Rörstrand tallrikar

Rörstrand är en svensk tillverkare av porslin som funnits i snart 300 år. Redan år 1726 började man tillverka porslin i Sverige, även om det gick ganska dåligt till en början pga den stora importen av kinesiskt porslin.

Under årens som gått har Rörstrand både flyttat sin tillverkning och bytt ägarskap många gånger. Sedan 2005 sker produktionen utomlands och företaget ägs idag av Fiskars Group.

Kända porslinsserier från Rörstrand

Swedish Grace (Nationalservisen), lanserades 1930 och visades första gången på Stockholmsutställningen. Servisen är designad av Louise Adelborg och ska förmedla känslan av vajande veteax i sommarvinden. De nyare delarna av Swedish Grace är designade av Margot Barolo.

Ostindia, samma år (1930) fick Emmy Almström inspiration till att skapa denna populära Rörstrands servis. Hon fick se en skärva från en tallrik som hittats på ostindiefararen Götheborg.

Stämplar och märkning av Rörstrands tallrikar

Gammalt porslin från Rörstrand kan vara väldigt värdefulla. För att utröna hur gammalt porslinet är behöver man veta mer om stämplarna som företaget använt under åren. Firmamärkningen har nämligen sett olika ut under olika tidsperioder. Ett bra tips är boken Rörstrands serviser : Dekorer och modeller under 280 år av Bengt Nyström och Peter Stenberg. http://www.bokus.com/bok/9789173316316/rorstrands-serviser-dekorer-och-modeller-under-280-ar/

Populärt inom Rörstrand tallrikar

Fler tips på Rörstrand tallrikar

 • Swedish Grace Äng Tallrik flat 21 cm

  Swedish Grace Äng Tallrik flat 21 cm
 • Swedish Grace djup tallrik 19 cm snö (vit)

  Swedish Grace djup tallrik 19 cm snö (vit)
 • Tallrik, Eden, 19x15 cm

  Tallrik, Eden, 19x15 cm
  Tallrik från serien Eden.Inför 290-årsfirandet i år bad vi Rörstrands mest hängivna fans att rösta fram sitt favoritmönster från fyra decennier. Vann gjorde Eden. Sigrid Richters hett efterfrågade designklassiker från 1960 får därmed äran att återuppstå i en jubileumsutgåva. Det blå äpplet i genomskärning visar tydligt hur en retroservis från Rörstrand kan kännas lika rätt i tiden i dag. Då liksom nu, kommer du varje gång du sätter dig till bords en bit närmare paradiset.
 • Djup tallrik, Swedish Grace, 25 cm

  Djup tallrik, Swedish Grace, 25 cm
  Djup tallrik från serien Swedish Grace.När uppnår man kultstatus i porslinsvärlden? Jo, kanske när man följt flera generationer genom vardag och fest, utan att en enda gång ha känt sig malplacerad. Swedish Grace, Louise Adelborgs mästerverk, är en sådan servis. Det starka och tåliga fältspatporslinet med de stilrena veteaxen lanserades redan 1930, först bara i vitt. Numera finns Swedish Grace i en hel palett av kulörer, vilket fött nya kreativa dukningsmöjligheter för den som gärna mixar och blandar
 • Swedish Grace tallrik 21 cm sten (grå)

  Swedish Grace tallrik 21 cm sten (grå)
 • Swedish Grace tallrik 21 cm midnatt

  Swedish Grace tallrik 21 cm midnatt
 • Swedish Grace Äng Assiett 17 cm

  Swedish Grace Äng Assiett 17 cm
 • Swedish Grace snö Tallrik flat 27 cm

  Swedish Grace snö Tallrik flat 27 cm
 • Assiett, Höganäs Keramik, 20 cm

  Assiett, Höganäs Keramik, 20 cm
  Assiett från serien Höganäs Keramik.Höganäs Keramik är en del av den svenska kaffestunden. Eller fikarasten som den kallas när arbetet avstannar för en stunds umgänge kollegor emellan. Höganäs Keramik kom till 1909, då man i skånska Kullabygden började tillverka bruksföremål som tål och bevarar värme. Trots ständig påfyllning av nya kaffevanor är Höganäsmuggen idag signalen för nu är det dags för en paus. Och själva essensen av ett vackert formgivet stengods. Du hittar den i fem olika färger, en för varje fikastund.
 • Rörstrand Corona Tallrik 29 cm

