Rörstrand tallrikar

Tallrikar från Rörstrand är av bra kvalité och fina att servera mat på. Deras populära serier av porslin som tillverkas idag är bland annat Mon Amie, Ostindia och Swedish Grace. Alla dessa serier har både små och stora tallrikar i sortimentet.

Populärt inom Rörstrand tallrikar

Fler tips på Rörstrand tallrikar

 • Rörstrand Ostindia Djup Tallrik 24 Cm - Djupa tallrikar Porslin Blå

  Rörstrand Ostindia Djup Tallrik 24 Cm - Djupa tallrikar Porslin Blå
  Den populära djupa tallriken Ostindia kommer ifrån Rörstrand. Ostindias klassiska och tidlösa design är ett säkert val till alla typer av dukningar, vid såväl stora som små tillfällen. Tål diskmaskin och mikrovågsugn. Shoppa Djupa tallrikar och mer Tallrikar hos Royal Design.
 • Rørstrand Mon Amie tallrik 27 cm

  Rørstrand Mon Amie tallrik 27 cm
 • Rörstrand Ostindia Tallrik 18 Cm - Mattallrikar Porslin Vit - 1011696

  Rörstrand Ostindia Tallrik 18 Cm - Mattallrikar Porslin Vit - 1011696
  Ostindia porslin från Rörstrand, formgiven av Caroline Slotte och Anna Lerinder. Ostindia porslin är en riktigt klassiker och ett samlarföremål som formgavs redan för 80 år sedan. Serien är från början formgiven av Emmy och Knut Almström men har tagits i nyproduktion av Rörstrand. Inspirationen kommer från svensk kultur och natur. Servisen är i vitt porslin och har små blå löv och blommor. I servisen ingår tallrik, skål och mugg. Vi har valt ut Vit Mattallrikar i Porslin från Rörstrand med stor omsorg.
 • Rörstrand - SÅLD Pomona Tallrik djup 2-pack

  Rörstrand - SÅLD Pomona Tallrik djup 2-pack
  Set om två djupa tallrikar ur serien Pomona, formgiven av Marianne Westman för Rörstrand, producerade 1956-71. Tillverkade av flintgods.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rörstrand - Koka Blå Mattallrikar 5 st

  Rörstrand - Koka Blå Mattallrikar 5 st
  5 st mattallrikar ur serien Koka Blå av Hertha Bengtsson, blå. Proveniens Albin Kristensson.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rörstrand - Ostindia Skål med lock 35 cl

  Rörstrand - Ostindia Skål med lock 35 cl
  En skål med lock som kan användas till socker, godis och mycket annat. Komplettera din kaffeservis med denna för att göra serveringen ännu roligare.
 • Rörstrand Swedish Grace Djup Tallrik 19 Cm Sten - Djupa tallrikar Porslin Sten - 1012399

  Rörstrand Swedish Grace Djup Tallrik 19 Cm Sten - Djupa tallrikar Porslin Sten - 1012399
  Djup tallrik med klassisk, tidlös design och dekorativ detalj perfekt för servering av pasta, exempelvis. Tåligt porslin för vardagsbruk. Är fin tillsammans med andra produkter från samma kollektion. Bra att veta om Swedish Grace djup tallrik - Gjord av porslin.- Ingår i serien Swedish Grace.- Designer är Louise Adelborg.- Finns även som mugg.- Ugnsfast upp till 250 °C.- Diameter: 190 mm.- Djupa tallriken kommer i olika storlekar.- Djupa tallriken finns i olika färgval.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Hur bör du ta hand om djupa tallriken?- Ugn-, micro-, frys- och diskmaskinssäker. Vi har valt ut Sten Djupa tallrikar i Porslin från Rörstrand med stor omsorg.
 • Rörstrand - SÅLD Tuna Assietter 8 st

  Rörstrand - SÅLD Tuna Assietter 8 st
  8 st assietter ur serien Tuna av Carl-Harry Stålhane för Rörstrand.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rörstrand - SÅLD Bengali Såsskål

  Rörstrand - SÅLD Bengali Såsskål
  Såsskål ur serien Bengali av Rörstrand.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rörstrand - Höganäs Keramik Daga Tallrik djup 19 cm Sand

  Rörstrand - Höganäs Keramik Daga Tallrik djup 19 cm Sand
  Djup tallrik från Rörstrand. Perfekt till frukostgröten eller till kvällens värmande soppa. I design av Alexandra Nilasdotter. Kombinera gärna med andra delar från serien som består av, tallrik, assiett, kopp och kanna. Tål maskindisk. Alexandra Nilasdotter är en ung och lovande keramiker och designer. Hon är uppvuxen i Skåne, inte långt ifrån Höganäs och utbildad på Formakademin. Keramik ligger Alexandra varmt om hjärtat då det var ett av de första varumärkena som hon upptäckte när hon började intressera sig för formgivning och hantverk. Enkelhet, minimalism och funktion är det Alexandra fokuserar mest på i sin design, tillsammans med hur form och funktion fungerar och kompletterar varandra.
 • Rörstrand - Sundborn Tallrik flat 18 cm

  Rörstrand - Sundborn Tallrik flat 18 cm
  En av Rörstrands mest älskade serviser. Eller som någon sa svensk nationalromantik i form av porslin. Namngiven efter orten där konstnären Carl Larssons gård är belägen, formgiven av Pia Rönndahl. I dekoren har hon lyckats fånga värmen, harmonin och blommorna som också har blivit något av hennes kännetecken.
 • Rörstrand Ostindia Djup Tallrik 24 Cm - Djupa tallrikar Porslin Blå - 1011689

