Rörstrand tårtfat

Mon Amie och Swedish Grace tårtfat

Servera dina tårtor på klassiska tårtfat från svenska Rörstrand. Här hittar du både Mon Amie och Swedish Grace fat i 27 till 31 cm. Marianne Westman formgav Mon Amie en midsommarafton 1940-talet. Än idag är det en av de mest eftertraktade mönstren på kvalitetsporslin.

Populärt inom Rörstrand tårtfat

 • Rörstrand - Mon Amie Tårtfat 30 cm

  Rörstrand - Mon Amie Tårtfat 30 cm
  Elegant tårtfat ur den klassiska serien Mon Amie från Rörstrand, perfekt till både tårta och andra bakverk.En regnig midsommarafton i slutet av 1940-talet satt formgivaren Marianne Westman och avbildade en vit blomma, en skvattram. Skissen blev, efter avslutad examen på Konstfack, rivstarten på en osannolik designkarriär. Vid lanseringen 1952 hade servisen döpts till Mon Amie och blommorna fått sin koboltblåa färg. Som en hyllning på Marianne Westmans 80-årsdag 2008, relanserades servisen med uppdaterade former. Mon Amie är paradexemplet på vad vi själva brukar kalla en Rörstrandklassiker.
 • Rörstrand - Swedish Grace Tårtfat 31 cm Snö

  Rörstrand - Swedish Grace Tårtfat 31 cm Snö
  Tårtfat på fot ur den klassiska serien Swedish Grace. Fatet är tillverkat av tåligt fältspatporslin och fungerar lika bra som servering av ostar, kakor eller andra läckerheter. Blanda gärna med andra delar och färger ur samma serie.Serien Swedish Grace är formgiven av Louise Adelborg för Rörstrand. Det starka och tåliga fältspatporslinet med de stilrena veteaxen lanserades redan 1930, först bara i vitt. Numera finns Swedish Grace i en hel palett av kulörer, vilket fött nya kreativa dukningsmöjligheter för den som gärna mixar och blandar.
 • Rörstrand Mon Amie Tårtfat på fot 27 cm

  Rörstrand Mon Amie Tårtfat på fot 27 cm
  Ett tårtfat från porslinsserien Mon Amie. Tårtfatet har en egen karaktär och ett härligt varmt mönster.En midsommarafton på 1940-talet satt den då okända formgivaren Marianne Westman och skissade av en vit blomma i sommarsolen, en skvattram. Några år senare blev den enkla men vackra skiss
 • Rörstrand Swedish Grace tårtfat 31 cm snö

  Rörstrand Swedish Grace tårtfat 31 cm snö
  Vackert tårtfat på fot som presenterar dina tårtor och bakverk på bästa möjliga sätt. Det ljuvliga fatet är 31 cm och passar utmärkt till vackra födelsedagstårtor, muffins till eftermiddagsfikat, frukt eller kakor. Med samma fina mönster som övriga delar i Swedish Grace serien ger tårt

Fler tips på Rörstrand tårtfat

 • Rörstrand Mon Amie Tårtfat 30 Cm - Kakfat, Tårtfat & Kupor Porslin Vit

  Rörstrand Mon Amie Tårtfat 30 Cm - Kakfat, Tårtfat & Kupor Porslin Vit
  Servera dina härligaste bakverk från detta fat, formgivet av Marianne Westman för Rörstrand. Handdisk rekommenderas. Shoppa Kakfat, Tårtfat & Kupor och mer Serveringstillbehör hos Royal Design.
 • Rörstrand Swedish Grace Tårtfat 31 Cm Snö - Kakfat, Tårtfat & Kupor Porslin Snow

  Rörstrand Swedish Grace Tårtfat 31 Cm Snö - Kakfat, Tårtfat & Kupor Porslin Snow
  Tårtfatet i färgen Snö tillhör den populära serien Swedish Grace från Rörstrand. Designen är klassisk, och det vackra mönstret har fått sin inspiration från veteax som svajar i sommarvinden. Kan med fördel kombineras med andra produkter ur serien Swedish Grace för att skapa en härlig bordsdukning. Shoppa Kakfat, Tårtfat & Kupor och mer Serveringstillbehör hos Royal Design.
ilead