Arabia tekannor

Arabia är kända för sitt porslin med motiv från Mumin. Trogen sitt ursprung har en kanna med ett motiv hämtat ur Tove Janssons sista bok - Sent i november.

Här hittar du tekannor ur Arabias muminserie men också stilfulla kannan 24H designad av Heikki Orvola. Det finns 24H tekoppar som matchar så du kan ha en fin och enhetlig teservis från Arabia.

Populärt inom Arabia tekannor

 • Arabia - 24h Tekanna 1,2 L Vit

  Arabia - 24h Tekanna 1,2 L Vit
  Brygg ditt te i denna fina tekanna i klassisk stil, från Arabias serie 24h. Tekannan tillför en elegans till matbordet och dess fina form gör varje testund till succé! Sil ingår i kannan. Komplettera gärna med tekopparna i samma serie för en komplett känsla.Rena linjer och noggrant slutförda detaljer är karaktäristiska för porslinet i Arabias serie 24h, designad av Heikki Orvola. Porslinet, ursprungligen designat för konstnärens eget bruk, hittade sin väg in i Arabias serieproduktion 1996. Dess tydliga, enkla former förblir behagliga för ögat från år till år samtidigt som de är mycket praktiska. Serien, som tilldelades Design Plus-priset, fick sitt namn efter ändamålet: 24h - en servis som passar att användas dygnets alla timmar.
 • Arabia - Mumin Tekanna Trogen sitt ursprung 0,7 L

  Arabia - Mumin Tekanna Trogen sitt ursprung 0,7 L
  Tove Janssons älskade berättelser om Mumintrollet och hans vänner har formgivits av Tove Slotte i enlighet med de ursprungliga ritningarna av vår älskade Tove Jansson. Trogen sitt ursprung, visar en ny sida fylld av känslor från Tove Janssons resa i sitt eget känsloliv. Serien tar sin inspiration från Toves sista muminbok, Sent i november, som hon skrev strax efter att hon förlorat sin mamma. Muminpappan tar sin familj och flyttar till en fyr där de startar ett nytt liv. Det nya livet för Muminfamiljen är hårt och slitsamt och utmanar dem att reflektera över vilka de egentligen är. Trogen sitt ursprung är egentligen två historier som flätas samman, Pappan och havet och Sent i november och den melankoliska historien speglar den sorg och längtan Tove kände efter sin mor som gått bort.I serien hittar du även en mugg, en tallrik, en skål, och en burk.
 • Arabia - Mahonki Tekanna

  Arabia - Mahonki Tekanna
  Tekanna ur serien Mahonki formgiven av Ulla Procopé för Arabia.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.

Bland de lite äldre samlingarna av porslin finns Mahonki tekanna i vitt eller brunt glaserat stengods. Den formgavs av Ulla Procopé i två olika storlekar.