  Rörstrand Ostindia Djup Tallrik 24 Cm - Djupa tallrikar Porslin Blå - 1011689
  Ostindia djup tallrik från Rörstrand, formgiven av Anna Lerinder. Ostindia porslin är en riktigt klassiker och ett samlarföremål som formgavs redan för 80 år sedan. Serien är från början formgiven av Emmy och Knut Almström men har tagits i nyproduktion av Rörstrand. Inspirationen kommer från svensk kultur och natur. Servisen är i vitt porslin och har små blå löv och blommor. Vi har valt ut Blå Djupa tallrikar i Porslin från Rörstrand med stor omsorg.
 • Rörstrand - SÅLD Skånska Slott Tallrikar 10 st

  Rörstrand - SÅLD Skånska Slott Tallrikar 10 st
  6 st tallrikar och 4 assietter ur serien Skånska Slott från Rörstrand. Med motiv av slotten Dybeck, Krageholm och Ellinge.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rörstrand - Ostindia Skål 30 cl

  Rörstrand - Ostindia Skål 30 cl
  Liten skål ur Anna Lerinders klassiska serie Ostindia från Rörstrand. Denna storlek på skål passar utmärkt till snacks eller mindre desserter. Blanda gärna med andra delar både från Ostindia och Ostindia Floris.
 • Swedish Grace tallrik 17 cm midnatt

  Swedish Grace tallrik 17 cm midnatt
 • Rörstrand Ostindia Floris tallrik djup 22 cm

  Rörstrand Ostindia Floris tallrik djup 22 cm
  En djup tallrik av porslin från Rörstrands serie Ostindia Floris. Serien bygger på de klassiska och eleganta mönstren som serien Ostindia har men har uppdaterats med blomsterdetaljer.Diameter: 22 cmTål diskmaskinTål mikrovågsugn
 • Rörstrand Ostindia Tallrik 18 cm

  Rörstrand Ostindia Tallrik 18 cm
  En tallrik från Rörstrand. Historien bakom denna unika och vackra porslinstallrik är inte något annat än fascinerande. En skärva av vad som såg ut att vara ett ostindiskt porslin hittades 1930 av den då okända designern Emmy Almström. De visade sig vara en porslinsskärva från ostindiefar
 • Rørstrand Ostindia Tallrik djup 24cm

  Rørstrand Ostindia Tallrik djup 24cm
  .
 • Pli Blanc Tallrik 26 cm

  Pli Blanc Tallrik 26 cm
 • Rörstrand - SÅLD Mattallrikar Vallmo 5 st

  Rörstrand - SÅLD Mattallrikar Vallmo 5 st
  5 st mattallrikar ur serien Vallmo från Rörstrand. 1902-1922.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rørstrand Swedish Grace White Tallrik 27 cm

  Rørstrand Swedish Grace White Tallrik 27 cm
  .
 • Rörstrand Swedish Grace Djup Tallrik 19 Cm Is - Djupa tallrikar Porslin Is - 1011882

  Rörstrand Swedish Grace Djup Tallrik 19 Cm Is - Djupa tallrikar Porslin Is - 1011882
  Djup tallrik med klassisk, tidlös design och dekorativ detalj perfekt för servering av pasta, exempelvis. Tåligt porslin för vardagsbruk. Är fin tillsammans med andra produkter från samma kollektion. Bra att veta om Swedish Grace djup tallrik - Gjord av porslin.- Ingår i serien Swedish Grace.- Designer är Louise Adelborg.- Finns även som mugg.- Ugnsfast upp till 250 °C.- Diameter: 190 mm.- Djupa tallriken kommer i olika storlekar.- Djupa tallriken finns i olika färgval.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Hur bör du ta hand om djupa tallriken?- Ugn-, micro-, frys- och diskmaskinssäker. Vi har valt ut Is Djupa tallrikar i Porslin från Rörstrand med stor omsorg.
 • Rörstrand - Bengali Mattallrikar 2 st

  Rörstrand - Bengali Mattallrikar 2 st
  2 st mattallrikar ur serien Bengali av Rörstrand.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rörstrand Mon Amie Tallrik 18 cm

  Rörstrand Mon Amie Tallrik 18 cm
  En tallrik från porslinsserien Mon Amie. Tallriken har en egen karaktär och ett härligt varmt mönster.En midsommarafton på 1940-talet satt den då okända formgivaren Marianne Westman och skissade av en vit blomma i sommarsolen, en skvattram. Några år senare blev den enkla men vackra skissen
 • Rörstrand - Tuna djupa tallrikar 9 st

  Rörstrand - Tuna djupa tallrikar 9 st
  Djupa tallrikar ur serien Tuna av Carl-Harry Stålhane för Rörstrand. BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Kulinara Tallrik 23 cm