  Rörstrand Corona Tallrik 29 cm
  En härlig tallrik från servisen Corona. Tallriken har en diameter på 29 cm och passar till alla tillfällen.  En underbar servis från Rörstrand. Corona är inspirerad av när månens ljus böjs i regndroppar. Formgivaren Jonas Bohlin säger själv att det är ”ett vackert försök att ta
 • Mon Amie Assiett 18 cm, 6-Pack

  Mon Amie Assiett 18 cm, 6-Pack
  Dessa sex assietter tillhör serien Mon Amie, som är en riktig Rörstrandsklassiker. Den koboltblåa färgen och det vackra blommotivet gör assietterna till ett perfekt inslag när du vill skapa en klassisk dukning med romantiska inslag. Serien är formgiven av Marianne Westman år 1952.
 • Swedish Grace Sten Tallrik flat 27 cm

  Swedish Grace Sten Tallrik flat 27 cm
 • Rörstrand Swedish Grace Blå Tallrik 17 cm., porslin

  Rörstrand Swedish Grace Blå Tallrik 17 cm., porslin
  En ljusblå porslinstallrik från Rörstrand. Porslinsserien Swedish Grace är designad av Louise Adelborg. Mycket populär serie med stilfull karaktär.Tallriken har en diameter på 17 cm. Kan diskas i diskmaskin samt användas i mikrovågsugn.
 • Ostindia tallrik 18 cm

  Ostindia tallrik 18 cm
 • Swedish Grace tallrik 27 cm äng (ljusgrön)

  Swedish Grace tallrik 27 cm äng (ljusgrön)
 • Swedish Grace tallrik 21 cm midnatt (blå)

  Swedish Grace tallrik 21 cm midnatt (blå)
 • Mon Amie Assiett 18 cm

  Mon Amie Assiett 18 cm
 • Swedish Grace Tallrik Ros flat 21 cm

  Swedish Grace Tallrik Ros flat 21 cm
 • Swedish Grace assiett 17 cm midnatt (blå)

  Swedish Grace assiett 17 cm midnatt (blå)
 • Swedish Grace djup tallrik 25 cm sten (grå)

  Swedish Grace djup tallrik 25 cm sten (grå)
 • SPM Tallrik flat 23 cm

  SPM Tallrik flat 23 cm
 • Swedish Grace tallrik 21 cm snö (vit)

  Swedish Grace tallrik 21 cm snö (vit)
 • Rörstrand Swedish Grace Sten Tallrik 27 cm

  Rörstrand Swedish Grace Sten Tallrik 27 cm
  En porslinstallrik från Rörstrand. Swedish Grace är en porslinsserie som håller hög kvalité och är omåttligt populär. Med en anrik historia som sträcker sig tillbaka till Stockholm på 1930-talet.Tallriken har en diameter på 27 cm. Kan diskas i diskmaskin samt användas i mikrovågsugn.
 • Tallrik, Swedish Grace, 27 cm

  Tallrik, Swedish Grace, 27 cm
  Tallrik från serien Swedish Grace.När uppnår man kultstatus i porslinsvärlden? Jo, kanske när man följt flera generationer genom vardag och fest, utan att en enda gång ha känt sig malplacerad. Swedish Grace, Louise Adelborgs mästerverk, är en sådan servis. Det starka och tåliga fältspatporslinet med de stilrena veteaxen lanserades redan 1930, först bara i vitt. Numera finns Swedish Grace i en hel palett av kulörer, vilket fött nya kreativa dukningsmöjligheter för den som gärna mixar och blandar
 • Swedish Grace Tallrik flat 27 cm Snö

  Swedish Grace Tallrik flat 27 cm Snö
  Flat tallrik ur den populära serien Swedish Grace. Denna storlek kallas för den klassiska mattallriken men kan lika väl användas som ett mindre serveringsfat. Blanda gärna med andra färger från serien. Serien Swedish Grace är formgiven av Louise Adelborg för Rörstrand. Det starka och tåliga fältspatporslinet med de stilrena veteaxen lanserades redan 1930, först bara i vitt. Numera finns Swedish Grace i en hel palett av kulörer, vilket fött nya kreativa dukningsmöjligheter för den som gärna mixar och blandar.
 • Corona Tallrik 17 cm

