mängd djärva och förtrollande varianter. Haapaniemis illustrationer inspirerar din fantasi och skapar nya berättelser. Dessa fascinerande mönster avslöjar gradvis sina detaljer och lager av betydelse för betraktaren. De magiska mönstren av Klaus Haapaniemi har kombinerats med formen hos Aika-serien, designad av Heikki OrvolaI
 • Kastehelmi Skål 23 cl Klar, 2-Pack

  Kastehelmi Skål 23 cl Klar, 2-Pack
  Detta set innehåller två stycken skålar från serien Kastehelmi, som är en av Iittalas mest klassiska och populära serie. Skålarna är tillverkade av glas, och pryds av ett mönster som påminner om glittrande daggdroppar i morgonsolen. Skålens storlek gör den perfekt för servering av exempelvis mattillbehör och snacks.Egenskaper: Designad av Oiva Toikka Tål diskmaskin Rymmer 23 cl
 • Kuru Glasskål Mossgrön 13x6 cm

  Kuru Glasskål Mossgrön 13x6 cm
 • Iittala Ultima Thule Skål 20 cm

  Iittala Ultima Thule Skål 20 cm
  Thule, en välkänd glasserie från Iittala med inspiration till designen hämtad från Nordisk natur och issmältning. Designen har blivit utformad av Tapio Wirkkala och glaset i serien har fått en exklusiv look. Använd till vardags för att sätta lite guldkant på den eller vid middagsbjudningar och såklart är den en väl uppskattad present.
 • Iittala Taika Skål 30 cl Blå

  Iittala Taika Skål 30 cl Blå
  Skål som rymmer 30 cl och tillhör Taika serien. Skålen finns i en större storlek och passar perfekt som snacksskål för allt du kan tänka dig. Tål maskindisk och mikrovågsugn.
 • Kastehelmi Skål 23 cl grå

  Kastehelmi Skål 23 cl grå
 • Teema Skål 21 cm, Vit

  Teema Skål 21 cm, Vit
  Teema skål från Iittala, formgiven av Kaj Franck 1952. Teema är mycket mångsidig med oändliga kombinationer. Blanda hur du vill med olika storlekar på tallrikar och koppar. Teema kan användas i ugn, frys, servering och lagring. Serien är enkel men både funktionell och elegant. Finns i fler färger. Skålen rymmer 1 L.
 • Miranda Skål 14,5 cm, Linne

  Miranda Skål 14,5 cm, Linne
  Miranda Skål 14,5 cm, Linne från Iittala
 • Teema Skål 2,5 L vit

  Teema Skål 2,5 L vit
 • Kastehelmi Skål 23 cl, Klar

  Kastehelmi Skål 23 cl, Klar
  Den här skålen från Iittala tillhör serien Kastehelmi, som är formgiven av Oiva Toikka. Kastehelmi är det finska ordet för daggdroppe, som också har inspirerat till det karaktäristiska droppmönstret. Skålen är som vackrast när starkt ljus får spela i glaset och locka fram dess inneboende skönhet. Använd ensam eller tillsammans med andra produkter från Kastehelmi.
 • Teema Tiimi skål 80 cl med Lock vit

  Teema Tiimi skål 80 cl med Lock vit
 • Teema Skål 15 cm pärlgrå

  Teema Skål 15 cm pärlgrå
 • Kastehelmi Skål 1,4 L Klar

  Kastehelmi Skål 1,4 L Klar
 • Alvar Aalto Skål 60x358 mm, Stål

  Alvar Aalto Skål 60x358 mm, Stål
  Aalto kollektion från Iittala, designad av Alvar Aalto. Alvar Aalto gjorde designen redan 1936 och 1937 presenterades den för första gången på världsutställningen i Paris och gjorde succé. Den mystiska formen gjorde ett kraftfullt uttalande mot industriell produktion som inte uppfyller människors behov. Idag är det en ikon av en designrörelse. Kollektionen innehåller vas, skål och ljuslykta.
 • Taika skål 30 cl vit

  Taika skål 30 cl vit
 • Taika skål 30 cl L blå

  Taika skål 30 cl L blå
 • Kastehelmi Skål 23 cl, Grå

  Kastehelmi Skål 23 cl, Grå
  Den här skålen från Iittala tillhör serien Kastehelmi, som är formgiven av Oiva Toikka. Kastehelmi är det finska ordet för daggdroppe, som också har inspirerat till det karaktäristiska droppmönstret. Skålen är som vackrast när starkt ljus får spela i glaset och locka fram dess inneboende skönhet. Använd ensam eller tillsammans med andra produkter från Kastehelmi.
 • Miranda Skål 14,5 cm, Mossgrön

  Miranda Skål 14,5 cm, Mossgrön
  Miranda Skål 14,5 cm, Mossgrön från Iittala
 • Teema Skål 2,5 L vit

  Teema Skål 2,5 L vit
 • Teema Tiimi skål 33 cl

  Teema Tiimi skål 33 cl
 • Aalto Skål Vit 380mm

  Aalto Skål Vit 380mm
 • Origo Serveringsskål 2 L orange

  Origo Serveringsskål 2 L orange
 • Taika Skål 60 cl, Röd

  Taika Skål 60 cl, Röd
  Taika Skål 60 cl, Röd från Iittala
 • Origo äggkopp beige