  Kulinara Tallrik 23 cm
 • Rörstrand - Swedish Grace Skål 30 cl Midnatt

  Rörstrand - Swedish Grace Skål 30 cl Midnatt
  Liten skål ur den ikoniska serien Swedish Grace från Rörstrand. Denna storlek passar till en mindre dessert/förrätt, nötter, glass eller vad du själv önskar. Mixa och matcha med olika färger från Swedish Grace eller håll dig till favoritfärgen, lika fint hur som helst.Serien Swedish Grace är formgiven av Louise Adelborg för Rörstrand. Det starka och tåliga fältspatporslinet med de stilrena veteaxen lanserades redan 1930, först bara i vitt. Numera finns Swedish Grace i en hel palett av kulörer, vilket fött nya kreativa dukningsmöjligheter för den som gärna mixar och blandar.
 • Rörstrand - Koka Skål

  Rörstrand - Koka Skål
  Skål ur serien Koka av Hertha Bengtsson för Rörstrand.Proveniens Albin Kristensson.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rørstrand Swedish Grace White Tallrik 21 cm

  Rørstrand Swedish Grace White Tallrik 21 cm
 • Rörstrand Swedish Grace Vinter Tallrik oval 32 cm

  Rörstrand Swedish Grace Vinter Tallrik oval 32 cm
  En oval tallrik från Rörstrand. Swedish Grace Vinter är en porslinsserie med stil och elegans som härstammar från ett anrikt Stockholm på 1930-talet. Den ovala tallriken har en diameter på 32 cm.Kan diskas i diskmaskin och användas i mikrovågsugn.
 • Rørstrand Sundborn Tallrik 18cm

  Rørstrand Sundborn Tallrik 18cm
 • Rörstrand Swedish Grace Assiett 17 Cm Ros - Assietter Porslin Ros - 1024453

  Rörstrand Swedish Grace Assiett 17 Cm Ros - Assietter Porslin Ros - 1024453
  Assiett med klassisk, tidlös design och dekorativ detalj perfekt för vardagligt användande, till frukosten eller fikat exempelvis. Tåligt porslin för vardagsbruk. Är fin tillsammans med andra produkter från samma kollektion. Bra att veta om Swedish Grace assiett - Gjord av porslin.- Ingår i serien Swedish Grace.- Designer är Louise Adelborg.- Finns även som mugg.- Ugnsfast upp till 250 °C.- Diameter: 170 mm.- Assietten kommer i olika storlekar.- Assietten finns i olika färgval.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Hur bör du ta hand om assietten?- Ugn-, micro-, frys- och diskmaskinssäker. Vi har valt ut Ros Assietter i Porslin från Rörstrand med stor omsorg.
 • Rörstrand - Corona Tallrik flat 29 cm

  Rörstrand - Corona Tallrik flat 29 cm
  Stor tallrik som fungerar lika bra som uppläggningsfat och servering av till exempel ost, kex och snittar. Coronas enkla och rena design gör det lätt att kombinera porslinet med en mängd olika färger på dukar, servetter och bordsdekorationer. Tillverkat av fältspatsporslin och tål diskmaskin.Servisen Corona från Rörstrand har inspirerats av ett naturfenomen, närmare bestämt skenet som uppstår när ljuset från månen lyser och böjs genom små vattendroppar. Formgivaren Jonas Bohlin belyser detta genom en stilren platinakant som ger servisens delar en sofistikerad elegans. Allt landar i, som han säger: Ett vackert försök att ta ned månen och sätta den på ditt middagsbord.
 • Rörstrand Swedish Grace Äng Tallrik 27 cm., porslin

  Rörstrand Swedish Grace Äng Tallrik 27 cm., porslin
  En porslinstallrik från Rörstrand. Swedish Grace är en porslinsserie som håller en hög kvalité och är omåttligt populär. Porslinet har en anrik historia som sträcker sig tillbaka till 1930-talet. Tallriken har en diameter på 27 cm och kan diskas i diskmaskin samt användas i mikrovågsug
 • Rörstrand Swedish Grace Tallrik 21 Cm - Assietter Porslin Is

  Rörstrand Swedish Grace Tallrik 21 Cm - Assietter Porslin Is
  Tallriken från Rörstrand har elegant, tidlös look i porslin med dekorativ kant runt omkring perfekt för vardagligt användande, till frukosten eller fikat exempelvis. Den har högkvalitativt material för vardaglig användning. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Välj mellan olika färger. Tillverkad i Indien. Formgivning av Adelborg/Törnell/Barolo. Om tallriken från Rörstrand- Från serien Swedish Grace.- Finns även som mugg.- Tallriken kommer i olika storlekar.- Tallriken kommer i olika färger.- Ugnsfast upp till 250 °C.- Diameter: 210 mm.- Tillverkad i Indien. Skötselråd för tallriken- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination.- Frystålig.- Tål mikrovågsugn.- Tål diskmaskin. Shoppa Assietter och mer Tallrikar hos Royal Design.
 • Mon Amie Tallrik 27 cm

  Mon Amie Tallrik 27 cm
 • Rörstrand Swedish Grace Snö Tallrik oval 32 cm

  Rörstrand Swedish Grace Snö Tallrik oval 32 cm
  Ett vitt ovalt fat från Rörstrand. Porslinsserien Swedish Grace designades av Louise Adelborg på 1930-talet i Stockholm. Fatet har en längd på 32 cm.Kan diskas i diskmaskin samt användas i mikrovågsugn.
 • Rörstrand Corona Djup Tallrik - Djupa tallrikar Porslin Vit