  Corona Tallrik 17 cm
 • Rörstrand Sundborn Tallrik 21 cm

  Rörstrand Sundborn Tallrik 21 cm
  En porslinstallrik från Rörstrand. Tallriken har snudd på en nationalromantisk form och design. Det varma och harmoniska mönstret är en fröjd för ögat. Porslinsserien Sundborn är designad av Pia Rönndahl som med sin känsla för mönster och formgivning fått sitt hantverk utställt på bl
 • Rörstrand Swedish Grace Midnatt Tallrik 27 cm., porslin

  Rörstrand Swedish Grace Midnatt Tallrik 27 cm., porslin
  En tidlös och elegant midnattsblå tallrik från Rörstrand och den klassiska porslinsserien Swedish Grace. Lousie Adelborg designade serien redan 1930 och sedan dess har fler färger och nya former tillkommit. Den ursprungliga elegansen och tidlösheten finns emellertid alltjämt kvar. Specifikat
 • Swedish Grace Winter tallrik 27 cm

  Swedish Grace Winter tallrik 27 cm
 • Swedish Grace Tallrik flat 27 cm 4-pack Snö

  Swedish Grace Tallrik flat 27 cm 4-pack Snö
  Set med 4 tallrikar ur den populära serien Swedish Grace. Denna storlek kallas för den klassiska mattallriken men kan lika väl användas som ett mindre serveringsfat. Blanda gärna med andra färger från serien. Serien Swedish Grace är formgiven av Louise Adelborg för Rörstrand. Det starka och tåliga fältspatporslinet med de stilrena veteaxen lanserades redan 1930, först bara i vitt. Numera finns Swedish Grace i en hel palett av kulörer, vilket fött nya kreativa dukningsmöjligheter för den som gärna mixar och blandar.
 • Swedish Grace djup tallrik 19 cm ros (rosa)

  Swedish Grace djup tallrik 19 cm ros (rosa)
 • Swedish Grace snö Tallrik flat 17 cm

  Swedish Grace snö Tallrik flat 17 cm
 • Swedish Grace Tallrik djup 25 cm Sten

  Swedish Grace Tallrik djup 25 cm Sten
  Stor djup tallrik ur den populära serien Swedish Grace. Denna storlek på tallrik passar både till frukostfilen och som serveringsskål. Blanda gärna med andra färger från serien. Serien Swedish Grace är formgiven av Louise Adelborg för Rörstrand. Det starka och tåliga fältspatporslinet med de stilrena veteaxen lanserades redan 1930, först bara i vitt. Numera finns Swedish Grace i en hel palett av kulörer, vilket fött nya kreativa dukningsmöjligheter för den som gärna mixar och blandar.
 • Swedish Grace Djup Tallrik 25 cm Ros

  Swedish Grace Djup Tallrik 25 cm Ros
 • Tallrik, Ostindia, 18 cm

  Tallrik, Ostindia, 18 cm
  Tallrik från serien OstindiaOstindia, av svenska folket framröstad till århundradets servis, är följden av en försvunnen skatt. 1746 förliste ett skepp på väg hem från Kina utanför Göteborg. Lasten bärgades och skärvan från en porslinstallrik hamnade i ett skåp hos Rörstrand, där chefen Knut Almströms fru en dag fick syn på den och fällde de bevingade orden: Knut, jag tycker du ska göra något av den här. 1932 stod så den kinesiska skärvan modell för den nya Rörstrandsservisen med sitt numera klassiska mönster.
 • Rörstrand Kulinara Tallrik 19x15 cm

  Rörstrand Kulinara Tallrik 19x15 cm
  En färgglad tallrik från porslinsserien Kulinara tillverkad av Rörstrand. Tallriken är 19 cm lång, 15 cm bred och kan diskas i diskmaskin. Servisen Kulinara är inspirerad av svenska smaker under våra fyra årstider. En utmärkt servis för den som tycker om att prata om mat, laga mat och bju
 • Swedish Grace djup tallrik 19 cm sten (grå)