  Origo äggkopp beige
 • Kastehelmi Skål 35 cl

  Kastehelmi Skål 35 cl
  Kastehelmi dessertskål från Iittala, designad av Oiva Toikka. Denna glasserien formgavs redan 1964 och tanken bakom serien var att använda droppar av glas som dekoration vilket gör att glasen ser mer levande- och spännande ut.
 • Kuru Glasskål Grå 13x6 cm

  Kuru Glasskål Grå 13x6 cm
 • Taika Skål 30 cl, Vit

  Taika Skål 30 cl, Vit
  Taika Skål 30 cl, Vit från Iittala
 • Taika skål 30 cl Siimes

  Taika skål 30 cl Siimes
 • Aalto Skål Rostfritt stål 182x50mm

  Aalto Skål Rostfritt stål 182x50mm
 • Taika Skål 2,8 L blå

  Taika Skål 2,8 L blå
 • Iittala Aino Aalto Skål 33 cl Klar

  Iittala Aino Aalto Skål 33 cl Klar
  Denna klassiska skål designades av Aino Aalto redan 1932 för det finska märket Iittala. Den enkla och stilfulla designen inspirerades av ringarna som bildas på vattnet och tanken var från början att de skulle vara enkla att stapla för att få plats i köksskåpet. Går bra att rengöra i diskmaskin. Kombinera gärna med andra delar ur samma serie.
 • Marimekkoskål Skål 155 mm Klar

  Marimekkoskål Skål 155 mm Klar
 • Teema Skål 21 cm, Pärlgrå

  Teema Skål 21 cm, Pärlgrå
  Teema skål från Iittala, formgiven av Kaj Franck 1952. Teema är mycket mångsidig med oändliga kombinationer. Blanda hur du vill med olika storlekar på tallrikar och koppar. Teema kan användas i ugn, frys, servering och lagring. Serien är enkel men både funktionell och elegant. Finns i fler färger. Skålen rymmer 1 L.
 • Marimekkoskål skål 155 mm blekrosa

  Marimekkoskål skål 155 mm blekrosa
 • Teema Skål 15 cm svart

  Teema Skål 15 cm svart
 • Iittala Miranda Skål 145 mm Laxrosa

  Iittala Miranda Skål 145 mm Laxrosa
  Den här vackra skålen i dekorativ grön ton kommer från Iittala och designades ursprungligen av Heikki Orvola 1971 för Nuutajärvi glasfabrik. Glasskålen passar för både servering och som interiördetalj.Vacker och tilltalande färgpalett från ljusa naturliga toner till intensiva varma nyanser. Mönstret accentuerar de vackra reflektioner som skapas i mötet mellan glas och ljus.
 • Taika Skål 2,8 L vit

  Taika Skål 2,8 L vit
 • Taika skål 60 cl vit

  Taika skål 60 cl vit
 • Iittala Alvar Aalto Skål 75 mm Grå

  Iittala Alvar Aalto Skål 75 mm Grå
  Skål från serien Alvar Aalto med känsla av naturnära form och funktionalitet. Flera färger som med lätthet kan kombineras för att anpassas för säsong eller stil. Skålen gör sig bra som en utsmyckning i hemmet tack vare den klassiska designen men också som serveringsskål där du kan lägga upp allt från: dessrter, såser, godis eller varför inte kakor?
 • Iittala Ultima Thule Skål 115 mm 2-pack Glas Regn

  Iittala Ultima Thule Skål 115 mm 2-pack Glas Regn
  Ultima Thule är inspirerad av issmältningen i Lappland då Tapio Wirkkala skapade serien 1968. Designen speglar de tusentals timmar som spenderades på att förfina glasblåsnings-processen för att få fram rätt effekt.
 • Marimekko Skål Blekrosa, 155 mm

  Marimekko Skål Blekrosa, 155 mm
  Marimekko skål från Iittala. Denna skål är en riktig klassiker. Skålen finns i en mängd olika härliga färger. Gör sig bra både som serveringsskål och som en dekorativ inredningsdetalj.
 • Marimekkoskål skål 155 mm vattengrön

  Marimekkoskål skål 155 mm vattengrön
 • Origo Skål 50 cl orange

  Origo Skål 50 cl orange
 • Iittala Aalto Skål Dia 7.5 cm Havsblå

  Iittala Aalto Skål Dia 7.5 cm Havsblå
  Ny skål för servering av godis, kex, nötter och efterrätter eller för att visa små saker. Tillverkad i pressat glas i Iittala glasfabrik. Perfekt som gåva och som introduktion till resterande Aalto collection.
 • Alvar Aalto Skål 7,5 cm, Linne

  Alvar Aalto Skål 7,5 cm, Linne
  Aalto skål från Iittala, designad av Alvar Aalto. Alvar Aalto gjorde designen redan 1936 och 1937 presenterades den för första gången på världsutställningen i Paris och gjorde succé. Den mystiska formen gjorde ett kraftfullt uttalande mot industriell produktion som inte uppfyller människors behov. Idag är det en ikon av en designrörelse. Kollektionen innehåller vas, skål och ljuslykta.
ileadileadilead