  Rörstrand Corona Djup Tallrik - Djupa tallrikar Porslin Vit
  Corona Djup Tallrik från Rörstrand. Det här är en djup tallrik med en dekorativ platinakant. Det har formgivits av Jonas Bohlin, och inspirationen kommer från när månens ljus böjs genom vattendroppar. Jonas sa själv att det ”ett vackert försök att ta ned månen och sätta den på ditt middagsbord”. Shoppa Djupa tallrikar och mer Tallrikar hos Royal Design.
 • Rörstrand - SÅLD Gröna Anna Assietter 5 st

  Rörstrand - SÅLD Gröna Anna Assietter 5 st
  5 st assietter ur serien Gröna Anna formgivna av Carl-Harry Stålhane för Rörstrand.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rörstrand - Olli Assietter 4 st

  Rörstrand - Olli Assietter 4 st
  4 st assietter i serien Olli av Rörstrand. BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rörstrand Swedish Grace Assiett 17 Cm - Assietter Porslin Sten

  Rörstrand Swedish Grace Assiett 17 Cm - Assietter Porslin Sten
  Assietten från Rörstrand har tidlös, elegant look i porslin med vackra detaljer runt om perfekta för vardagligt användande, till frukosten eller fikat exempelvis. Den har högkvalitativt material för vardaglig användning. Välj mellan olika färger. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Om assietten från Rörstrand- Gjord av porslin.- Från serien Swedish Grace.- Formgivare är Louise Adelborg.- Finns även som mugg.- Ugnsfast upp till 250 °C.- Diameter: 170 mm.- Assietten kommer i olika storlekar.- Assietten kommer i olika färger.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Skötselråd för assietten- Ugn-, micro-, frys- och diskmaskinssäker. Shoppa Assietter och mer Tallrikar hos Royal Design.
 • Rørstrand Sundborn Tallrik 27cm

  Rørstrand Sundborn Tallrik 27cm
 • Rörstrand Swedish Grace tallrik, 24 cm, dimma

  Rörstrand Swedish Grace tallrik, 24 cm, dimma
  Här presenterar Rörstrand designikonen Swedish Grace i en ny och efterlängtad grå nyans - dimma. Tallriken mäter 24 cm i diameter och passar både till vardag och fest tack vare en känsla av ljus morgondimma under den svenska sommaren. Tallriken är tillverkad i porslin och passar utmärkt som
 • Rörstrand Swedish Grace Assiett 17 Cm Dimma - Assietter Porslin Ljusgrå

  Rörstrand Swedish Grace Assiett 17 Cm Dimma - Assietter Porslin Ljusgrå
  Assietten från Rörstrand har tidlös, elegant look i porslin med vackra detaljer runt om perfekta för vardagligt användande, till frukosten eller fikat exempelvis. Den har högkvalitativt material för vardaglig användning. Välj mellan olika färger. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Om assietten från Rörstrand- Gjord av porslin.- Från serien Swedish Grace.- Formgivare är Louise Adelborg.- Finns även som mugg.- Ugnsfast upp till 250 °C.- Diameter: 170 mm.- Assietten kommer i olika storlekar.- Assietten kommer i olika färger.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Skötselråd för assietten- Ugn-, micro-, frys- och diskmaskinssäker. Shoppa Assietter och mer Tallrikar hos Royal Design.
 • Rörstrand - SÅLD Bengali Djupa tallrikar 6 st

  Rörstrand - SÅLD Bengali Djupa tallrikar 6 st
  6 djupa tallrikar ur serien Bengali av Rörstrand.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rørstrand Swedish Grace is / grå tallrik 21 cm

  Rørstrand Swedish Grace is / grå tallrik 21 cm
  .
 • Rörstrand - SÅLD Bengali Mattallrik

  Rörstrand - SÅLD Bengali Mattallrik
  Mattallrik ur serien Bengali från Rörstrand.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rörstrand - SÅLD La Plata Assietter 5 st

  Rörstrand - SÅLD La Plata Assietter 5 st
  5 st assietter ur serien La Plata (1957-60) av Carl-Harry Stålhane. Proveniens Albin Kristensson.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rörstrand - Koka mattallrikar

  Rörstrand - Koka mattallrikar
  3 st mattallrikar ur serien Koka formgiven av Hertha Bengtsson vid Rörstrand. Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Ostindia Floris tallrik djup 22 cm

  Ostindia Floris tallrik djup 22 cm
 • Rörstrand - SÅLD Grön Anna Jubileumstallrik

  Rörstrand - SÅLD Grön Anna Jubileumstallrik
  Jubileumstallrik ur serien Grön Anna formgiven av Carl-Harry Stålhane för Rörstrand.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rörstrand - SÅLD Primavera Assietter 11 st

  Rörstrand - SÅLD Primavera Assietter 11 st
  11 st assietter ur serien Primavera av Gertrud Lönegren för Rörstrand. 1940-tal.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rörstrand - Swedish Grace Tallrik flat 17 cm Snö

  Rörstrand - Swedish Grace Tallrik flat 17 cm Snö
  Liten flat tallrik ur den populära serien Swedish Grace. Denna storlek på fat är perfekt för sötsakerna till fikat eller till en mindre förrätt. Matcha gärna med muggararna i samma serie för att skapa ett matchande kit.Serien Swedish Grace är formgiven av Louise Adelborg för Rörstrand. Det starka och tåliga fältspatporslinet med de stilrena veteaxen lanserades redan 1930, först bara i vitt. Numera finns Swedish Grace i en hel palett av kulörer, vilket fött nya kreativa dukningsmöjligheter för den som gärna mixar och blandar.
 • Rörstrand Kulinara Fat 15x19 Cm - Uppläggningsfat Porslin Vit