  Swedish Grace djup tallrik 19 cm sten (grå)
 • Swedish Grace is Tallrik flat 27 cm

  Swedish Grace is Tallrik flat 27 cm
 • Swedish Grace Winter Tallrik flat 27 cm

  Swedish Grace Winter Tallrik flat 27 cm
  Den klassiska Swedish Grace från Rörstrand har fått tillökning - Swedish Grace Winter. En servis för vardag och fest med ett skirt och sprött uttryck. Den nya servisen känns vintrig utan att direkt förknippas med jul. Det krispiga mönstret är både klassiskt och modernt och kan kombineras med samtliga befintliga färger. Porslinet är formgivet av Louise Adelborg medan mönstret är designat av Katarina Brieditis. Denna storlek kallas för den klassiska mattallriken men kan lika väl användas som ett mindre serveringsfat. Mixa och matcha med olika färger från Swedish Grace eller håll dig till favoritfärgen, lika fint hur som helst. Precis som övriga delar ur serien Swedish Grace tål muggen både diskmaskin och mikrovågsugn.
 • Swedish Grace Sten Tallrik flat 17 cm

  Swedish Grace Sten Tallrik flat 17 cm
 • Pli Blanc Skål 70 cl

  Pli Blanc Skål 70 cl
  En vacker skål som är perfekt för frukosten eller soppa. Trots servisens distinkta utseende skapas ett organiskt flöde när du kombinerar de olika delarna i serien för en effektful dukning. Pli Blanc är en porslinsservis med ett distinkt och exklusivt utseende där hårt möter mjukt. Serien tar inspiration från textilier och skrädderi och tygets sömmar förvandlas till vackra reliefer som följer servisens form. Pli Blanc är designad av designstudion Färg & Blanche och det franska namnet betyder Vitt veck. En skräddad design i högsta kvalitet för alla som tycker att stil har en självklara plats på bordet.
 • Swedish Grace Tallrik flat 17 cm Sten

  Swedish Grace Tallrik flat 17 cm Sten
  Liten flat tallrik ur den populära serien Swedish Grace. Denna storlek på fat är perfekt för sötsakerna till fikat eller till en mindre förrätt. Matcha gärna med muggararna i samma serie för att skapa ett matchande kit. Serien Swedish Grace är formgiven av Louise Adelborg för Rörstrand. Det starka och tåliga fältspatporslinet med de stilrena veteaxen lanserades redan 1930, först bara i vitt. Numera finns Swedish Grace i en hel palett av kulörer, vilket fött nya kreativa dukningsmöjligheter för den som gärna mixar och blandar.
 • Ostindia Tallrik djup 22 cm

  Ostindia Tallrik djup 22 cm
  Djupa tallriken från Ostindia passar till pasta, soppa, fil med mera. Kan också användas som ett mindre serveringsfat. Blanda gärna med andra delar både från Ostindia och Ostindia Floris.
 • Swedish Grace Tallrik, 27 cm, Sten/Grå

  Swedish Grace Tallrik, 27 cm, Sten/Grå
  Swedish Grace servis från Rörstrand, formgiven av Louise Adelborg. Servisen Swedish Grace är minst lika omtyckt idag som när den premiärvisades på Stockholms¬≠utställningen 1930. Servisen heter ''Sten'' och är i en stilren mörkgrå färg med blank finish. Rörstrand har fått sin inspiration från livet: ''Länge leve den grå vardagen!''. I servisen ingår tallrik, skål och mugg.
 • Mon Amie Skål 30 cl 2-pack

  Mon Amie Skål 30 cl 2-pack
  Set med 2 st skålar i serien Mon Amie från Rörstrand. En regnig midsommarafton i slutet av 1940-talet satt formgivaren Marianne Westman och avbildade en vit blomma, en skvattram. Skissen blev, efter avslutad examen på Konstfack, rivstarten på en osannolik designkarriär. Vid lanseringen 1952 hade servisen döpts till Mon Amie och blommorna fått sin koboltblåa färg. Som en hyllning på Marianne Westmans 80-årsdag 2008, relanserades servisen med uppdaterade former. Mon Amie är paradexemplet på vad vi själva brukar kalla en Rörstrandklassiker.
 • Rörstrand Ostindia Floris Tallrik 20 cm