  Rörstrand Kulinara Fat 15x19 Cm - Uppläggningsfat Porslin Vit
  Fat från Hanna Wernings serie Kulinara som bjuder in till umgänge. Kulinara är en lyckad 50-talsflört som förenar primörer från hela året och kittlar såväl fantasi som smaklökar. Shoppa Uppläggningsfat och mer Skålar & Uppläggningsfat hos Royal Design.
 • Rörstrand - Swedish Grace Gala Tallrik 21 cm

  Rörstrand - Swedish Grace Gala Tallrik 21 cm
  Swedish Grace fyller 90 år! Efter att ha funnits på såväl folkliga fikabord som kungliga middagar firar nationalservisen Swedish Grace 90 år genom lanseringen av den guldkantade hyllningsservisen Swedish Grace Gala. Varje del i servisen har en enkel och stilig förgylld inglaserad kant, vilket gör den hållbar och diskmaskinstålig.Den här assietten passar perfekt till förrätt eller efterrätt.
 • Rörstrand - Sundborn Tallrik djup 21 cm

  Rörstrand - Sundborn Tallrik djup 21 cm
  En av Rörstrands mest älskade serviser. Eller som någon sa svensk nationalromantik i form av porslin. Namngiven efter orten där konstnären Carl Larssons gård är belägen, formgiven av Pia Rönndahl. I dekoren har hon lyckats fånga värmen, harmonin och blommorna som också har blivit något av hennes kännetecken.
 • Rörstrand - SÅLD Små Fat 5 st

  Rörstrand - SÅLD Små Fat 5 st
  5 st små fat i lila glasyr med guldkant från Rörstrand.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rörstrand - Swedish Grace Tallrik flat 21 cm Midnatt

  Rörstrand - Swedish Grace Tallrik flat 21 cm Midnatt
  Flat tallrik ur den populära serien Swedish Grace. Denna storlek på tallrik passar sig bra till förrätt, efterrätt eller frukosten. Matcha gärna med andra delar ur samma serie.Serien Swedish Grace är formgiven av Louise Adelborg för Rörstrand. Det starka och tåliga fältspatporslinet med de stilrena veteaxen lanserades redan 1930, först bara i vitt. Numera finns Swedish Grace i en hel palett av kulörer, vilket fött nya kreativa dukningsmöjligheter för den som gärna mixar och blandar.
 • Rörstrand Mon Amie serveringsfat 22x28 cm

  Rörstrand Mon Amie serveringsfat 22x28 cm
  Imponera på vänner och bekanta genom att servera en vackert upplagd maträtt på detta ljuvliga fat från Rörstrands vackra serie Mon Amie. Den underbara serien designades av Marianne Westman och lanserades 1952. År 2008 återlanserades Mon Amie med uppdaterade former. Serien har verkligen blivi
 • Rörstrand - Vas i harpälsglasyr av Gunnar Nylund

  Rörstrand - Vas i harpälsglasyr av Gunnar Nylund
  Vas av Gunnar Nylund vid Rörstrand i harpälsglasyr.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rörstrand - Bengali Djupa Tallrikar 3 st

  Rörstrand - Bengali Djupa Tallrikar 3 st
  3 st djupa tallrikar ur serien Bengali från Rörstrand.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rörstrand - Sundborn Tallrik djup 16 cm

  Rörstrand - Sundborn Tallrik djup 16 cm
  En av Rörstrands mest älskade serviser. Eller som någon sa svensk nationalromantik i form av porslin. Namngiven efter orten där konstnären Carl Larssons gård är belägen, formgiven av Pia Rönndahl. I dekoren har hon lyckats fånga värmen, harmonin och blommorna som också har blivit något av hennes kännetecken.
 • Rörstrand - SÅLD Servis Tallrikar Sundborn 24 delar

  Rörstrand - SÅLD Servis Tallrikar Sundborn 24 delar
  24 st tallrikar ur serien Sundborn formgivna av Pia Rönndahl för Rörstrand. 8 st djupa tallrikar, 8 st mattallrikar och 8 st assietter.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rörstrand - Swedish Grace Skål 60 cl Is

  Rörstrand - Swedish Grace Skål 60 cl Is
  Stor skål ur serien Swedish Grace från Rörstrand. Denna storlek på skål passar till frukostflingorna, soppa, snacks eller vad du själv önskar. Mixa och matcha med olika färger från Swedish Grace eller håll dig till favoritfärgen, lika fint hur som helst.Serien Swedish Grace är formgiven av Louise Adelborg för Rörstrand. Det starka och tåliga fältspatporslinet med de stilrena veteaxen lanserades redan 1930, först bara i vitt. Numera finns Swedish Grace i en hel palett av kulörer, vilket fött nya kreativa dukningsmöjligheter för den som gärna mixar och blandar.
 • Rörstrand Swedish Grace Gala Djup Tallrik 25 Cm - Djupa tallrikar Porslin Vit - 1052158

  Rörstrand Swedish Grace Gala Djup Tallrik 25 Cm - Djupa tallrikar Porslin Vit - 1052158
  Den här djupa tallriken tillhör serien Swedish Grace Gala från Rörstrand. Serien har designats för att hylla den folkkära och tidlösa serien Swedish Grace som fyller 90 år. Gala-serien innehåller tallrikar, skålar och muggar med det klassiska vetemönstret, som har dekorerats med en detalj i guld som skapar en elegant känsla. Passar perfekt till festliga tillfällen såsom nyår eller födelsedagen, men även för att lyxa till vardagen. Vi har valt ut Vit Djupa tallrikar i Porslin från Rörstrand med stor omsorg.
 • Rörstrand - SÅLD Gröna Anna Sockerskål med Lock

  Rörstrand - SÅLD Gröna Anna Sockerskål med Lock
  Sockerskål med lock Gröna Anna, Carl-Harry Stålhane. Proveniens Albin Kristensson.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rörstrand Swedish Grace Ros Tallrik 17 cm., porslin

  Rörstrand Swedish Grace Ros Tallrik 17 cm., porslin
  Den eleganta och stilrena porslinsserien Swedish Grace har blivit en riktig klassiker och finns i många hem världen över. Den vackra och stilrena skandinaviska designen skapades av Louise Adelborg för Rörstrand 1932. Seriens former har sedan utvecklats av formgivarna av Pia Törnell och Margot
 • Ostindia Floris tallrik djup 22 cm

  Ostindia Floris tallrik djup 22 cm
 • Rörstrand - SÅLD Bengali Assietter 6 st

  Rörstrand - SÅLD Bengali Assietter 6 st
  6 st assietter ur serien Bengali av Rörstrand.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rörstrand Swedish Grace Startset Snö 8 delar

  Rörstrand Swedish Grace Startset Snö 8 delar
  Swedish Grace är en svensk porslinsserie som lanserades redan 1930 av skaparen Louise Adelborg. Det är en av de mest anrika serierna i Norden och har en säkrad plast i många av de skandinaviska hemmen. Det här startsetet består av 2 muggar på 30 cl, 2 skålar på 60 cl, 2 assietter på 21 cm
 • Rörstrand Swedish Grace Snö Tallrik 21 cm

  Rörstrand Swedish Grace Snö Tallrik 21 cm
  En vit porslinstallrik från Rörstrand. Swedish Grace är en populär serie med hög kvalité. Designad på 1930-talet av Louise Adelborg. Tallriken har en diameter på 21 cm. Kan diskas i diskmaskin samt användas i mikrovågsugn.
 • Rörstrand - Ostindia Mattallrikar 8 st

  Rörstrand - Ostindia Mattallrikar 8 st
  8 st mattallrikar ur serien Ostindia från Rörstrand.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Swedish Grace Winter Tallrik 21 cm

  Swedish Grace Winter Tallrik 21 cm
 • Rörstrand - Koka Blå Förrättstallrikar 11 st

  Rörstrand - Koka Blå Förrättstallrikar 11 st
  11 st förrättstallrikar ur serien Koka Blå formgivna av Hertha Bengtsson för Rörstrand.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rörstrand - SÅLD Elisabeth Mattallrikar 14 st

  Rörstrand - SÅLD Elisabeth Mattallrikar 14 st
  14 st mattallrikar ur serien Elisabeth formgivna av Marianne Westman för Rörstrand.NyskickProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rörstrand - SÅLD Assietter Japonica 12 st

  Rörstrand - SÅLD Assietter Japonica 12 st
  12 st assietter ur serien Japonica formgivna av Jackie Lynd för Rörstrand.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rørstrand Swedish Grace Ovalt Fat Is / Grå 32cm

  Rørstrand Swedish Grace Ovalt Fat Is / Grå 32cm
  Størrelse: 32 cm
 • Rørstrand Kulinara Fat lite 19x15cm

  Rørstrand Kulinara Fat lite 19x15cm
  .
 • Rörstrand Kulinara Tallrik 19x15 cm

  Rörstrand Kulinara Tallrik 19x15 cm
  En färgglad tallrik från porslinsserien Kulinara tillverkad av Rörstrand. Tallriken är 19 cm lång, 15 cm bred och kan diskas i diskmaskin. Servisen Kulinara är inspirerad av svenska smaker under våra fyra årstider. En utmärkt servis för den som tycker om att prata om mat, laga mat och bju
 • Rörstrand - Höganäs Keramik Daga Tallrik djup 19 cm Horisont

  Rörstrand - Höganäs Keramik Daga Tallrik djup 19 cm Horisont
  Djup tallrik från Rörstrand. Perfekt till frukostgröten eller till kvällens värmande soppa. I design av Alexandra Nilasdotter. Kombinera gärna med andra delar från serien som består av, tallrik, assiett, kopp och kanna. Tål maskindisk. Alexandra Nilasdotter är en ung och lovande keramiker och designer. Hon är uppvuxen i Skåne, inte långt ifrån Höganäs och utbildad på Formakademin. Keramik ligger Alexandra varmt om hjärtat då det var ett av de första varumärkena som hon upptäckte när hon började intressera sig för formgivning och hantverk. Enkelhet, minimalism och funktion är det Alexandra fokuserar mest på i sin design, tillsammans med hur form och funktion fungerar och kompletterar varandra.
 • Rörstrand - Sundborn Tallrik djup 24 cm