  Rörstrand Ostindia Floris Tallrik 20 cm
  En porslinstallrik från Rörstrand. Historien bakom denna unika och vackra tallrik är inte något annat än fascinerande. En skärva av vad som såg ut att vara ett ostindiskt porslin hittades 1930 av den då okända designern Emmy Almström. De visade sig vara en porslinsskärva från ostindiefar
 • Tallrik, Swedish Grace, 27 cm

  Tallrik, Swedish Grace, 27 cm
  Tallrik från serien Swedish Grace.När uppnår man kultstatus i porslinsvärlden? Jo, kanske när man följt flera generationer genom vardag och fest, utan att en enda gång ha känt sig malplacerad. Swedish Grace, Louise Adelborgs mästerverk, är en sådan servis. Det starka och tåliga fältspatporslinet med de stilrena veteaxen lanserades redan 1930, först bara i vitt. Numera finns Swedish Grace i en hel palett av kulörer, vilket fött nya kreativa dukningsmöjligheter för den som gärna mixar och blandar
 • Tallrik, Swedish Grace, 17 cm

  Tallrik, Swedish Grace, 17 cm
  Tallrik från serien Swedish Grace.När uppnår man kultstatus i porslinsvärlden? Jo, kanske när man följt flera generationer genom vardag och fest, utan att en enda gång ha känt sig malplacerad. Swedish Grace, Louise Adelborgs mästerverk, är en sådan servis. Det starka och tåliga fältspatporslinet med de stilrena veteaxen lanserades redan 1930, först bara i vitt. Numera finns Swedish Grace i en hel palett av kulörer, vilket fött nya kreativa dukningsmöjligheter för den som gärna mixar och blandar
 • Ostindia tallrik 18 cm

  Ostindia tallrik 18 cm
 • Swedish Grace Tallrik djup 19 cm Snö

  Swedish Grace Tallrik djup 19 cm Snö
  Djup tallrik ur den populära serien Swedish Grace. Denna storlek på tallrik passar lika bra till frukosten som till soppan. Storleken gör den även bra som mindre serveringsskål. Blanda gärna med andra färger från serien. Serien Swedish Grace är formgiven av Louise Adelborg för Rörstrand. Det starka och tåliga fältspatporslinet med de stilrena veteaxen lanserades redan 1930, först bara i vitt. Numera finns Swedish Grace i en hel palett av kulörer, vilket fött nya kreativa dukningsmöjligheter för den som gärna mixar och blandar.
 • Swedish Grace snö Tallrik flat 27 cm

  Swedish Grace snö Tallrik flat 27 cm
 • Swedish Grace tallrik 21 cm is (ljusblå)

  Swedish Grace tallrik 21 cm is (ljusblå)
 • Swedish Grace Gala tallrik 21 cm Vit

  Swedish Grace Gala tallrik 21 cm Vit
 • Swedish Grace tallrik 27 cm midnatt

  Swedish Grace tallrik 27 cm midnatt
 • Corona Tallrik djup 24 cm

  Corona Tallrik djup 24 cm
 • Swedish Grace Winter Tallrik flat 21 cm

  Swedish Grace Winter Tallrik flat 21 cm
  Den klassiska Swedish Grace från Rörstrand har fått tillökning - Swedish Grace Winter. En servis för vardag och fest med ett skirt och sprött uttryck. Den nya servisen känns vintrig utan att direkt förknippas med jul. Det krispiga mönstret är både klassiskt och modernt och kan kombineras med samtliga befintliga färger. Porslinet är formgivet av Louise Adelborg medan mönstret är designat av Katarina Brieditis. Denna storlek på tallrik är perfekt för förrätter, efterrätt eller frukost. Mixa och matcha med olika färger från Swedish Grace eller håll dig till favoritfärgen, lika fint hur som helst. Precis som övriga delar ur serien Swedish Grace tål muggen både diskmaskin och mikrovågsugn.
 • Sundborn Tallrik 21 cm