  Rörstrand - Sundborn Tallrik djup 24 cm
  En av Rörstrands mest älskade serviser. Eller som någon sa svensk nationalromantik i form av porslin. Namngiven efter orten där konstnären Carl Larssons gård är belägen, formgiven av Pia Rönndahl. I dekoren har hon lyckats fånga värmen, harmonin och blommorna som också har blivit något av hennes kännetecken.
 • Rörstrand Swedish Grace Djup Tallrik 25 Cm - Djupa tallrikar Porslin Midnatt

  Rörstrand Swedish Grace Djup Tallrik 25 Cm - Djupa tallrikar Porslin Midnatt
  Djupa tallriken från Rörstrand har tidlös, elegant look i porslin med vackra detaljer runt om perfekta för soppor eller grytor och för servering av pasta, exempelvis. Den har högkvalitativt material för vardaglig användning. Välj mellan olika färger. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Om djupa tallriken från Rörstrand- Gjord av porslin.- Från serien Swedish Grace.- Formgivare är Louise Adelborg.- Finns även som mugg.- Ugnsfast upp till 250 °C.- Diameter: 250 mm.- Djupa tallriken kommer i olika storlekar.- Djupa tallriken kommer i olika färger.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Skötselråd för djupa tallriken- Ugn-, micro-, frys- och diskmaskinssäker. Shoppa Djupa tallrikar och mer Tallrikar hos Royal Design.
 • Rörstrand - Blå Eld Assietter 4 st

  Rörstrand - Blå Eld Assietter 4 st
  4 st assietter ur serien Blå Eld formgivna av Hertha Bengtsson för Rörstrand.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rörstrand - Ostindia Tallrik djup 24 cm

  Rörstrand - Ostindia Tallrik djup 24 cm
  Djupa tallriken från Ostindia passar till pasta, soppa, fil med mera. Kan också användas som ett mindre serveringsfat. Blanda gärna med andra delar både från Ostindia och Ostindia Floris.
 • Rørstrand Swedish Grace Winter Tallrik 21 cm

  Rørstrand Swedish Grace Winter Tallrik 21 cm
  21 cm
 • Swedish Grace Gala tallrik 27 cm

  Swedish Grace Gala tallrik 27 cm
 • Rörstrand Sundborn Djup Tallrik 21 Cm - Djupa tallrikar Porslin Vit

  Rörstrand Sundborn Djup Tallrik 21 Cm - Djupa tallrikar Porslin Vit
  Den vackra djupa tallriken Sundborn, formgiven av Pia Rönndahl kommer ifrån Rörstrand. Med sin enkla och klassiska design passar denna tallrik perfekt att duka med både till fest och till vardag. Kombinera gärna med fler artiklar ur serien Swedish Grace för en enhetlig bordsdukning. Tallriken finns i flera storlekar. Tål maskindisk och mikrovågsugn. Shoppa Djupa tallrikar och mer Tallrikar hos Royal Design.
 • Rörstrand Swedish Grace Djup Tallrik 25 Cm - Djupa tallrikar Porslin Ros

  Rörstrand Swedish Grace Djup Tallrik 25 Cm - Djupa tallrikar Porslin Ros
  Djupa tallriken från Rörstrand har tidlös, elegant look i porslin med vackra detaljer runt om perfekta för soppor eller grytor och för servering av pasta, exempelvis. Den har högkvalitativt material för vardaglig användning. Välj mellan olika färger. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Om djupa tallriken från Rörstrand- Gjord av porslin.- Från serien Swedish Grace.- Formgivare är Louise Adelborg.- Finns även som mugg.- Ugnsfast upp till 250 °C.- Diameter: 250 mm.- Djupa tallriken kommer i olika storlekar.- Djupa tallriken kommer i olika färger.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Skötselråd för djupa tallriken- Ugn-, micro-, frys- och diskmaskinssäker. Shoppa Djupa tallrikar och mer Tallrikar hos Royal Design.
 • Rörstrand Swedish Grace Fat 32 Cm Is - Uppläggningsfat Porslin Is - 1059960

  Rörstrand Swedish Grace Fat 32 Cm Is - Uppläggningsfat Porslin Is - 1059960
  Swedish Grace fat från Rörstrand med ett ikoniskt Swedish Grace mönster med en elegant, tidlös känsla. Det har en härlig, ljusblå färg med en oval form perfekt för servering av olika tilltugg och för att förvara frukt eller bröd. Kan även användas som en inredningsdetalj. Formgiven av Adelborg/Törnell/Barolo. Bra att veta om Swedish Grace fat - Från kollektionen Swedish Grace.- Finns även som ett vitt fat.- Ikoniskt mönster.- Är fin tillsammans med andra produkter från samma kollektion. Hur bör du ta hand om fatet?- Ugn-, micro-, frys- och diskmaskinssäker. Vi har valt ut Is Uppläggningsfat i Porslin från Rörstrand med stor omsorg.
 • Corona Tallrik djup 24 cm

  Corona Tallrik djup 24 cm
 • Rörstrand - Mon Amie Tallrik 18 cm

  Rörstrand - Mon Amie Tallrik 18 cm
  Liten tallrik eller assiett ur den klassiska serien Mon Amie från Rörstrand. Med den här assietten kommer fikastunden eller frukosten garanterat att smaka!En regnig midsommarafton i slutet av 1940-talet satt formgivaren Marianne Westman och avbildade en vit blomma, en skvattram. Skissen blev, efter avslutad examen på Konstfack, rivstarten på en osannolik designkarriär. Vid lanseringen 1952 hade servisen döpts till Mon Amie och blommorna fått sin koboltblåa färg. Som en hyllning på Marianne Westmans 80-årsdag 2008, relanserades servisen med uppdaterade former. Mon Amie är paradexemplet på vad vi själva brukar kalla en Rörstrandklassiker.
 • Rörstrand Swedish Grace Blå Tallrik 17 cm., porslin