  Sundborn Tallrik 21 cm
 • Swedish Grace tallrik 17 cm midnatt

  Swedish Grace tallrik 17 cm midnatt
 • Rörstrand Inwhite Tallrik 19 cm

  Rörstrand Inwhite Tallrik 19 cm
  En porslinstallrik från Rörstrand. Inwhite är en stilrent designad porslinsserie av Monica Förster. Monica föddes i det vackra Dorotea nära Polcirkeln. Den unika naturen från hemtrakterna har inspirerat och format serien Inwhite. Tallriken har en diameter på 19 cm och kan diskas i diskmaskin
 • SPM Tallrik flat 23 cm

  SPM Tallrik flat 23 cm
 • Swedish Grace Gala Djup Tallrik, 25 cm

  Swedish Grace Gala Djup Tallrik, 25 cm
  Den här djupa tallriken tillhör serien Swedish Grace Gala från Rörstrand. Serien har designats för att hylla den folkkära och tidlösa serien Swedish Grace som fyller 90 år. Gala-serien innehåller tallrikar, skålar och muggar med det klassiska vetemönstret, som har dekorerats med en detalj i guld som skapar en elegant känsla. Passar perfekt till festliga tillfällen såsom nyår eller födelsedagen, men även för att lyxa till vardagen.
 • Sundborn Tallrik flat 18 cm

  Sundborn Tallrik flat 18 cm
  En av Rörstrands mest älskade serviser. Eller som någon sa svensk nationalromantik i form av porslin. Namngiven efter orten där konstnären Carl Larssons gård är belägen, formgiven av Pia Rönndahl. I dekoren har hon lyckats fånga värmen, harmonin och blommorna som också har blivit något av hennes kännetecken.
 • Swedish Grace Tallrik, 21 cm, Snö

  Swedish Grace Tallrik, 21 cm, Snö
  Swedish Grace tallrik från Rörstrand. Servisen Swedish Grace är en riktig formklassiker som är lika omtyckt i dag som när den primärvisades på Stockholms-utställningen 1930. Formgivaren Louise Adelborg lyckades skapa en servis för hela svenska folket och lyckades på ett elegant vis förmedla känslan av vajande veteax i sommarvinden. En smakfull formklassiker!
 • Djup tallrik, Ostindia, 22 cm

  Djup tallrik, Ostindia, 22 cm
  Djup tallrik från serien OstindiaOstindia, av svenska folket framröstad till århundradets servis, är följden av en försvunnen skatt. 1746 förliste ett skepp på väg hem från Kina utanför Göteborg. Lasten bärgades och skärvan från en porslinstallrik hamnade i ett skåp hos Rörstrand, där chefen Knut Almströms fru en dag fick syn på den och fällde de bevingade orden: Knut, jag tycker du ska göra något av den här. 1932 stod så den kinesiska skärvan modell för den nya Rörstrandsservisen med sitt numera klassiska mönster.
 • Swedish Grace Tallrik flat 27 cm Is

  Swedish Grace Tallrik flat 27 cm Is
  Flat tallrik ur den populära serien Swedish Grace. Denna storlek kallas för den klassiska mattallriken men kan lika väl användas som ett mindre serveringsfat. Blanda gärna med andra färger från serien. Serien Swedish Grace är formgiven av Louise Adelborg för Rörstrand. Det starka och tåliga fältspatporslinet med de stilrena veteaxen lanserades redan 1930, först bara i vitt. Numera finns Swedish Grace i en hel palett av kulörer, vilket fött nya kreativa dukningsmöjligheter för den som gärna mixar och blandar.
 • Swedish Grace Djup Tallrik, 25 cm, Ros

  Swedish Grace Djup Tallrik, 25 cm, Ros
  Swedish Grace djup tallrik från Rörstrand. Servisen Swedish Grace är en riktig formklassiker som är lika omtyckt i dag som när den primärvisades på Stockholms-utställningen 1930. Formgivaren Louise Adelborg lyckades skapa en servis för hela svenska folket och lyckades på ett elegant vis förmedla känslan av vajande veteax i sommarvinden. En smakfull formklassiker!
 • Rörstrand Swedish Grace Snö Tallrik djup 19 cm

  Rörstrand Swedish Grace Snö Tallrik djup 19 cm
  En djup tallrik i vitt porslin från Rörstrand. Serien heter Swedish Grace och designades och tillverkades för första gången 1930 till en mässa i Stockholm.Tallriken har en diameter på 19 cm. Kan diskas i diskmaskin samt användas i mikrovågsugn.
 • Ostindia Tallrik Djup 22 cm

  Ostindia Tallrik Djup 22 cm
 • Swedish Grace djup tallrik 25 cm snö (vit)

  Swedish Grace djup tallrik 25 cm snö (vit)
 • Ostindia Floris tallrik 20 cm

  Ostindia Floris tallrik 20 cm
 • Swedish Grace djup tallrik 25 cm midnatt (blå)

  Swedish Grace djup tallrik 25 cm midnatt (blå)
 • Swedish Grace Skål 60 cl Sten

  Swedish Grace Skål 60 cl Sten
  Stor skål ur den populära serien Swedish Grace. Denna storlek på skål passar till frukostflingorna, soppa, snacks eller vad du själv önskar. Mixa och matcha med olika färger från Swedish Grace eller håll dig till favorifärgen, lika fint hur som helst. Serien Swedish Grace är formgiven av Louise Adelborg för Rörstrand. Det starka och tåliga fältspatporslinet med de stilrena veteaxen lanserades redan 1930, först bara i vitt. Numera finns Swedish Grace i en hel palett av kulörer, vilket fött nya kreativa dukningsmöjligheter för den som gärna mixar och blandar.
 • Swedish Grace tårtfat 31 cm Snö (vit)

  Swedish Grace tårtfat 31 cm Snö (vit)
 • Ostindia tallrik djup 22 cm

  Ostindia tallrik djup 22 cm
 • Sundborn tallrik djup 24 cm

  Sundborn tallrik djup 24 cm
 • Sundborn Tallrik 27 cm

  Sundborn Tallrik 27 cm
 • Swedish Grace Tallrik, 21 cm, Sten/Grå

  Swedish Grace Tallrik, 21 cm, Sten/Grå
  Swedish Grace servis från Rörstrand, formgiven av Louise Adelborg. Servisen Swedish Grace är minst lika omtyckt idag som när den premiärvisades på Stockholms¬≠utställningen 1930. Servisen heter ''Sten'' och är i en stilren mörkgrå färg med blank finish. Rörstrand har fått sin inspiration från livet: ''Länge leve den grå vardagen!''. I servisen ingår tallrik, skål och mugg.
 • Swedish Grace Tallrik Ros djup 19 cm

  Swedish Grace Tallrik Ros djup 19 cm
 • Corona Tallrik djup 24 cm

  Corona Tallrik djup 24 cm
  Djup tallrik som fungerar bra till soppa eller frukostflingorna. Coronas enkla och rena design gör det lätt att kombinera porslinet med en mängd olika färger på dukar, servetter och bordsdekorationer. Tillverkat av fältspatsporslin och tål diskmaskin. Servisen Corona från Rörstrand har inspirerats av ett naturfenomen, närmare bestämt skenet som uppstår när ljuset från månen lyser och böjs genom små vattendroppar. Formgivaren Jonas Bohlin belyser detta genom en stilren platinakant som ger servisens delar en sofistikerad elegans. Allt landar i, som han säger: Ett vackert försök att ta ned månen och sätta den på ditt middagsbord.
 • Swedish Grace Tallrik flat 17 cm Snö

  Swedish Grace Tallrik flat 17 cm Snö
  Liten flat tallrik ur den populära serien Swedish Grace. Denna storlek på fat är perfekt för sötsakerna till fikat eller till en mindre förrätt. Matcha gärna med muggararna i samma serie för att skapa ett matchande kit. Serien Swedish Grace är formgiven av Louise Adelborg för Rörstrand. Det starka och tåliga fältspatporslinet med de stilrena veteaxen lanserades redan 1930, först bara i vitt. Numera finns Swedish Grace i en hel palett av kulörer, vilket fött nya kreativa dukningsmöjligheter för den som gärna mixar och blandar.
 • Säljstart 23/9 Vintage Kräfttallrik 22 cm #1

  Säljstart 23/9 Vintage Kräfttallrik 22 cm #1
  Liten handmålad tallrik i flintgods med tre kräftor som dekor, formgiven av Alf Wallander för Rörstrand i början av 1900-talet. Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Swedish Grace Winter assiett 17 cm vit