  Rörstrand Swedish Grace Blå Tallrik 17 cm., porslin
  En ljusblå porslinstallrik från Rörstrand. Porslinsserien Swedish Grace är designad av Louise Adelborg. Mycket populär serie med stilfull karaktär.Tallriken har en diameter på 17 cm. Kan diskas i diskmaskin samt användas i mikrovågsugn.
 • Rörstrand - Pontus Mattallrikar 4 st

  Rörstrand - Pontus Mattallrikar 4 st
  4 st Mattallrikar ur serien Pontus för Rörstrand.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Swedish Grace Tallrik Ros djup 19 cm

  Swedish Grace Tallrik Ros djup 19 cm
 • Rörstrand - Tuna Små Assietter 4 st

  Rörstrand - Tuna Små Assietter 4 st
  Tuna assietter designade av Carl-Harry Stålhane för Rörstrand .BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rörstrand - Swedish Grace Winter Tallrik flat 27 cm

  Rörstrand - Swedish Grace Winter Tallrik flat 27 cm
  Den klassiska Swedish Grace från Rörstrand har fått tillökning - Swedish Grace Winter. En servis för vardag och fest med ett skirt och sprött uttryck. Den nya servisen känns vintrig utan att direkt förknippas med jul. Det krispiga mönstret är både klassiskt och modernt och kan kombineras med samtliga befintliga färger. Porslinet är formgivet av Louise Adelborg medan mönstret är designat av Katarina Brieditis.Denna storlek kallas för den klassiska mattallriken men kan lika väl användas som ett mindre serveringsfat. Mixa och matcha med olika färger från Swedish Grace eller håll dig till favoritfärgen, lika fint hur som helst.Precis som övriga delar ur serien Swedish Grace tål muggen både diskmaskin och mikrovågsugn.
 • Rörstrand Swedish Grace Tallrik 21 Cm Snö 6-pack - Mattallrikar Porslin Vit - 1011836-6pack

  Rörstrand Swedish Grace Tallrik 21 Cm Snö 6-pack - Mattallrikar Porslin Vit - 1011836-6pack
  Dessa sex tallrikar från Rörstrand tillhör serien Swedish Grace, och den är lika populär nu som när den lanserades år 1930. Mönstret i porslinet föreställer veteax som vajar i sommarvinden, och pryder samtliga delar i serien. Tallrikarnas stilrena design gör att de passar till alla tillfällen, oavsett om det är till vardags eller fest. Egenskaper: Tål diskmaskin och mikrovågsugn Tål ugn upp till 250°C Orginaldesignen är gjord av Louise Adelborg Vi har valt ut Vit Mattallrikar i Porslin från Rörstrand med stor omsorg.
 • Rörstrand - Eden Skål 30 cl

  Rörstrand - Eden Skål 30 cl
  Den mindre skålen i serien Eden livar upp alla bord och är utmärkt för servering av nötter, bär eller vad annat som kan tänkas önskas på bordet.
 • Rörstrand Swedish Grace Tallrik 21 Cm Snö 8-pack - Mattallrikar Porslin Vit - 1011836-8pack

  Rörstrand Swedish Grace Tallrik 21 Cm Snö 8-pack - Mattallrikar Porslin Vit - 1011836-8pack
  Dessa åtta tallrikar från Rörstrand tillhör serien Swedish Grace, och den är lika populär nu som när den lanserades år 1930. Mönstret i porslinet föreställer veteax som vajar i sommarvinden, och pryder samtliga delar i serien. Tallrikarnas stilrena design gör att de passar till alla tillfällen, oavsett om det är till vardags eller fest. Egenskaper: Tål diskmaskin och mikrovågsugn Tål ugn upp till 250°C Orginaldesignen är gjord av Louise Adelborg Vi har valt ut Vit Mattallrikar i Porslin från Rörstrand med stor omsorg.
 • Rørstrand Mon Amie Kakefat 30 cm

  Rørstrand Mon Amie Kakefat 30 cm

Kända porslinsserier från Rörstrand

Swedish Grace (Nationalservisen), lanserades 1930 och visades första gången på Stockholmsutställningen. Servisen är designad av Louise Adelborg och ska förmedla känslan av vajande veteax i sommarvinden. De nyare delarna av Swedish Grace är designade av Margot Barolo.

Ostindia, samma år (1930) fick Emmy Almström inspiration till att skapa denna populära Rörstrands servis. Hon fick se en skärva från en tallrik som hittats på ostindiefararen Götheborg.

Stämplar och märkning av Rörstrands tallrikar

Gammalt porslin från Rörstrand kan vara väldigt värdefulla. För att utröna hur gammalt porslinet är behöver man veta mer om stämplarna som företaget använt under åren. Firmamärkningen har nämligen sett olika ut under olika tidsperioder. Ett bra tips är boken Rörstrands serviser : Dekorer och modeller under 280 år av Bengt Nyström och Peter Stenberg. https://www.bokus.com/bok/9789173316316/rorstrands-serviser-dekorer-och-modeller-under-280-ar/

ilead