  Swedish Grace Winter assiett 17 cm vit
 • Eden Rektangulärt fat 19x15 cm

  Eden Rektangulärt fat 19x15 cm
  Ett rektangulärt fat som med sin utformning både fungerar bra som serveringsfat eller vanlig mattallrik. Passar utmärkt på bordet med övriga delar från Eden.
 • Ostindia Floris tallrik 27 cm

  Ostindia Floris tallrik 27 cm
 • Rörstrand Ostindia Svart Djup Tallrik

  Rörstrand Ostindia Svart Djup Tallrik
  Denna eleganta djupa tallrik från Rörstrand är en del av Ostindiaserien. Bakom denna porslinsserie ligger en faschinerande historia. Serien är nämligen skapad utifrån några porslinsskärvor som räddades tillsammans med en del av lasten från ett skepp som var på väg hem från Kina men för
 • Ostindia tallrik 18 cm

  Ostindia tallrik 18 cm
 • My first Swedish Grace tallrik 22 cm Stjärnklart

  My first Swedish Grace tallrik 22 cm Stjärnklart
 • Swedish Grace snö Tallrik flat 21 cm

  Swedish Grace snö Tallrik flat 21 cm
 • Djup tallrik, Swedish Grace, 19 cm

  Djup tallrik, Swedish Grace, 19 cm
  Djup tallrik från serien Swedish Grace.När uppnår man kultstatus i porslinsvärlden? Jo, kanske när man följt flera generationer genom vardag och fest, utan att en enda gång ha känt sig malplacerad. Swedish Grace, Louise Adelborgs mästerverk, är en sådan servis. Det starka och tåliga fältspatporslinet med de stilrena veteaxen lanserades redan 1930, först bara i vitt. Numera finns Swedish Grace i en hel palett av kulörer, vilket fött nya kreativa dukningsmöjligheter för den som gärna mixar och blandar
 • Kulinara tallrik 19x15 cm

  Kulinara tallrik 19x15 cm
 • Sundborn tallrik djup 16 cm

  Sundborn tallrik djup 16 cm
 • Ostindia Floris Tallrik flat 20 cm

  Ostindia Floris Tallrik flat 20 cm
  Denna storlek på tallrik passar utmärkt till förrätten, desserten eller frukosten. Blanda gärna med andra delar både från Ostindia och Ostindia Floris.
 • Ostindia Tallrik flat 18 cm

  Ostindia Tallrik flat 18 cm
  Denna storlek på tallrik är perfekt för sötsaken till fikat eller en mindre förrätt. Passar även bra att använda till Ostindia mugg 40 cl för att skapa ett litet matchande kit.
 • Ostindia tallrik 27 cm

  Ostindia tallrik 27 cm
 • Swedish Grace is Tallrik flat 21 cm

  Swedish Grace is Tallrik flat 21 cm
 • Djup tallrik, Swedish Grace, 25 cm

  Djup tallrik, Swedish Grace, 25 cm
  Djup tallrik från serien Swedish Grace.När uppnår man kultstatus i porslinsvärlden? Jo, kanske när man följt flera generationer genom vardag och fest, utan att en enda gång ha känt sig malplacerad. Swedish Grace, Louise Adelborgs mästerverk, är en sådan servis. Det starka och tåliga fältspatporslinet med de stilrena veteaxen lanserades redan 1930, först bara i vitt. Numera finns Swedish Grace i en hel palett av kulörer, vilket fött nya kreativa dukningsmöjligheter för den som gärna mixar och blandar
 • Swedish Grace tallrik djup 19 cm midnatt

  Swedish Grace tallrik djup 19 cm midnatt
 • Swedish Grace Gala Tallrik 21 cm

  Swedish Grace Gala Tallrik 21 cm
  Swedish Grace fyller 90 år! Efter att ha funnits på såväl folkliga fikabord som kungliga middagar firar nationalservisen Swedish Grace 90 år genom lanseringen av den guldkantade hyllningsservisen Swedish Grace Gala. Varje del i servisen har en enkel och stilig förgylld inglaserad kant, vilket gör den hållbar och diskmaskinstålig. Den här assietten passar perfekt till förrätt eller efterrätt.
 • Kulinara tallrik 23 cm

  Kulinara tallrik 23 cm
ileadilead